Acasă Declarații Prezidențiabilul Crin Antonescu: ”Călin Georgescu minte, Președintele României nu poate cu mâna lui să interzică ceva, nu accept să se facă liste negre”

Prezidențiabilul Crin Antonescu: ”Călin Georgescu minte, Președintele României nu poate cu mâna lui să interzică ceva, nu accept să se facă liste negre”

0
0
195

Prezidențiabilul Crin Antonescu: ”Călin Georgescu minte, Președintele României nu poate cu mâna lui să interzică ceva, nu accept să se facă liste negre”.

Crin Antonescu: ”Mă tem de o intervenție a lui Elon Musk în alegerile din România și nu pot accepta să se facă liste negre, deși nu am nicio legătură cu Soros.”

Candidatul PSD-PNL-UDMR-minorități la alegerile prezidențiale a criticat declarațiile lui Elon Musk pe tema alegerilor din România. A avut observații și la adresa afirnațiilor făcute de vicepreședintele american J.D. Vance la Munchen.

”Nu am venit aici să fac diplomație. Mă tem că Elon Musk ar putea interveni în alegerile din România. Pt că intervenția lui Elon Musk în alegerile din Germania, faptul că la Munchen, vicepreședintele J.D Vance nu are o întâlnire cu cancelarul Scholz, ci cu șefa AFD, Alice Weidel, este un semnal menit să ne atragă atenția. Nu am cum să nu mă tem să nu se procedeze la fel în România, dar nu cred, sper, să se întâmple la fel. Eu îmi doresc ca în Germania să câștige o alianță care reprezintă calea democratică a României. În România a-l susține pe Călin Georgescu înseamnă a susține ce?”, a declarat Crin Antonescu.

”Faptul că s-a creat obișnuința ca oameni puternici din America să se pronunțe asupra a ceea ce se întâmplă în diverse țări din Europa mă face să mă tem. Nu sunt de acord cu afirmația domnului Vance, adresată europenilor în general, că pericolul nu vine din China sau Rusia, dacă ni se spune că nu e niciun pericol din Rusia, ci că pericolul vine din progresismul din Europa”, a spus Crin Antonescu, care s-a declarat de acord cu afirmațiile lui Vance, cu aceste rezerve însă.

”Domnul Musk distribuie o postare cu o declarație a domnului Georgescu care spune că va elimina, va interzice rețeaua sorosistă. Eu nu am vreo legătură cu fundația Soros, nici de la începutul anilor 90 când acțiunile ei avut un caracter benefic, nici după anii 90 când a avut acțiuni cu caracter discutabil”, a precizat Antonescu.

”Nu accept să se facă liste negre. Pentru că istoria acestei țări mai cuprinde liste negre, așa a fost ucis Nicolae Iorga, așa au fost uciși oameni nevinovați. Și listele negre după instalarea regimului comunist, așa ceva nu poate fi acceptat într-o lume liberă în care avem dreptul să nu fim vânați. Domnul Georgescu minte pentru că în România președintele nu poate interzice ceva.

Eu nu am fost amenințat, cred că figurez și eu pe liste în online. Pe lista aia poate să fie oameni care mi-au fost mereu adversari politici, nu se poate așa ceva într-o țară civilizată. Faptul că am spus că la un moment dat în Vest există o propagandă pro-LGBT excesivă, nu mă face să accept o propagandă contra drepturilor LGBT”, a subliniat Antonescu.

În plus, candidatul PNL-PSD-UDMR la președinție s-a declarat deranjat că pe ”televiziuni publice din România se debitează calomnii împotriva președintelui României, împotriva unor candidați și asta costă 5.000 de lei la CNA”.

”Candidatul Georgescu face jocul Rusiei, fie că vrea, nu vrea”, a mai spus Crin Antonescu, care a adăugat că-l dorește pe acesta ”într-o cursă electorală, într-o dezbatere electorală. Că trebuie lăsat sau nu să candideze, nu e treaba mea. E o stafie a vechii Securități, are și sprijinul unor oameni din fosta Securitate”.

Crin Antonescu: ”Domnul Georgescu minte. Președintele României nu poate cu mâna lui să interzică ceva”

”Un președinte nu are puterea de a interzice ceva” a declarat Crin Antonescu, ca reacție la afirmațiile lui Călin Georgescu, care spusese că va interzice ”rețeaua Soroș” dacă va ajunge președinte.

Candidatul la prezidențiale Crin Antonescu consideră că este de neacceptat să se ajungă la ”liste negre”, așa cum s-a mai întâmplat în istorie.

Deşi nu are nicio legătură cu ceea ce a însemnat Fundaţia Soros, Crin Antonescu a spus nu poate accepta să se ajungă la ”liste negre”, pentru că în instoria României au mai existat astfel de momente. ”Aşa au fost asasinaţi oameni nevinovaţi ai României”, a afirmat Antonescu, precizând, de asemenea, că un preşedinte nu are puterea de a interzice ceva.

”Eu nu am nicio legătură de niciun fel cu tot ce a însemnat Fundaţia Soros şi acţiunile lui Soros (…) N-am nicio simpatie nici pentru ceea ce a creat din punct de vedere sistemul Soros în România sau în alte părţi. Dimpotrivă, şi biografia mea politică o arată, dar nu pot să accept sub nicio formă să se facă liste negre. Nu pot accepta, pentru că istoria acestei ţări, a mea, a dumneavoastră, mai cuprinde nişte episoade cumplite cu liste negre”, a declarat, miercuri seară, Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, ”aşa a fost ucis Nicolae Iorga, aşa a fost ucis Virgil Madgearu, aşa au fost asasinaţi oameni nevinovaţi ai României, nevinovaţi, pentru că nimeni nu poate fi atât de vinovat de ceva încât să fie asasinat”.

”Şi, de asemenea, listele negre cumplite, nesfârşite, de după venirea ruşilor, de după ocuparea României, de după instalarea cu forţa a regimului comunist. Şi aşa ceva nu cred că poate fi acceptat într-o lume liberă, oricât de conservatoare, pentru că în această lume liberă avem dreptul la diferenţă şi la a nu fi vânaţi”, a mai declarat Crin Antonescu.

Antonescu afirmă că oamenii din preajma lui Călin Georgescu fac afirmaţii şi mai periculoase: ”Oamenii de pe lângă domnul Georgescu vorbesc şi mai apăsat decât o face domnul Georgescu. Pur şi simplu, nu doresc doar să demanteleze toată structura politică a statului, toate instituţiile politice, dar vorbesc clar de faptul că, simplu spus şi popular, vor pune mâna pe toţi cei pe care îi consideră ei vinovaţi de diverse lucruri”.

Crin Antonescu afirmă, de asemenea, că ”preşedintele României, pe baza Constituţiei actuale a României, mâine, în mandat, nici într-o zi, nici în 10, nici în 5 ani cât ţine mandatul, nu poate cu mâna lui să interzică ceva”.

”În România, ceva poate fi interzis doar de o lege, ori preşedintele României nu are nici iniţiativă legislativă şi evident nici putere legislativă de a adopta vreo lege. Deci domnul Georgescu minte, dar minte într-un mod foarte grav, foarte periculos”, a mai afirmat Crin Antonescu.

Crin Antonescu îl ironizează pe Călin Georgescu și invocă punctul 8 din Proclamația de la Timișoara: ”Scăpăm de pionii serviciilor”.

La aproape 35 de ani de la lansarea celui mai puternic manifest anticomunist din România, Crin Antonescu, profesor de istorie, readuce în discuție Proclamația de la Timișoara și îl ironizează pe Călin Georgescu.

Candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale spune că se făcea ”curățenie în politica românească” dacă era aplicat punctul 8 din Proclamația de la Timișoara.

Punctul 8 făcea referire la eliminarea comuniştilor marcanţi şi a ofiţerilor de Securitate din cursa electorală. Din acest motiv, Antonescu susține că toți cei suspectați că au fost comuniști sau membri ai serviciilor secrete ar trebui eliminați din viața publică.

În acest fel, Antonescu îl atacă pe Călin Georgescu, care a studiat în străinătate în anii ’80, iar la acea vreme, un astfel de lucru era posibil doar cu permisiunea regimului.

”Unde am fi ajuns dacă am fi avut punctul 8 de la Timișoara? Am mai fi vorbit despre înțelepciunea rusească, am mai fi avut candidați cu burse în Occident pe vremea comunismului, suspect susținut de rezerviști protocroniști? Nu cred. Am fi vorbit despre programe, despre proiecte de țară, despre educație, inteligență artificială, medicină, viitor. Nu despre cai, plug și conducte de apă cu China”, a scris, pe Facebook, Antonescu.

După vizita de la Timișoara, efectuată pe 19 februarie, Antonescu spune că punctul 8 de la Timişoara nu a fost aplicat, dar nu e prea târziu ”să scăpăm de pionii serviciilor”.

”Punctul 8 de la Timișoara nu a fost aplicat, dar nu e prea târziu să facem curățenie în politica românească. Să scăpăm de pionii serviciilor, de oamenii de paie ai unora și altora. Să facem lumină în cum este condusă România și cine vrea să o întoarcă de pe drumul pe care a apucat-o acum 35 de ani. Am venit în Timișoara, primul oraș luminat electric din Europa, primul oraș luminat cu libertate din România. Orasul de la care am învățat că niciodată nu trebuie să te uiți înapoi ci să mergi mereu înainte”, a mai precizat Crin Antonescu.

Călin Georgescu este considerat un ”om al vechiului sistem”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, în ianuarie, într-un interviu pentru publicația Maszol că autointitulatul candidat anti-sistem Călin Georgescu este de fapt un ”om al vechiului sistem” și că a aparținut rețelei Caraman, prin intermediul mentorului său, Mircea Malița. Mihai Caraman, primul șef al SIE, a fost un spion comunist din serviciul extern (DIE) care a penetrat NATO și a furnizat informații către KGB.

”În spatele lui Călin Georgescu se află o rețea de rezerviști care acoperă societatea în toate direcțiile, și aceștia și-au căutat un candidat, și au mobilizat. Pe de altă parte, în mod evident a fost acolo acel om care s-a prezentat ca anti-sistem, deși el este omul vechiului sistem, el nu este anti-sistem, el este omul vechiului sistem, întrucât el în 1986 a învățat la New York și Londra, ceea ce nu a fost posibil pentru oricine, și este evident că a aparținut acelei rețele în mod dovedit, el a și declarat că mentorul său a fost Mircea Malița, care Malița poate fi descris prin rețeaua Caraman”, declarat Kelemen Hunor.

Ce prevedea Proclamația de la Timișoara

Proclamaţia de la Timişoara a fost un program-cadru care s-a născut la scurt timp după schimbarea regimului Ceauşescu. Societatea civilă timişoreană nu a considerat că Revoluţia, începută în decembrie 1989, s-a încheiat după ce puterea de la Bucureşti a fost preluată de Frontului Salvării Naţionale, condus de Ion Iliescu.

În februarie 1990, membrii Societăţii Timişoara au elaborat un document-program despre care spuneau că ar fi dus la adevărata schimbare de regim. S-a numit Proclamaţia de la Timişoara, a avut 13 puncte, şi a fost citită de George Şerban, inițiatorul ei, în 11 martie 1990, din balconul Operei din Timişoara, în timpul unui miting la care au participat peste 15.000 de timişoreni.

Primul punct al Proclamaţiei de la Timişoara afirmă că Revoluţia Română a fost profund anticomunistă. Următoarele trei avertizează asupra pericolului ca unele categorii sociale să fie instigate împotriva altora.

La punctul 5 se cer alegeri libere. Punctele 6 şi 7 sunt o pledoarie contra manipulării prin publicarea de urgenţă în tiraje de masă a unei istorii a comunismului. Se vorbeşte despre înţelegerea rolului pe care mai-marii FSN l-au avut în prelungirea regimului Ceauşescu.

Punctul 8 cerea eliminarea comuniştilor marcanţi şi a ofiţerilor de Securitate din cursa electorală. Ultimele puncte se referă la liberalizarea economiei, la descentralizarea administrativă şi la reluarea legăturilor cu exilul românesc.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Candidatul coaliției de guvernare, Crin Antonescu după declarațiile lui Cristian Diaconescu, cere convocarea CSAT: „O țară nu se apără cu mâinile-n sân”.

Facebook 150 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Candidatul coaliției de guvernare,…