Acasă Declarații Șoșoacă a avut miercuri o primă luare de cuvânt în Parlamentul European: ”Ați distrus România, românii sunt sărăciți ajutând ucrainenii non-stop”

Șoșoacă a avut miercuri o primă luare de cuvânt în Parlamentul European: ”Ați distrus România, românii sunt sărăciți ajutând ucrainenii non-stop”

0
0
65

Eurodeputata română Diana Șoșoacă a avut miercuri o primă luare de cuvânt în Parlamentul European, în care a acuzat Europa că a ”distrus România” și i-a sărăcit pe români ”ajutând ucrainenii non-stop”.

Scandalagioaica spune că, a trimis tuturor ambasadelor și instituțiilor europene un memoriu de pace în Ucraina, dar singura ambasadă care a răspuns a fost cea a Rusiei. ”Am discutat cu aceştia”, a mai spus Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a luat cuvântul miercuri în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu tema nevoii de ajutor continuu pentru Ucraina, care va fi urmată după-amiază de un vot asupra unei rezoluții.

”În contextul în care Rusia își intensifică bombardamentele asupra infrastructurii civile ucrainene, inclusiv atacurile asupra celui mai mare spital de copii din țară, liderii grupurilor politice vor discuta cele mai recente evoluții din războiul de agresiune al Rusiei”, este prezentarea temei dezbătute.

După ce mai multi europarlamentari au prezentat puncte de vedere, președinta PE, Roberta Metsola, proaspăt realeasă în funcție, i-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă.

În scurtul ei discurs, eurodeputata română a acuzat Europa că a ”distrus România” ajutând Ucraina și că ”pacea nu se face trimițând arme”. Ea a mai spus că a mers la ambasada Rusiei pentru că a fost ”singura parte care a dorit să discute despre pace”.

De asemenea, ea a acuzat și Ucraina pentru discriminarea minorității române, care, potrivit ei, ”nu are dreptul să vorbească limba română”.

”În calitate de senator al României, funcţie pe care am deţinut-o din 2020 în Parlamentul României, în februarie 2022 am făcut primul Memoriu internaţional intitulat ”Neutralitate pentru România – Pacea de la Bucureşti”. L-am trimis tuturor ambasadelor implicate, inclusiv Parlamentului European, Comisiei Europene aflate la Bucureşti. Singura parte care a dorit să discute despre pace, uimitor, a fost Federaţia Rusă, moment în care, împreună cu alţi parlamentari, am discutat cu aceştia.

Pacea nu se face trimiţând arme. Aţi distrus România, toate drumurile sunt distruse, românii sunt sărăciţi ajutând ucrainenii non-stop. Nu ştiu dacă ştiţi, dar în Ucraina românii nu au dreptul să vorbească limba română. Avem peste un milion de români acolo, au fost maltrataţi, din 220 de şcoli nu mai sunt decât 8 în limba română unde nu se vorbeşte limba română. Li se interzice să vorbească, să se roage. Aşa că vă rog frumos: pentru pace faceţi negocieri de pace, nu trimiteţi arme cu care omorâţi oameni”, a declarat Diana Șoșoacă în plenul PE.

Șoșoacă a luat partea Rusiei, la prima cuvântare de la pupitru din Parlamentul European: ”Singura parte care a dorit să discute despre pace, uimitor, a fost Federaţia Rusă, moment în care, împreună cu alţi parlamentari, am discutat cu aceştia.”

Discursul ei a fost întrerupt chiar de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, proaspăt realeasă în funcție, care i-a cerut Dianei Șoșoacă să-și încheie pledoaria.

Șoșoacă, în colimatorul Politico din prima zi la Parlamentul European: ”Eurodeputata de extremă dreaptă vrea să cheme un preot pentru a sfinți Parlamentul European și a-l curăța de diavoli. A spus că a adus smirnă și icoana Sfintei Parascheva în legislativul de la Bruxelles”.

Publicația Politico semnalează comentariile eurodeputatei de extremă dreaptă, Diana Șoșoacă (SOS România), de la prima plenara a Parlamentului European. Într-un interviu acordat unor jurnaliști români, ”eurodeputata de extremă dreaptă a spus că va chema un preot pentru a sfinți Parlamentul European și a-l curăța de diavoli”. Șoșoacă a amenințat că a adus cu ea smirnă și icoana Sfintei Parascheva.

Șoșoacă a fost aleasă recent pentru primul său mandat de europarlamentar. Fostă membră a parlamentului din România, ea și-a câștigat notorietatea pentru pozițiile sale anti-imigrație, pro-ruse și anti-vaccin, precum și pentru comportamentul său perturbator în legislativul de la București.

”La fel ca în Parlamentul României, aici se întâlnesc dracii”, a declarat Șoșoacă reporterilor în această săptămână. ”Voi aduce un preot să sfințească birourile și oriunde voi mai putea. Este dreptul meu la religie, la exprimarea credinței mele religioase”, a spus ea.

Șoșoacă, care a purtat un costum popular tradițional românesc în prima sa zi în Parlament, a adăugat că a adus în clădire smirna, o rășină parfumată, și ”coana Sfintei Parascheva”, o sfântă din Balcani din secolul al X-lea, și ”imediat atitudinea tuturor s-a schimbat”.

Ea ar fi avut, de asemenea, un schimb de replici cu șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, susținând că Metsola s-ar fi speriat: ”M-am dus la doamna Metsola. Când m-a văzut, s-a albit”, a spus Șoșoacă. ”I-am cerut o întâlnire, era din ce în ce mai albă. Mi-a spus: ”Te rog să-mi scrii când vrei și sunt deschisă să discutăm”.

La începutul acestei săptămâni, într-un videoclip live pe Facebook înregistrat în timpul votului pentru alegerea unui președinte al Parlamentului European, Șoșoacă s-a filmat pe sine tăind numele lui Metsola și al opozantei Irene Montero și scriind pe buletinul său de vot cuvintele: ”Nicioadată pentru Ucraina, niciodată pentru LGBT, niciodată pentru dictatura UE”.

Roberta Metsola a fost aleasă pentru un al doilea mandat de președinte al Parlamentului European cu o majoritate zdrobitoare.

Miercuri, în discursul său inaugural în Parlament, Șoșoacă – care a fost criticată pentru legăturile sale cu Moscova – a acuzat UE că a ruinat România prin ajutorul acordat Ucrainei și a cerut oprirea livrării de arme către Kiev.

Șoșoacă a afirmat că a trimis tuturor ambasadelor și instituțiilor europene un memoriu de pace în Ucraina, dar singura care a răspuns a fost Rusia, acesta fiind motivul pentru care s-a dus la ambasada Federației Ruse.

După luările de cuvânt Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care şi-a reconfirmat opinia potrivit căreia Uniunea Europeană trebuie să continue să sprijine Ucraina atât timp cât va fi necesar până la victoria împotriva Rusiei.

Rezoluţia adoptată miercuri cu 495 voturi pentru, 137 împotrivă şi 47 abţineri, stabileşte prima poziţie oficială a Parlamentului European nou-ales cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta reafirmă sprijinul continuu al eurodeputaţilor pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional, relatează Agerpres.

Eurodeputaţii solicită UE să-şi menţină şi să-şi extindă politica de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului.

Deputații europeni își reafirmă convingerea fermă că Rusia trebuie să despăgubească financiar Ucraina pentru daunele masive pe care i le-a cauzat și salută eforturile recente ale UE de a direcţiona veniturile provenite din activele ruseşti îngheţate pentru a sprijini efortul de război ucrainean. Ei cer, de asemenea, „un regim juridic solid pentru confiscarea de active ale statului rus îngheţate de UE”.

Parlamentul European salută, de asemenea, rezultatul recentului summit NATO şi îşi reafirmă poziţia potrivit căreia Ucraina se află pe o cale ireversibilă către aderarea la NATO.

Rurodeputaţii solicită UE şi statelor membre să-şi sporească sprijinul militar pentru Ucraina atât timp cât este necesar şi sub orice formă.

De asemenea, aceştia cer Comisiei Europene să propună asistenţă financiară pe termen lung pentru reconstrucţia Ucrainei, pe baza experienţei Mecanismului pentru Ucraina recent instituit.

În rezoluţie, Parlamentul European condamnă atacul cu rachete al Rusiei asupra spitalului de copii Ohmadît din Kiev şi vizita recentă a premierului ungar Viktor Orban în Federaţia Rusă, care nu reprezintă UE, vizită ce constituie o încălcare flagrantă a tratatelor şi a politicii externe comune a UE.

Textul menţionează că aceste încălcări ar trebui să aibă repercusiuni asupra Ungariei. Având în vedere că aşa-numita „misiune de pace” a prim-ministrului ungar a fost urmată imediat de atacul asupra spitalului de copii din Okhmadît, acest lucru demonstrează „irelevanţa” presupuselor eforturi de pace ale lui Viktor Orban, se arată în rezoluția adoptată.

Încarcă mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce Ciucă, i-a cerut lui Lasconi să se retragă, Rareş Bogdan sare în apărarea ostașului: ”Exclus un tandem Ciucă-Lasconi, nu a fost în stare să asfalteze o stradă”

Facebook 10 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce Ciucă, i-a cerut lui Lascon…