Acasă Dorel După ce a certat o angajată ALPAB, Primarul ”Mucureștilor, Nicușor ”plicușor” Dan, nu resimte scumpirea energiei electrice: ”De facturi se ocupă soția”

După ce a certat o angajată ALPAB, Primarul ”Mucureștilor, Nicușor ”plicușor” Dan, nu resimte scumpirea energiei electrice: ”De facturi se ocupă soția”

0
0
1,034

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, proaspăt întors dintr-un concediu cât un mandat, a evitat să spună în ce măsură resimte efectul scumpirii energiei electrice şi a gazelor naturale din ultima perioadă. Acesta a spus că soţia sa se ocupă de plata facturilor, iar el nu știe care sunt costurile actuale.

Întrebat cum resimte scumpirile din ultima perioadă la gaze și energie electrică, Nicușor Dan a evitat răspunsul, spunând că soția sa este cea care se ocupă de facturi.

Personal, de ce se întâmplă în familia mea se ocupă soția. Asta e o întrebare foarte serioasă în ceea ce privește prețul căldurii în iarna asta.

Urmează să vedem, adică este din nou un întreg ciclu. Gazul care vine la Romgaz, negociere între Romgaz, ELCEN și prețul gigacoalriei, pe care urmează să îl fixeze ANRE și o eventuală Hotărâre de Guvern pentru consumatorii vulnerabili.

Toate astea sunt discuții pe care urmează să le avem. Nu am date în momentul acesta”, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Primarul Capitalei Nicuţor Dan a declarat în dimineața zilei de luni, 30 august, că ia în calcul externalizarea serviciilor de curăţenie în parcuri, precizând însă că procedura de achiziţie a unor astfel de servicii este anevoioasă.

De asemenea, el a reluat afirmaţia conform căreia anul acesta nu sunt bani pentru amenajarea parcurilor, dar a dat asigurări că anul viitor situaţia va fi mai bună.

Primarul Nicuşor Dan s-a aflat luni dimineaţă la intrarea în Parcul Cişmigiu, unde o echipă de muncitori urmează să facă lucrări de igienizare, după ce, în ultima perioadă, presa şi opinia publică au criticat modul în care arată marile parcuri din Bucureşti, în special parcurile Cişmigiu şi Herăstrău.

Nicuşor Dan a evocat posibilitatea externalizării acestor servicii dacă Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, a cărei conducere a fost demisă recent, nu reuşeşte să se achite de sarcini, însă a subliniat că procedura de achiziţie este anevoioasă, necesitând până la 3 luni.

Vom contracta o firmă privată care să facă curat pe alei, să strângă frunzele, crengi, să golească coşurile de gunoi”, a explicat ”Mucușor” certând o angajată a ALPAB.

Luni dimineața, zeci de angajați ai Primăriei București au mers în parcul Cișmigiu pentru a începe curățenia. Acolo s-a aflat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a anunțat că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement are zece zile la dispoziție „să pună la punct Cișmigiul”. De asemenea, edilul a precizat că serviciul de curățenie în parcuri ar putea fi concesionat unor firme.

Este un test pentru ALPAB. În funcţie de ce vor face săptămânile astea, vom decide dacă în viitor, după ce Compania Parcuri se închide, dacă o să continuăm cu ALPAB, prin muncitori angajaţi sau dacă o să externalizăm„, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Primarul a menţionat că angajaţii ALPAB au sarcina ca în decurs de o săptămână să cureţe Parcul Cişmigiu. Pentru curăţarea statuilor este necesar avizul Direcţiei pentru Cultură, organism subordonat Ministerului Culturii, iar în acest caz există întârzieri cu obţinerea avizelor, din cauza personalului insuficient.

Puţin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei, iar marile investiţii – asta depinde de bugetul pe anul viitor – dar vă promit că în doi ani o să arate toate parcurile de care noi ne ocupăm aşa cum ar trebui să arate nişte parcuri„, a spus Nicuşor Dan.

Primarul general a menţionat că în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei urmează să fie dezbătute o serie de proiecte care vizează: dizolvarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, Companiei Întreţinerea Arborilor, încetarea exclusivităţii pe care Compania Parcuri o avea pentru întreţinerea parcurilor bucureştene, scăderea tarifelor aplicate de către Compania Parcuri şi Grădini.

Nu e posibil ca pe piaţă tunsul şi strânsul ierbii să coste împreună 40 de bani, iar la Compania Parcuri tunsul să coste un leu, iar strânsul tot un leu. Adică doi lei, faţă de 40 de bani„, a spus primarul general.

Serviciile de curățenie în parcuri ar putea fi externalizate.

Nicuşor Dan a arătat că externalizarea serviciilor ar presupune organizarea unei licitaţii, care ar dura cel puţin trei luni. De asemenea, dizolvarea Companiei Parcuri ar urma să dureze trei-patru luni, interval în care edilul îşi doreşte ca angajaţii acesteia să îşi continue activitatea.

Eu îmi doresc ca această companie să continue să se ocupe. Am promisiunea de la consilierii generali că o să se schimbe directorul de la această companie. Sunt 100 de oameni în plus care să se ocupe de Herăstrău şi de celelalte parcuri„, a afirmat primarul.

Nicuşor Dan a declarat că aprecierile din presă, conform cărora el nu ar putea exercita interimar funcţia de director al ALPAB, sunt „eronate”, având în vedere că PMB are în subordine 45 de instituţii, iar în momentul în care este vacantat unul dintre posturile de conducere edilul preia în mod automat sarcina respectivă.

Primarul general a arătat că în timpul mandatului său a fost schimbată conducerea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, a fost stabilit un plan de acţiune pentru gestionarea parcurilor şi a existat o rectificare bugetară pentru suplimentarea fondurilor destinate acestei activităţi, dar că toate acestea nu au dat rezultatele scontate.

Este o vină comună a Direcţiei ALPAB, pe de o parte – şi de asta am schimbat directorul – pe de altă parte a Companiei Parcuri, care nu a făcut lucrările aşa cum trebuia„, a spus Nicuşor Dan.

Cine este de vină peste starea parcurilor din București.

Potrivit edilului, starea necorespunzătoare a parcurilor bucureştene în ultima perioadă a fost determinată de „decizia nefericită” de a înfiinţa companiile municipale care au practicat preţuri „de trei-patru ori peste preţul pieţei”. El a reamintit că în acest an Primăria s-a confruntat cu datorii de trei miliarde de lei.

Am fost foarte-foarte la limită să reuşim să oferim serviciile de bază. Situaţia financiară la 1 ianuarie 2022 o să fie mult mai stabilă decât cea pe care am găsit-o„, a afirmat el.

În ce priveşte mutarea fostului director general ALPAB, Bogdan Tănase, la Centrul Cultural Expo Arte, Nicuşor Dan a precizat că a fost „o soluţie de urgenţă”.

Eu, spre deosebire de conducerile anterioare, nu am dat pe nimeni afară înainte să am o evaluare profesionistă a activităţii, pentru că vreau să evit acele procese în care foşti angajaţi ai primăriei câştigă şi se reîntorc în funcţiile pe care le-au avut. Este o posibilitate legală a conducătorului instituţiei: în momentul în care constată că vrea să dinamizeze una din instituţiile subordonate, poate să mute directorul temporar, pe şase luni, o poziţie echivalentă, ceea ce am făcut. (…) Pentru moment, domnul Tănase are o poziţie câştigată prin concurs la ALPAB. Pentru ca să existe un concurs pe poziţia domniei sale de la ALPAB trebuie ca eu să îl demit în urma unui raport„, a spus primarul.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel
Comments are closed.

Vezi Și

Elena Lasconi, cercetată de Parchetul European, un candidat complet nepregătit, se face de râs grav de tot, Articolul 5, ”încălcare” și ”activare”

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Elena Lasconi, cercetată de Parchet…