Acasă Declarații Premierul Ciolacu, rezistă: ”Am un prieten foarte bun care în fiecare dimineaţă îmi scrie Jos Guvernul, eu aşa rezist, mă simt foarte bine”

Premierul Ciolacu, rezistă: ”Am un prieten foarte bun care în fiecare dimineaţă îmi scrie Jos Guvernul, eu aşa rezist, mă simt foarte bine”

0
0
190

Marcel Ciolacu și-a început discursul de vineri, de la Conferința județeană PSD Hunedoara, cu o glumă. Premierul social-democrat a spus că are un prieten foarte bun, decan la o facultate din București, care zilnic îi scrie „Jos Guvernul!”, iar el se simte foarte bine. „Eu așa rezist”, a precizat Ciolacu râzând. El le-a transmis tuturor prietenilor rugămintea ca atunci când îi scriu pe Whatsapp sau îi dau sms-uri, în loc să-i scrie „Salut, Marcel”, să înceapă cu „Jos Guvernul”, că nu-l deranjează.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Deva, că are un prieten bun care în fiecare dimineaţă îi scrie ”Jos Guvernul!”.

Marcel Ciolacu a explicat, vineri la Conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, că are un prieten foarte bun care în fiecare dimineaţă îi scrie ”Jos Guvernul” şi acest lucru îl face să se simtă foarte bine, pentru că este un slogan mobilizator. Preşedintele PSD le-a mai spus social-democraţilor că nu se supără dacă primeşte de la aceştia mesajul ”Jos Guvernul”, în loc de ”Salut, Marcel” şi consideră că acesta este „un mod de a te autoapăra”.

”Am un prieten foarte bun, decan la o importantă facultate din Bucureşti, care în fiecare dimineaţă îmi scrie: ‘Jos Guvernul!’. Eu aşa rezist. Mă simt foarte bine. Şi rog pe toţi prietenii şi pe dumneavoastră când îmi scrieţi pe whatsapp, pe sms, nu mă deranjează dacă în loc de ‘salut Marcel’ începeţi cu ‘jos Guvernul!’. E un mod de a te autoapăra”, a declarat Ciolacu la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Hunedoara.

Ciolacu a vorbit şi despre actuala coaliţie cu PNL, spunând că a fost necesară pentru coerenţa guvernamentală.

”Am intrat în această coaliţie (…), cred că dacă nu intram, acum aveam 60%. Şi la ce ne folosea? La ce ne folosea să avem 60% şi să avem o ţară cu fondurile europene blocate, o ţară care era într-o criză socială, o ţară şi o guvernare care nu-şi găseau eficienţa. Am intrat cu inima deschisă, susţinut de colegii mei şi am reuşit să aducem o coerenţă guvernamentală împreună cu celălalt partid cu care formăm coaliţia, cu PNL. Şi asta nu înseamnă, şi aici nea Paul (Paul Stănescu, n.r.) are rolul lui cel mai important, nu înseamnă că eu, Marcel Ciolacu, voi lua o decizie care va dăuna PSD. Nu înseamnă că vom trăda PSD. Să fii responsabil şi să iei o astfel de decizie într-un moment delicat nu e o ruşine”, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că decizia unei alianţe după 2024 se va baza numai pe un proiect de ţară.

”De câte ori spun că e posibil ca din 2024 să formăm aceeaşi coaliţie, poate formăm o alianţă, apare veşnicul breaking news: PSD şi PNL fac liste comune! Aoleo, care e preşedintele, care e premierul? Oameni buni, eu şi colegii mei din conducerea partidului nu o să luăm niciodată decizia unei alianţe care nu are un proiect de ţară pentru România. Nu o să luăm o decizie dacă acel proiect nu este susţinut de români”, le-a mai transmis Ciolacu celor prezenţi la conferinţa de alegeri a PSD Hunedoara.

”O să încep cu un slogan mobilizator «Jos Guvernul». Să ştiţi că am un prieten foarte bun, decan la o importantă facultate din Bucureşti care în fiecare dimineaţă îmi scrie «Jos Guvernul». Şi mă simt, Vasile, foarte bine. Eu aşa rezist. Şi îi rog pe toţi prietenii şi pe dumneavoastră, atunci când îmi mai scrieţi pe WhatsApp sau prin sms-uri, în loc să îmi scrieţi «Salut, Marcel», nu mă deranjează dacă începeţi cu «Jos Guvernul». E un mod de a te autoapăra”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, vineri la Domeniile Streiului din comuna Băcia.

Preşedintele PSD a adăugat că problema României sunt liderii, iar important între oamenii politici este cine este lider politic.

”Să ştiţi că cred că suntem atât de mulţi preşedinţi în România, de batem şi ordonatorii de credite. Problema României sunt liderii. Bătaia între oamenii politici ar trebui să fie cine este lider politic, cine se transformă din om politic în om de stat, care trebuie decis ce e mai bine nu neapărat pentru tine, nu neapărat pentru partidul din care faci parte, ci în primul şi în primul rând ce e mai bine pentru oameni şi pentru România”, a mai spus Ciolacu.

El a mai precizat că PSD a învăţat să funcţioneze altfel, să accepte concurenţa, pentru că ea este bună şi duce la progres, indiferent dacă este vorba de concurenţă într-un partid, mediul privat sau public. Ciolacu a mai declarat că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca un lider să ştie când să facă un pas în spate, atunci când dăunează partidului.

”Am învăţat să funcţionăm altfel. Am învăţat să acceptăm că există o concurenţă întotdeauna şi în partid, şi în politică, şi în mediul privat, şi în mediul public, fiindcă lucrurile acestea duc la progres. Nu trebuie să te superit atunci când alţi colegi încearcă să se afirme şi ţi se pare vrea cineva să îţi ia locul. Nu. Sunt lucruri normale. Cel mai important, din punctul meu de vedere, este ca un lider să ştie când să facă pasul în lateral sau înapoi. Atunci când dăunează partidului, să nu se ambiţioneze şi pentru interese personale să distrugă o speranţă a României”, a mai explicat liderul social-democraţilor.

Suntem atât de mulți președinți în România, de batem și ordonatorii de credite. Problema în România sunt liderii. Bătaia între oamenii politici ar trebui să fie cine este lider politic, cine se transformă din om politic în om de stat, care trebuie să decidă ce e mai bine nu neapărat pentru sine sau pentru partid, ci în primul rând pentru oameni și România (…)”, a spus Ciolacu vineri la Hunedoara.

Acesta a mai vorbit și despre sprijinul pe care l-a primit de la colegii din partid – premierul a ținut să menționeze cât de multe a învățat de la Paul Stănescu, senator și lider social-democrat din Olt.

„Am o persoană de la care am învățat mai multe decât de la domnul Nistor, Paul Stănescu. Un om care din prima zi mi-a fost alături și am încercat să reconstruim cel mai important partid din România și cel mai mare. Nu reușeam singuri (…). Am făcut toți o echipă și am învățat să funcționăm altfel, să acceptăm că există o concurență întotdeauna, și-n partid, și-n politică, și-n mediul privat, și-n cel public.

Pentru că lucrurile astea duc la progres. Nu trebuie să te superi când alți colegi încearcă să se afirme și încearcă să-ți ia locul. Cel mai important este ca un lider să știe când să facă pasul în lateral sau înapoi”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat că, PSD ar fi avut un scor de 60%, dacă nu forma o coaliție cu PNL. Premierul a precizat că o decizie ca din 2024 să se formeze aceeași coaliție va fi luată dacă un astfel de proiect are susținerea românilor.

Marcel Ciolacu: „Dacă nu intram în coaliţie, acum aveam 60%. La ce ne folosea?”. Premierul a participat, vineri, la conferința județeană PSD Hunedoara.

„La ce ne folosea să avem 60%, dar o țară cu fonduri europene blocate, o țară care era într-o criză socială, o țară și-o guvernare care nu-și găseau eficiența? Am intrat cu inima deschisă, susținut de colegii mei, și am reușit în această coaliție să aducem coerență guvernamentală, împreună cu PNL. Asta nu înseamnă – aici Paul Stănescu are rolul cel mai important – că eu, Marcel Ciolacu, voi lua o decizie care va dăuna PSD. Asta nu înseamnă că vom trăda PSD. Să fii responsabil și să iei o astfel de decizie într-un moment complicat nu e o rușine. Câteodată, procentele contează mai puțin față de angajamentul pe care îl avem fiecare față de România și de oameni”, a declarat preşedintele PSD.

Legat o posibilă coaliție sau alianță în 2024 cu PNL, premierul a spus că este posibil să fie formată aceeași coaliție, dar a dat asigurări că nu va lua vreodată decizia de a intra într-o alianță care nu are un proiect pentru România.

”De câte ori spun că e posibil ca din 2024 să formăm aceeași coaliție, poate formăm o alianță, imediat apare veșnicul Breaking News – PSD și PNL fac liste comune. „Care-i președintele, care-i premierul?”. Eu și colegii mei din conducere partidului nu o să luăm niciodată o decizie a unei alianțe care n-are un proiect de țară pentru România. Nu o să luăm o decizie, dacă acel proiect nu este susținut de români, dacă noi, împreună cu orice formațiune politică am dori să facem acest proiect, nu avem credibilitate în fața românilor. Așa funcționează lucrurile într-o democrație consolidată după 33 de ani. Am depășit momentele pompieristice în care se făceau guvernele trăgând din căciulă, fiindcă așa se făceau, știm cu toții. Au spus foarte clar că așa s-au împărțit portofoliile”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu, a mai declarat că, este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind măsurile fiscale pe care Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

”Ce a declarat Curtea, că nici nu cred că au primit sesizarea? Eu o am (sesizarea – n.r.), că am primit-o, că sunt prim-ministru al României, dar eu niciodată nu am comentat o decizie a Curţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat vineri după întâlnirea cu sindicaliştii Complexului Energetic Hunedoara, despre sesizarea făcută de USR şi Forţa Dreptei la CCR pe legea măsurilor fiscale pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Chestionat cum vede această acţiune, în calitate de preşedinte al PSD, Ciolacu a răspuns: ”E dreptul lor să o depună”.

USR şi Forţa Dreptei au depus, vineri, la Curtea Constituţională sesizarea care vizează legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament. Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină.

Parlamentul s-a reunit, marţi, de la ora 18.00, pentru asumarea răspunderii pe legea care prevede unele măsuri fiscal bugetare.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începutul discursului în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care îşi asumă răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri fiscale, că ”de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură, s-a terminat cu privilegiile la stat, s-a terminat cu excepţiile din mediul privat”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, după ce Comisia Europeană a virat României banii din cerea a doua de plată din PNRR, în valoare de peste 2,7 milioane euro, că „avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”.

”România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă. Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”, a postat Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Prim-ministrul a mai spus că Executivul se concentrează pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente cele de-a treia cereri de plată.

”În acelaşi timp, ne concentrăm şi pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc şansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene şi să beneficiem de o nouă tranşă din banii prin PNRR”, a mai precizat Ciolacu.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, peste 2,7 miliarde de euro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Conferința Județeană de Alegeri a Organizației PSD Timiș, că ”s-a ajuns într-o formă de șantaj” după ce a propus scoaterea păcănelelor în afara orașelor, dar și în urma activităților lui Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, și ale lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor.

Ciolacu a vorbit despre ”reacții și atacuri” la adresa lui și a celorlalți lideri social-democrați și a spus că în calitate de premier cere statului român să vadă dacă este vorba de o încălcare a legii și de un șantaj. Premierul nu a spus însă concret la ce șantaj se referă, nici nu a numit episoade, persoane sau atacuri pe care le consideră acte de șantaj: ”Nu știu ce Sorin stă la masă cu liderul populiștilor astăzi”, a fost singura precizare a lui Marcel Ciolacu, fără alte detalii.

Marcel Ciolacu a mai spus că este ”determinat să continuie tot ceea ce a început”, dar ”dacă statul român nu observă că este nevoie de o determinare concentrată când vorbim de infracțiuni de evaziune fiscală atunci nu vom câștiga acest război”.

”Am pornit de la o inițiativă, împreună cu domnul Simonis, cu Freddy (Alfred Simonis, n.red.), care mă urmărește, am fost lider de grup, este și el lider de grup (…) Am pornit cu domnul Simonis la o analiză despre ce înseamnă aceste jocuri de noroc și păcănele. Normal că mi-am luat partea din lege de jocuri de noroc, la Guvern, şi am început să lucrez împreună cu experţii din Ministerul de Finanţe la ce trebuie modificat în lege ca şmecherii să nu ne mai păcălească. Am iniţiat și un proiect de lege cu celebrele păcănele pe care le găsiţi, domnilor primari, în toate comunele dumneavoastră şi dumneavoastră ştiţi cel mai bine nenorocirile pe care le creează. Faptul că oamenii mai ales când au o situaţie financiară precară cred că jucând la aceste jocuri, o să se îmbogăţească imediat. Am văzut şi reacţii, şi atacurile şi la mine, şi la Freddy. Și vor mai fi, Freddy. Vor mai fi în continuare. Cum sunt şi la Sorin Grindeanu. Cu cât va ţine zidul corupţiei din Ministerul Transporturilor şi a intereselor, cu atât va fi mai atacat. Trebuie să îţi asumi, lucrul acesta (către Sorin Grindeanu, n.red.). Sunt pregătit, la fel ca şi Freddy, ca şi Sorin (Grindeanu – n.red.) şi nu mi-e frică de nimic din ceea ce am făcut. Dar să ştiţi că ei nu se opresc aici. Să-ți fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea, eu consider că deja am ajuns într-o formă de şantaj. Și în calitatea mea de prim-ministru solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător, că nu știu ce Sorin stă la masă cu liderul populiștilor astăzi. Fiindcă sunt foarte determinat să duc tot ceea ce am început la capăt. Dar dacă statul român nu observă că este nevoie de o determinare concentrată când vorbim de infracțiuni de evaziune fiscală atunci nu vom câștiga acest război”, a declarat Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce Ciucă, i-a cerut lui Lasconi să se retragă, Rareş Bogdan sare în apărarea ostașului: ”Exclus un tandem Ciucă-Lasconi, nu a fost în stare să asfalteze o stradă”

Facebook 10 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce Ciucă, i-a cerut lui Lascon…