Acasă Declarații Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, evaziv, consideră irelevant cât cheltuie de Paște: ”Urmează trei luni complicate!”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, evaziv, consideră irelevant cât cheltuie de Paște: ”Urmează trei luni complicate!”

0
0
432

După ce, prins la colț de jurnaliști, șeful Ministerului de Finanțe a dezvăluit că, lunar, cheltuie o sumă de 10.000 de lei, valoare care întrece coșul de consum al unei familii cu patru copii, a mai comis o gafă. Oficialul social-democrat a transmis că nu este relevant câți bani alocă pentru masa organizată de Paște și a amintit românilor că, în această perioadă, cel mai important lucru este să fim alături de oamenii cu care ne trăim viața.

În timp ce românii suportă consecințele a trei crize suprapuse – situația economică precară, criza energetică și conflictul militar din țara vecină -, șeful Ministerului de Finanțe amintește că cel mai important lucru în perioada sărbătorilor pascale este să petrecem timpul alături de cei dragi și să ajutăm pe cei în nevoie.

Nu am alocat niciun buget, nici nu am fost la cumpărături. Îndemnul meu ar fi să cumpărăm produse românești și să căutăm să vedem dincolo de masa de Paști sau în același timp să vedem ce e mai important de aceste sărbători. Ele ne spun că trebuie să ne uitam din nou în ochii oamenilor cu care locuim sau ne petrecem viața și să ne aducem aminte că cel mai important lucru este să fim aproape de ei. Mai mult, cred că ar fi bine să ne uitam și la cei în nevoie și să-i sprijinim”, a răspuns ministrul de Finanțe, întrebat de jurnaliști câți bani a alocat mesei din ziua de Paște.

Șeful MF le reamintește românilor cât de importantă este familia.

După ce a fost aspru criticat pentru atitudinea pe care a avut-o în urmă cu circa o lună, când a spus jurnaliștilor că, lunar, cheltuie o sumă de 10.000 de lei, Adrian Câciu a explicat că nu vrea să fie înțeles greșit, însă totul reprezintă o chestiune de educație financiară.

Adrian Câciu consideră irelevant câți bani cheltuie pe masa de Paște.

Cu toate acestea, întrebat despre suma de bani pe care a alocat-o pentru masa de Paște, oficialul social-democrat a precizat că nu consideră că este relevant dacă a direcționat în acest sens 1 leu, 2 lei, 10 lei sau 1.000 de lei întrucât ”o sumă care i se pare normală unui om, altui om i se pare prea mare, iar altuia insuficientă”.

Cred că mulți dintre noi trebuie să învățăm să ne uitam la ceea ce avem nevoie cu adevărat, nu la ceea ce… sau la ceea ce ne dorim trebuie să găsim resurse, dar la ceea ce avem nevoie, acela este cel mai important și ceea ce avem nevoie este să fim împreună cu familia de Paște.

Chestia de renunțare la dorință este o chestiune de amânare sau de creare a unui plan. La mine deviza este dacă ai un vis, nu-l chema vis, ci numește-l plan și creează contextul să ajungi la el și, dacă ai un coșmar nu-l numi așa, ci numește-l provocare și găsește contextul de a ieși din el”, s-a exprimat șeful Ministerului de Finanțe.

Evitând până la capăt să răspundă la întrebarea referitoare la masa de Paște, Adrian Câciu a transmis românilor că ”cel mai important în această săptămână și, de fapt, tot timpul este să nu uităm că suntem oameni și avem oameni lângă noi; cred că asta ar trebui să restabilim în societate”.

Ministrul Finanțelor trage un nou semnal de alarma si anunță ca urmează alte câteva luni complicate pentru români. Demnitarul pune această problemă pe seama creșterii prețului la gaze naturale și energie.

Am anticipat și la începutul anului cu privire la consecințele inflației asupra puterii de cumpărare, de aceea s-a venit atunci cu pachetul social dar și în programul de guvernare s-a venit cu o serie de programe de stimulare a producției interne și continuăm anticipând și adaptând continuu la ceea ce este necesar pentru România.

Vor mai fi două sau trei luni complicate în continuare, puseul inflaționist care are la bază ceea ce s-a și spus, criza prețurilor la energie, efectele conflictului asupra fluxurilor mondiale de comerț cu petrol, adică creșterea prețului la combustibil, pe de altă parte distorsionarea unor fluxuri sau lanțuri de aprovizionare pe zona alimentară, ele împreună au creat acest puseu inflaționist”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Ministrul spune că inflația are o componentă mare importată și că România trebuie să își reducă dependența de importuri.

Toată Europa trebuie să se adapteze și trebuie o ofertă internă mai mare, inclusiv la energie”, a spus Câciu.

Ministrul Finanțelor s-a arătat însă încrezător că datoria publică nu va trece în acest an de pragul de 50% din PIB, situându-se la nivelul prevăzut de 49,8% din PIB.

Pe prognozele care sunt acum și pe cale care vor apărea săptămâna viitoare, datoria va fi sub 50% din PIB”, a spus Câciu, la finalul ședinței de Guvern. ”Ceea ce vedem este conjunctural și se raportează la PIB-ul anului trecut. Să nu uităm că economia funcționează în prezent și în viitor. Raportată la trecut poate produce interpretări”, a adăugat el.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

”Ostașul” Nicolae Ciucă, este deja presat să își dea demisia după scorul dezastruos din primul tur al prezidențialelor, a început ”Noaptea cuțitelor lungi în PNL”

Facebook 17 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Ostașul” Nicolae Ciucă, este deja …