Acasă Sport Lovitura secolului în Formula 1, Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes și va concura la Ferrari din 2025, alături de Charles LeClerc

Lovitura secolului în Formula 1, Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes și va concura la Ferrari din 2025, alături de Charles LeClerc

0
0
272

UPDATE: Lewis Hamilton, care la finalul acestui an va pleca de la Mercedes pentru a se alătura Ferrari, a precizat, într-un mesaj postat în social media, că pentru el să se alăture Scuderiei este un vis din copilărie devenit realitate. El a menţionat însă că, înainte de plecarea la Ferrari, este extrem de motivat pentru ultimul său sezon la Mercedes, transmite News.ro.

“Au fost câteva zile nebuneşti care au fost pline de o gamă întreagă de emoţii. Dar, după cum ştiţi cu toţii acum, după 11 ani incredibili petrecuţi la Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, a sosit momentul să încep un nou capitol din viaţa mea şi mă voi alătura Scuderiei Ferrari în 2025.

Mă simt incredibil de norocos, după ce am reuşit cu Mercedes lucruri la care puteam doar să visez când eram copil, că acum am şansa de a-mi îndeplini un alt vis din copilărie. Să pilotez în roşu Ferrari”, a notat Hamilton pe Instagram.

Pentru Lewis Hamilton, despărţirea de Mercedes a fost cea mai grea decizie pe care a luat-o vreodată.

“Mercedes a fost o parte importantă din viaţa mea de când aveam 13 ani, aşa că această decizie a fost cea mai grea pe care a trebuit să o iau vreodată. Sunt incredibil de mândru de tot ceea ce am reuşit împreună şi sunt foarte recunoscător pentru munca grea şi dedicarea tuturor celor cu care am lucrat de-a lungul anilor şi, bineînţeles, lui Toto, pentru prietenia, îndrumarea şi leadership-ul său. Împreună am câştigat titluri, am doborât recorduri şi am devenit cel mai de succes parteneriat pilot-echipă din istoria F1. Şi, bineînţeles, nu-l pot uita pe Niki, care a fost un mare susţinător şi de care încă îmi lipseşte în fiecare zi”, a menţionat el.

A sosit momentul potrivit pentru o schimbare şi o nouă provocare, a adăugat Hamilton.

“Încă îmi amintesc sentimentul de a face un salt în necunoscut atunci când m-am alăturat pentru prima dată Mercedes în 2013.

Cu toate acestea, în acest moment, nu mă gândesc la 2025. Mă concentrez pe sezonul care vine şi pe revenirea pe circuit cu Mercedes. Sunt mai motivat ca niciodată, sunt mai în formă şi mai concentrat ca niciodată şi vreau să ajut Mercedes să câştige încă o dată. Sunt 100% dedicat muncii pe care trebuie să o fac şi sunt hotărât să închei parteneriatul meu cu echipa la înălţime.

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine în această călătorie, m-aţi ridicat cu toţii în timp ce îmi urmăresc visele şi sper să pot continua să vă fac mândri. Ca întotdeauna, vă trimit dragostea mea şi energia mea pozitivă”, a conchis Lewis Hamilton.

Joi, Ferrari a anunţat că Lewis Hamilton i se va alătura în 2025, iar Mercedes a anunţat, la rândul său, că se va despărţi de britanic la finalul sezonului 2024.

E oficial! Lovitura secolului în Formula 1. După 11 ani la echipa germană, Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes și va concura la Ferrari din 2025, alături de Charles LeClerc.

Septuplul campion mondial a renunțat a colaborarea cu Mercedes, echipa la care se afla din 2013, și a semnat cu Scuderia Ferrari din 2025. De altfel, pagina oficială de Instagram a celor de la Formula 1 a anunțat că pilotul britanic va concura din sezonul viitor pentru Ferrari.

Situaţia contractuală a lui Hamilton a dominat titlurile în afara pistei, în primele etape ale sezonului 2023 din Marele Circ, britanicul semnând în final un nou acord cu Mercedes, valabil până la finele lui 2024, cu opţiune pentru un sezon suplimentar.

În condiţiile în care, pentru al doilea sezon consecutiv, Mercedes s-a zbătut fără succes să-şi recapete gloria anterioară, speculaţiile referitoare la o posibilă plecare a lui Hamilton s-au amplificat.

Numele septuplului campion mondial de Formula 1 a fost asociat în mod repetat cu Ferrari în ultimii ani, deşi ambele părţi au negat că ar fi existat negocieri pentru o astfel de mutare

Este oficial, Lewis Hamilton (39 de ani) va schimba echipa la finalul lui 2024, atunci când îi va expira contractul cu Mercedes. Multiplul campion mondial din Formula 1 va conduce pentru Scuderia Ferrari alături de Charles Leclerc (26), monegascul care și-a prelungit de curând înțelegerea cu constructorul din Maranello.

La scurt timp după anunțul despărțirii dintre Hamilton și Mercedes, a venit și anunțul așteptat toată ziua: Din 2025, Hamilton va concura pentru Ferrari.

”Scuderia Ferrari se bucură să anunțe că Lewis Hamilton va se va alătura echipei începând cu 2025”, au anunțat italienii.

”Scuderia Ferrari are bucuria de a anunța că Lewis Hamilton se va alătura echipei în 2025, în baza unui contract pe mai mulți ani”, au anunțat cei de la Ferrari.

Anunțul a fost făcut și pe contul de Instagram al Formulei 1.

În această seară a venit anunțul oficial. „Mercedes F1 Team și Lewis Hamilton se vor despărți la finalul sezonului 2024. Lewis a activat o clauză de reziliere prevăzută în contractul pe care l-am anunțat anul trecut”, a transmis echipa alături de care Hamilton a cucerit 6 titluri mondiale.

Lewis Hamilton și-a explicat decizia:

Am petrecut 11 ani uimitori la această echipă și sunt atât de mândru de ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de când aveam 13 ani. Aici am crescut, așa că să plec a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat vreodată. Dar simt că este momentul potrivit să fac acest pas și sunt entuziasmat de o nouă provocare.

Voi fi mereu recunoscător pentru sprijinul incredibil din partea familiei Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia lui și felul în care a condus echipa și vreau să terminăm cu bine colaborarea. Sunt 100% angajat să livrez cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să transform acest ultim an cu «Săgețile Argintii» unul de neuitat.

Conform informaţiilor din Corriere della Sera, şeful echipei italiene, Frédéric Vasseur, este hotărât să îl aducă pe Lewis Hamilton din 2025 alături de Charles Leclerc.

Cel de-al doilea loc în scuderia de la Maranello este ocupat în prezent de Carlos Sainz. Contractul său, care expiră la sfârşitul anului 2024, nu a fost încă prelungit.

Situaţia contractuală a lui Hamilton a dominat titlurile în afara pistei, în primele etape ale sezonului 2023 din Marele Circ. Britanicul a semnat, în final, un nou acord cu Mercedes, valabil până la finele lui 2024, cu opţiune pentru un sezon suplimentar.

În condiţiile în care, pentru al doilea sezon consecutiv, Mercedes s-a zbătut fără succes să-şi recapete gloria anterioară, speculaţiile referitoare la o posibilă plecare a lui Hamilton s-au amplificat.

Numele septuplului campion mondial de Formula 1 a fost asociat în mod repetat cu Ferrari în ultimii ani, deşi ambele părţi au negat că ar fi existat negocieri pentru o astfel de mutare.

Conform sursei citate, eventuala sosire a lui Hamilton la scuderia de la Maranello, unde britanicul ar urma să facă pereche cu monegascul Charles Leclerc, ar implica plecarea de la Ferrari a spaniolului Carlos Sainz Jr.

Unde poate ajunge Carlos Sainz, după ce Lewis Hamilton îi va lua locul la Ferrari

Cel care a insistat pentru acest ”transfer” este chiar șeful echipei italiene, Frederic Vasseur, care își dorește ca Hamilton să facă pereche cu Charles Leclerc.

Mutarea lui Lewis Hamilton la Ferrari ridică un semn de întrebare cu privire la viitorul lui Carlos Sainz. Contractul ibericului va expira la finalul anului 2024, iar negocirile pentru o nouă înțelegere au picat.

Totuși, pilotul de 29 de ani are câteva opțiuni demne de luat în considerare. În 2025, câteva echipe vor rămâne fără piloți. Este vorba despre Audi, Alpine, Aston Marin și Williams.

Desigur, pe listă este inclusă și Mercedes, actuala echipă a lui Lewis Hamilton, cel care îi va lua locul spaniolului la Ferrari.

Conform AS.com, pentru Carlos Sainz, cele mai probabile destinații sunt Mercedes, Audi sau Aston Martin. Aceeași sursă precizează că o decizie în acest sens va fi luată în cursul săptămânilor următoare.

În vară, britanicul a semnat o înțelegere pe doi ani cu Mercedes, în urma căreia va încasa aproximativ 115 milioane de euro, însă a fost inclusă și o clauză de reziliere, pe care, cel mai probabil, Ferrari o va activa la finalul sezonului următor. Totuși, Hamilton nu a fost sigur nici în vară de prelungirea contractului cu Mercedes.

Reprezentanţii pilotului britanic Lewis Hamilton au contactat echipele Red Bull şi Ferrari înainte ca septuplul campion mondial de Formula 1 să semneze un nou contract cu Mercedes, a dezvăluit directorul echipei austriece, Christian Horner.

Au existat speculaţii despre contactele lui Hamilton cu Red Bull şi Ferrari, care au fost confirmate de șeful de la Red Bull, Christian Horner.

”Am avut câteva discuţii de-a lungul anilor privind venirea lui Lewis. Au existat contacte, cel mai recent în acest an, când s-a pus întrebarea dacă există vreun interes. El s-a întâlnit de asemenea cu John Elkann, preşedintele lui Ferrari. Cred că acolo au fost discuţii serioase. Dar nu-i văd pe Max şi Lewis lucrând împreună. Dinamica nu ar fi corectă. Suntem 100% mulţumiţi cu ce avem”, a declarat Horner pentru Daily Mail.

Plecarea septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton la Ferrari, de la Mercedes, a adus o creștere foarte mare a valorii companiei italiene.

După anunțul făcut de Toto Wolff, șeful echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas, prețul acțiunilor producătorului italian de mașini sport a ajuns la un maxim istoric pe piața de capital. Ferrari este listată la New York Stock Exchange, unde capitalizarea sa s-a majorat în ședința de tranzacționare de astăzi cu 7 miliarde de dolari.

Prețul unei acțiuni Ferrari era, la închiderea de miercuri, de 346,78 dolari, iar în ședința de joi, a urcat la nu nou maxim istoric, de 383,04 dolari, o creștere cu 10,7%.

Lewis Hamilton a câștigat 103 Marii Premii din Formula 1, victorii care i-au adus de 7 ori titlul de campion mondial. Deocamdată, Hamilton mai are contract pentru an cu Mercedes, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Conform acordul dintre Hamilton și Scuderia Ferrari, britanicul va ajunge la echipa din Maranello înainte de sezonul 2025, iar Mercedes nu va primi compensație. La Ferrari, Lewis Hamilton îl va avea coechipier pe Charles Leclerc.

Scuderia Ferrari va fi a treia echipă din cariera lui Hamilton din Formula 1, după McLaren (2007-2012) și Mercedes (din 2013). Primul titlu de campion mondial l-a câștigat în 2008 cu McLaren, iar celelalte șase, cu Mercedes. Toto Wolff, director și acționar Mercedes F1, și-a anunțat echipa despre plecare lui Hamilton într-o ședință de grup.

Încarcă mai mult
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Scandalul care zguduie Formula 1, Echipa Red Bull, suspectată de trişare, ar fi folosit un dispozitiv controversat, FIA reacționează

Facebook 9 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Scandalul care zguduie Formula 1, Ec…