România Educată, explicația halucinantă a primarului localității din Sibiu, unde tavanul din sala de clasă s-a prăbușit peste elevi: ”Găinațul, porumbeilor, vântul și curentul. Cred că și copiii au trântit ușa”.
Incident șocant într-o școală din județul Sibiu, unde tavanul unei clase s-a prăbușit peste copii. În acel moment, în încăpere se aflau 4 elevi, care au suferit răni la mâini și în zona cervicală și au fost transportați de urgență la spital. „N-a căzut dintr-o dată, ca să se întample o nenorocire”, a spus directorul școlii pentru Turnul Sfatului.
Patru copii au fost răniți, miercuri, după ce tavanul fals al școlii din satul Alămor, comuna Loamneș, județul Sibiu, a căzut peste ei. Explicația primarului localității e halucinantă.
Noi detalii despre tavanul prăbușit peste mai mulți copii la școala din Alămor. Primar: ”S-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips”
Tavanul prăbușit peste elevi la școală. Maria Greavu, primarul localității, dă vina pe vânt și pe curent pentru producerea incidentului. ”Cred că și copiii au trântit ușa”, a spus primarul.
”Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi, într-adevăr, în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină.
Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră”, a explicat primarul Maria Greavu.
În clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan cu o jumătate de oră înainte de prăbușire, a spus primarul.
”Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a mai spus primarul Maria Greavu.
Tavanul fals fusese montat în 2006 de o firmă, dar termenul de garanție de doi ani a expirat.
Un copil din cei patru a fost internat la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, în Secţia de Chirurgie, însă nu a fost operat, iar starea lui nu este gravă, a declarat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Camelia Grigore.
”Trei sunt fără probleme, unul a rămas internat pentru contuzii abdominale, în Chirurgie. Se evaluează, nu este ameninţător de moarte. Este vorba despre un copil de 11 ani”, a precizat Camelia Grigore.
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.
Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii, însă doar cei patru au fost răniţi uşor.
Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce tavanul unei săli de clasă de la Școala Gimnazială Alămor s-a prăbușit. Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, susține că incidentul s-ar fi produs din cauza vântului puternic. De asemenea, a mai spus că incidentul a avut loc în corpul vechi al școlii, construit în 1936, dar reabilitat în 2006.
Pompierii sibieni au intervenit de urgență la Școala Gimnazială Alămor, din localitatea Loamneș, acolo unde s-a prăbușit tavanul unei săli de clasă peste patru elevi. Primarul comunei Loamneș susține că incidentul a fost cauzat de vântul puternic. „Nu era nici o problemă la școală. Cel mai probabil din cauza vântului și a geamurilor deschise s-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips. Școala este într-adevăr într-un proiect de reabilitare. Nu erau probleme cu tavanul. Ce la probabil, așa cum vă spuneam, s-a făcut un vid de curent vid de curent și s-a desprins planșeul. Colegii au sunat la 112 și a venit SMURD-ul. Incidentul s-a petrecut într-o pauză, când copiii intrau în clase. O fetiță a spus că o doare spatele și o altă fetiță a spus că o doare capul din cauza planșeului căzut. A fost mare sperietura”, a spus primarul comunei Loamneș, Maria Greavu.
Incidentul s-a petrecut, de fapt, în corpul vechi al Școlii Gimnaziale Alămor. Cât despre copiii răniți, primarul susține că „sperietura a fost mare”, iar elevii nu sunt răniți grav. „În corpul vechi mai funcționau doar două clase. Corpul cu sala de clasă unde a căzut planșeul este din 1936 și a fost reabilitat în 2004 -2006. Era în regulă, arăta bine, însă acum că ne-am uitat am văzut că era o gaură sub streașină și probabil pe acolo s-a creat curent. Copiii nu voiau să meargă la spital. Erau conștienți. Ei au început să plângă când au venit Smurd-ul și i-a pus pe targă”, a mai declarat primarul.