Microsoft urmează să lanseze cel mai probabil în perioada 26/28 Mai, pentru Windows 10, versiunea 2004, update-ul May 2020, 20H1.
Noul update ar trebui să îmbunătăţească viteza de procesare a dispozitivelor care folosesc Windows 10.
Update-urile pe care Microsoft le pune la dispoziţie utilizatorilor de Windows 10 s-au dovedit a fi de-a lungul timpului un motiv de îngrijorare pentru pasionaţii de informatică, acestea punând, adesea, în pericol securitatea datelor şi fişierelor unui număr de oameni mare din întreaga lume. Techradar notează faptul că update-ul lunii mai 2020 ar putea să aducă o funcţie care să facă dispozitivele pe care rulează Windows 10 să fie mai rapide.
Experţii sunt de părere că noul update va viza funcţia de căutare a Windows şi că, astfel, aceasta nu va mai prezenta o rată crescută de utilizare a discului la indexarea fişierelor. În mod obişnuit, această funcţie creşte viteza de căutare a unui fişier pe hard disk-ul unui computer, ceea ce creşte numărul de calcule pe care acesta trebuie să le realizeze, cu efecte semnificative asupra tuturor celorlalte sisteme, hard sau soft. Aparent, noul update va permite identificarea perioadelor de utilizare maximă a resurselor computerelor şi va evita indexarea în acele intervale de timp.
1. Windows 10 te lasă să alegi când și ce actualizări opționale sunt instalate
Windows 10 se actualizează permanent cu actualizări de sistem, dar și cu actualizări de caracteristici. Până la May 2020 Update, nu aveai prea mult control pentru cele din urmă. În această versiune, lucrurile s-au schimbat în bine, deoarece Windows 10 îți dă acum control asupra actualizărilor opționale, precum actualizările de drivere. Găsești controalele pentru Actualizări opționale în aplicația Setări din Windows 10, în „Windows Update > Vedeți actualizările opționale”.
2. Windows Update are limite personalizabile pentru lățimea de bandă utilizată
Windows 10 November 2019 Update te ajuta să limitezi lățimea de bandă utilizată de Windows Update prin specificarea vitezei de descărcare ca procent din lățimea de bandă totală. În May 2020 Update, Windows 10 îți oferă un control mai detaliat asupra acestei limite, permițându-ți să specifici valorile pentru „Lățimea de bandă absolută” de descărcare a actualizărilor de Windows, în fundal și în prim-plan. Valorile sunt exprimate în megabiți pe secundă (Mbps) și pot fi configurate din aplicația Setări, în „Actualizare și securitate > Optimizare distribuire”.
3. Windows 10 are o nouă opțiune de reinstalare, numită „Descărcare din cloud”
Instrumentul „Resetați acest PC” din Windows 10, care îți permite să reinstalezi Windows 10, are o nouă opțiune: „Descărcare din cloud”. Încă poți folosi opțiunea de „Reinstalare locală”, care îți resetează PC-ul folosind fișierele de instalare Windows 10 deja existente, dar poți să alegi și opțiunea „Descărcare din cloud” dacă preferi să iei fișierele de instalare ale Windows 10 de pe internet. Reține, totuși, că alegerea opțiunii „Descărcare din cloud” nu îți aduce o versiune sau un build nou de Windows 10: sunt instalate același build, versiune și ediție de Windows 10 pe care le ai deja.
4. Cortana poate discuta prin mesaje scrise și fereastra ei poate fi mutată și redimensionată.
Cu Windows 10 May 2020 Update, Cortana continuă să se separe de sistemul de operare. Acum se comportă mai mult ca o aplicație de chat, iar fereastra sa poate fi și redimensionată, și mutată pe desktop.
5. Managerul de activități îți arată dacă unitățile tale de stocare sunt hard-disk-uri sau SSD-uri
Începând cu Windows 10 May 2020 Update, Managerul de activități primește o caracteristică mică, dar utilă: poate să afișeze tipul unităților de stocare din PC-ul tău. Deschide Managerul de activități, treci la vizualizarea completă și selectează fila Performanță. Apoi, poți vedea dacă unitățile tale de stocare sunt hard-disk-uri (HDD), SSD-uri (solid-state drives), sau detașabile (stick-uri de memorie).
6. Managerul de activități monitorizează temperaturile plăcilor video dedicate
O noutate similară la Managerul de activități este faptul că acum el poate să afișeze temperatura plăcii tale video, cu condiția ca aceasta să fie o placă dedicată. Totuși, reține că temperatura este afișată doar în grade Celsius, nu și în Fahrenheit.
7.Bara Jocuri Xbox îți arată numărul de cadre pe secundă din jocuri.
Bara Jocuri Xbox poate să îți ofere mai multe informații decât în trecut, iar cea mai bună caracteristică nouă a sa este abilitatea de a afișa numărul de cadre din jocuri. Este o veste foarte bună pentru gamerii care vor mai multe informații fără a trebui să utilizeze instrumente din terțe părți precum Fraps.