Google a anunțat lansarea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice. Aceste instrumente inovatoare utilizează inteligența artificială pentru a identifica modelele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile.
Inteligența artificială avansează tot mai mult! Google ar urma să asculte conversațiile telefonice și să întrerupă convorbirile dacă este necesar.
Google a anunțat introducerea unor noi instrumente bazate pe inteligența artificială ce vor ajuta la ”detectarea” escrocheriilor. Acestea vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice dacă vor remarca modele de conversație asociate în mod obișnuit cu ilegalitățile.
Noile instrumente de detectare, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice. Odată ce AI-ul detectează un posibil pericol, utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.
Compania oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.
Această noutate ridică, însă, câteva semne de întrebare în ceea ce privește confidențialitatea, că încă sunt voci care se întreabă dacă este acceptabil ca Google să asculte conversații telefonice private. Funcția bazată pe ajutorul inteligenței artificiale nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, însă compania promite să ofere mai multe detalii pe parcursul acestui an.
Dezvăluite la conferința Google I/O 2024, noile instrumente sunt în prezent în faza de testare. Ele folosesc AI pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.
În momentul în care inteligența artificială detectează un posibil scam, utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că ar putea vorbi cu un hacker.
Google a oferit un exemplu relevant: un „reprezentant bancar” care solicită informații personale, precum codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.
„Această protecție are loc direct pe dispozitiv, astfel încât conversația dumneavoastră rămâne privată,” a declarat compania.
Tot Google a anunțat lansarea unei noi funcții în aplicația Google Photos. Aplicația, numită ”Ask Photos”, folosește inteligența artificială Gemini pentru a ajuta utilizatorii să găsească imagini specifice în galeria lor foto.
Noua funcție introdusă de Google pentru fotografii va fi o componență a aplicației Google Photos și va fi disponibilă inițial pentru abonații serviciului One, începând cu limba engleză, în următoarele luni.
Prin intermediul acestei funcției Ask Photo, utilizatorii pot solicita informații despre diverse fotografii. AI-ul va utiliza informațiile de localizare și va exercita o anumită judecată pentru a identifica cea mai bună imagine.
De asemenea, utilizatorii pot cere Google Photos să găsească cele mai bune fotografii de la o vacanță recentă și să genereze o descriere pentru acestea. Inițial, funcția va fi disponibilă doar pentru căutări scrise, fără suport pentru comenzi vocale.
Google a transmis că datele personale ale utilizatorilor nu vor fi stocate sau revizuite de către angajații companiei, cu excepția unor cazuri rare.