În lipsă de atenție, invidioasă că pierde electorat în favoarea prefabricatului Georgescu, Diana Șoșoacă se victimizează din nou: ”Probabil voi fi ridicată și eu, se pune problema să mi se ridice imunitatea pentru înaltă trădare”.
Investigație DNA legată de alegeri, procurorii au cerut semnăturile depuse de SOS, Diana Șoșoacă se victimizează: ”Probabil voi fi ridicată și eu, se pune problema să mi se ridice imunitatea pentru înaltă trădare. Probabil asta va fi ultima emisiune pe care o să le iau”.
Autoritatea Electorală Permanentă informează vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii DNA au cerut să le fie puse la dispoziție listelor de candidați depuse de Partidul S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie 2024. Instituția precizează că nu este vorba despre percheziții, nici la sediul Biroului Electoral Central, nici la sediul AEP.
AEP arată, potrivit sursei citate, că, având în vedere că activitatea Biroului Electoral Central pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 a încetat, întreaga arhivă de documente a BEC pentru europarlamentare a fost arhivată la Autoritatea Electorală Permanentă.
”Vineri, 13 decembrie 2024, a fost primită o solicitare din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție privind punerea la dispoziție a listelor de candidați depuse de Partidul S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din data de 09.06.2024”, scrie AEP în comunicat și precizează că ”documentele solicitate urmează să fie depuse în cursul zilei de vineri, 13 decembrie 2024, neavând loc nicio percheziție la sediul Biroului Electoral Central sau la sediul Autorității Electorale Permanente”.
Partidul SOS România, condus de Diana Ivanovici Șoșoacă, a avut o listă de 42 de candidați pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit documentelor publicate pe site-ul europarlamentare2024.bec.ro. În urma alegerilor, unde a obținut un scor de 5,03%, Partidul SOS România are doi reprezentanți în Parlamentul European: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.
Toni Greblă, președintele AEP, a declarat pentru Adevărul că Parchetul General a solicitat documentele depuse de Diana Șoșoacă la Biroul Electoral Central, iar acestea vor fi trimise în cursul zilei de astăzi.
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a declarat astăzi că Parchetul General a solicitat documentele depuse la Biroul Electoral Central (BEC) de candidata Diana Șoșoacă. „Astăzi, Parchetul General a solicitat documentele care au fost depuse la BEC de candidata pe care o știți (n.r. Diana Șoșoacă) și ne-au cerut să le trimitem toate documentele care au stat la baza candidaturii acesteia. Cum, după ce se închide BEC-ul, toată arhiva se păstrează de către AEP, ne-au solicitat să le transmitem toate documentele. Am pregătit toate documentele și, în cursul zilei de astăzi, vor fi transmise Parchetului General”, a afirmat Toni Greblă.
Într-un comunicat de presă al AEP, Greblă a adăugat faptul că nu a avut loc ”nicio percheziție la sediul Biroului Electoral Central sau la sediul Autorității Electorale Permanente”.
Ar fi vorba despre un dosar deschis la DNA în legătură cu lista depusă de Diana Șoșoacă pentru a candida la alegeri.
Se ridică documente referitoare la partidul SOS și semnăturile depuse de partidul Dianei Șoșoacă pentru candidaturile la alegerile parlamentare.
”Ca urmare a încetării activității Biroului Electoral Central pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, întreaga arhivă de documente a fost arhivată la Autoritatea Electorală Permanentă. Menționăm că vineri, 13 decembrie 2024, a fost primită o solicitare din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție privind punerea la dispoziție a listelor de candidați depuse de Partidul S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din data de 09.06.2024. Mai arătăm că documentele solicitate urmează să fie depuse în cursul zilei de vineri, 13 decembrie 2024, neavând loc nicio percheziție la sediul Biroului Electoral Central sau la sediul Autorității Electorale Permanente”.
SOS a luat 5,03% la alegerile europarlamentare și a trimis în Parlamentul European doi europarlamentari – Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.
Șoșoacă a vrut să candideze apoi și la alegerile parlamentare, dar CCR i-a invalidat candidatura pe 5 octombrie.
Contestațiile la CCR în ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă au fost depuse de Mihai Gheorghe Ursa și de Amalia Bellantoni, fostă membră a SOS România. Cei doi au acuzat-o pe Șoșoacă de „ură rasială”, „semnături de susținere false”, ”nerespectarea statutului partidelor și încălcarea Constituției”.
Amalia Bellantoni, antreprenoarea care a oprit-o pe Diana Șoșoacă, la CCR, ”l-a citit” pe Călin Georgescu: ”Se victimizează”. Ce spune Amalia Bellantoni despre anularea alegerilor.
Amalia Bellantoni, antreprenoarea care a pus cruce candidaturii Dianei Șoșoacă, e de părere că decizia CCR de anulare a turului II al alegerilor prezidențiale, pe motiv că Rusia a interferat în procesul electoral, este una jusitficată. Bellantoni a fost scoasă de pe listele SOS România de la europarlamentare, iar câteva luni mai târziu a sesizat CCR, contestând candidatura șefei partidului la alegerile parlamentare. Acum, ea spune că Diana Șoșoacă și Călin Georgescu au ceva în comun: amândoi au pus în pericol ordinea constituțională.
Amalia Bellantoni, despre Georgescu și Șoșoacă: ”Împing la acțiuni de răzvrătire”
Amalia Bellantoni crede că atât Georgescu, cât și Șoșoacă încalcă legea, îndemnând populația să se revolte împotriva unei decizii a Curții Constituționale, care reprezintă una dintre instituțiile de bază ale statului român, în fapt un garant al democrației.
Bellantoni susține că există situații în care libertățile cetățenilor pot fi limitate, dacă acest lucru afectează drepturile comunității.
”Cetățenii României trebuie să învețe ce înseamnă respectarea ordinii constituționale, implicit a statului de drept. Auzim foarte rar de Curtea Constituțională și de ale sale decizii, însă nu aș dori să cădem în extremism.
Ei se autovictimizează (n.r. Georgescu și Șoșoacă) și induc lumea în eroare împingându-i la acțiuni de violență și de răzvrătire împotriva celei mai importante instituții ale statului de drept român: Curtea Constituțională.
”Decizia CCR este corectă”
Este nepermis ca orice persoană, indiferent de poziția sa în societate sau în politică să atace sistematic ordinea constituțională. Deciziile Curții Constituționale nu fac opoziție delictului de opinie. Libertatea de expresie trebuie respectată și folosită în limita în care o persoană nu încalcă legislația statului român. De asemenea, respectă regulile democrației și nu instigă la nesupunere civilă și la nerespectarea ordinii constituționale.