Acasă Declarații Turistul Iohannis, ”demitizează” războiul de la graniță: ”Nu e cazul să intrăm în panică, să credem că România este amenințată, nu trimitem soldați în Ucraina”

Turistul Iohannis, ”demitizează” războiul de la graniță: ”Nu e cazul să intrăm în panică, să credem că România este amenințată, nu trimitem soldați în Ucraina”

0
0
266

Turistul Iohannis, despre escaladarea războiului de la graniță: ”Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată, nu trimitem soldați în Ucraina”.

Cu mâna pe verighetă, candidatul Klaus Iohannis: ”România nu va trimite soldați în Ucraina. O decizie privind cedarea unei baterii Patriot se va lua în CSAT. Nu există un orizont de timp. Eu nu accept ca România să rămână fără apărare antirachetă.”

Klaus Iohannis a spus că nu există un orizont de timp pentru luarea acestei decizii și a subliniat că el nu acceptă ca România să rămână fără apărare antirachetă.

Șeful statului a precizat însă că nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar că șefii Armatei se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

Turistul Iohannis, a menționat că, nu are niciun semnal că ar exista un pericol de producere a unor atentate în România.

Nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar sigur militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

România e o țară sigură, românii nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România e amenințată.

România beneficiază de cele mai importante garanții de securitate. E important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem înpreună cu aliații.

Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista un pericol de atentate.

Nu comentez această chestiune (trimiterea unei baterii Patriot în Ucraina) și nu cred că are ce căuta în spațiul public general. Trebuie discutat cu specialiștii din armată, decis în CSAT și în final comunicat rezultatul.

Nu cred că o dezbatere publică largă este de dorit.

Ședința CSAT va avea loc imediat după ce specialiștii clarifică aspectele. E foarte complicat. …

Eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și antiaeriană. În final, dacă se cedează ceva, România trebuie să primească ceva la schimb, astfel nu se va întâmpla.

Nu există orizont de timp.

România nu va trimite soldați în Ucraina. Punct.

”România nu va trimite combatanţi în Ucraina, este simplă discuţia şi cred că cu asta s-a şi terminat”, a spus Iohannis.

Despre cheltuielile pentru înzestrarea armatei, preşedintele a afirmat că lucrurile s-au complicat din două motive, pentru că toată lumea vrea să cumpere armament în ziua de astăzi şi nu mai este atât de uşor să faci o achiziţie şi inflaţia care a stricat un pic socoteală.

”În bună măsură deja s-a corectat această cheltuială fiindcă la Apărare s-au cheltuit foarte mulţi bani chiar la începutul acestui an, pentru chestiuni planificate a fi achiziţionate în anul trecut. Din păcate, nu avem bugetare multianuală, chit că se discută de decenii de aşa ceva şi poate odată o să avem, fiindcă nu poţi să planifici achiziţii militare cu bugete anuale, decât cu mare dificultate. Nu produce nimeni armamente sofisticate de pe o zi pe alta şi nu le are nimeni pe stoc, ele trebuie comandate, produse, livrate, plătite, chestiune care de multe ori se derulează pe mai mulţi ani”, a completat Klaus Iohannis.

Iohannis, întrebat despre posibila escaladare a conflictului din Ucraina: ”Din toate informaţiile pe care le am eu, pot spune că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă.”

Klaus Iohannis a declarat, miercuri la Zărneşti, întrebat dacă posibile scenarii de escaladare a conflictului din Ucraina şi dacă există vreo ameninţare directă la ţara noastră, că din toate informaţiile pe care le are, poate spune că România este o ţară sigură” şi a adăugat că românii nu trebuie să se teamă. ”Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază de cele maai importante garanţii de securitate”, a mai spus şeful statului.

”Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă. Dar sigur trebuie să fim pregătiţi întotdeauna pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm.

În acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO şi UE. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că ministrul Apărării şi şeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina şi că România trebuie să se pregătească, miercuri la Zărneşti, judeţul Braşov, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului.

Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.

Klaus Iohannis a declarat miercuri că, România e o țară sigură, că nu e nicio amenințare directă la adresa țării noastre și că nu are niciun semnal că ar fi vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite. El a făcut aceste afirmații în contextul în care șeful Armatei a avertizat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să se pregătească.

România beneficiază acum, pentru că e în NATO, de cele mai importante garanții de securitate pe care le-am avut vreodată. Să conștientizăm valoarea apartenenței noastre la NATO și UE, e foarte important să înțelegem că nu suntem singuri, ci împreună cu aliații și că facem față oricărei situații foarte. bine

Nu am niciun semnal sau indicație că, ar fi vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad, a declarat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că țara noastră trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare.

General Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române: ”Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apăsăm pedala intăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”.

Despre afirmaţia şefului Statului Major al Armatei, care spunea că trebuie accelerat acest proces de înzestrare, preşedintele a ţinut să precizeze că „România face foarte bine ceea ce face în zona înzestrării, dar regulile de achiziţii publice de multe ori întind procesul, artificial, foarte mult”. „Este o chestiune care s-a discutat şi la alt nivel, că poate e nevoie chiar în UE să îmbunătăţim regulile de achiziţii publice, pentru a accelera exact în această zonă”, a precizat turistul de lux, cu mâna pe verighetă.

Klaus Iohannis, despre negocierile pentru a prelua şefia NATO: Nu au avut loc alte discuţii pentru ocuparea altei funcţii, iar la NATO discuţiile sunt în toi, cum se spune, dar ele nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre negocierile pentru a prelua şefia NATO, că nu au avut loc alte discuţii pentru ocuparea altei funcţii, iar la NATO discuţiile sunt în toi, cum se spune, dar ele nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice.

”Nu au avut loc alte discuţii pentru ocuparea altei funcţii, iar la NATO discuţiile sunt în toi, cum se spune, dar ele nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul vizitei in Parcul National Piatra Craiului.

Întrebat unde se vede la finalul mantatului, şeful statului a răspuns: ”Asta vom vedea la finalul mandatului”.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

”Ostașul” Nicolae Ciucă, este deja presat să își dea demisia după scorul dezastruos din primul tur al prezidențialelor, a început ”Noaptea cuțitelor lungi în PNL”

Facebook 17 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Ostașul” Nicolae Ciucă, este deja …