Acasă Opinie Aducere aminte a trădării, Crin Antonescu și Vasile Blaga în urmă cu 10 ani: ”Din seara asta suntem aliați, vom avea un candidat comun la președinție”

Aducere aminte a trădării, Crin Antonescu și Vasile Blaga în urmă cu 10 ani: ”Din seara asta suntem aliați, vom avea un candidat comun la președinție”

0
6
241

Aducere aminte a trădării, Crin Antonescu și Vasile Blaga în urmă cu 10 ani: ”Din seara asta suntem aliați, vom avea un candidat comun la președinție”.

Un deceniu în politică, e incomensurabil, mulți nu își mai aduc aminte sau nu îi interesează ce s-a întâmplat săptămâna trecută și uneori, pe bună dreptate. Acesta e momentul trădării, acesta e momentul care urma să modeleze radical scena politică în ceea ce e în prezent, cu tot cu Ghinionul cu alură de șifonier ce domina această imagine încă din primăvara lui 2014. Și artizanul era el, da, trădătorul Crin Antonescu! El îi spăla pe infamii pedeliști huiduiți de românii sătui de mârșăveli și combinații și îi transforma în ”liberali” veritabili, rupți direct din coasta Brătienilor. El e cel ce aducea Ghinionul arogant, leneș și scrâșnitor peste români România. Așa că, ”liberalilor”, puțin ”respect”!

Se întâmpla pe 28 mai 2014, în urmă cu mai mult de 10 ani. Vasile Blaga și Crin Antonescu anunța, după discuții îndelungate, că cele două partide, PDL și PNL, vor avea un candidat unic la președinție și că, ”începând de mâine”, grupurile parlamentare ale celor două partide vor lucra împreună.

”Scopul este fuziunea celor două partide”, spunea ”Buldogul” Vasile Blaga.

Crin Antonescu spunea că ”deocamdată nu se poate discuta de numele candidatului la președinție și al numelui viitorului partid, deoarece acestea vor fi stabilite în urma unor cercetări sociologice”.

Crin Antonescu mai spunea că, ”deocamdată este un demers de a se ajunge la o fuziune „între cele două mari partide„, PDL și PNL”.

În replică la acest anunț, purtătorul de cuvântal PSD, Cătălin Ivan, declara, că PNL și PDL se unesc împotriva PSD și că, dacă pe democrat-liberali îi înțelege, liberalii ”fac jocul lui Traian Băsescu”.

”Dorim o concentrare, o regrupare a forțelor de dreapta, constituirea unui puternic pol de dreapta care să se opună actualului guvern, actualei majorități, PSD și care are ca ținta principală susținerea unui candidat comun la preşedinția României”, spunea președintele trădătpr și demisionar al PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă poate fi candidatul dreptei la președinție, Crin Antonescu a spus: ”Pot să fiu orice. Nu pot fi papa pentru că nu sunt catolic şi şi pot să fiu preşedintele SUA pentru pentru că nu m-am născut în SUA”.

Președintele PDL Vasile Blaga mai spunea că ”discuțiile nu vor avea în vedere doar alegerile prezidențiale, ci și pe cele locale și parlamentare din 2016.”

”Dorim constituirea în timp a unui singur mare partid de centru-dreapta în România. PDL are un candidat, Cătălin Predoiu. (…) Să vedem pe cine au ei, analizăm ca atare și vom avea un singur candidat”, spunea buldogul PDL.

Doar două luni mai târziu, pe 28 iulie 2014, PNL și PDL au aprobat protocolul de fuziune între cele două partide ”de dreapta”, astfel încât foștii băsiști portocalii, cu Petrovul în suflet, deveneau mândri ”liberali”.

Membrii PNL și PDL aprobau fuziunea noului partid de centru-dreapta, care urma să se numească, exact cum se numise anterior, ”Partidul Național Liberal”.

La alegerile prezidențiale din acea toamnă, cele două partide urmau să candideze sub numele ”Alianța Creștin-Liberală”. cu candidat pentru fotoliul de la Cotroceni: Klaus Iohannis care deja preluase PNL-ul de rit nou.

”Astăzi practic vom semna certificatul de naştere al noului partid. Odată ce astăzi în foruile supreme de conducere ale celor două partide luăm decizia fuziunii, nu mai e cale de întors. Ce vor face astăzi PDL şi PNL nu se mai desface”, le-a spus Vasile Blaga delegaţilor la Convenţia naţională a PDL, arătând că aceia care pariază că acest proces de fuziune nu se va realiza şi fac speculaţii ”pariază greşit”.

Blaga preciza motivele pentru care PDL trebuie să fuziuneze cu PNL şi să realizeze un partid puternic de centru-dreapta şi a arătat că fuziunea se va face pas cu pas în doi ani de zile.

”E ora construcţiei unui mare partid de centru-dreapta. Dacă vom rata acest obiectiv, vom fi responsabili de dominaţia PSD pentru cel puţin zece ani de acum încolo”, a mai spus Vasile Blaga.

El a arătat că două partide centru-dreapta de acelaşi calibru cum sunt PDL şi PNL separat şi-ar împărţi electoratul şi ar ieşi câştigător PSD.

Vasile Blaga a mai spus că a avut experienţa alianţelor şi că în România alianţele au început cu „veselie de nuntaş” şi s-au terminat „cu ceartă zgomotoasă”.

Preşedintele PDL a susţinut că nu vrea să fie anexa nimănui şi are convingerea că nici reprezentanţii PNL nu doresc acest lucru.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, dar şi fostul lider al PDL Emil Boc au fost marii absenţi de la congresul de fuziune PNL – PDL din luna iulie 2016.

Pe 26 mai 2014, presedintele PNL, Crin Antonescu, își prezenta demisia din fruntea partidului in cadrul sedintei Biroului Politic National și rămânea încă o lună interimar, precizand ca decizia sa este irevocabila si unilaterala, dupa ce mai multi lideri i-au sugerat sa renunte la acest demers. Și Klaus Iohannis a anuntat ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte PNL si din calitatea de membru in Biroul Politic, ca urmare a rezutatelor proaste obtinute de PNL la alegerile europarlamentare, Iohannis care urma să devină președintele partidului, candidat la prezidențiale și turist de lux al Statului Eșuat.

Pe 28 iunie 2014, Klaus Iohannis era ales, la Congresul liberalilor, președinte al Partidului Național Liberal cu 1334 de voturi.

Klaus Iohannis se prezenta în faţa delegaţiilor la congresul PNL cu proiectul „Pentru un deceniu de realism, prosperitate şi stat de drept”.

Klaus Iohannis se declara convins că, alături de echipa PNL „va reuşi să schimbe România în bine”, restul e istorie!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Ciucă ”Ostașul”, și-a lansat programul prezidențial: ”România are nevoie de un președinte adevărat, nu mai există niciun fel de încredere în PSD”

Facebook 146 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ciucă ”Ostașul”, și-a lansat progr…