Acasă Alegeri După ce s-a luat de ceilalți candidați, Ciolacu spune că nu vrea să ”tragă la poartă” ca Băsescu şi nici să fie ”leneş” ca Iohannis: ”Să fiu un preşedinte normal”

După ce s-a luat de ceilalți candidați, Ciolacu spune că nu vrea să ”tragă la poartă” ca Băsescu şi nici să fie ”leneş” ca Iohannis: ”Să fiu un preşedinte normal”

0
0
10

După ce s-a luat de ceilalți candidați, Ciolacu spune că nu vrea să ”tragă la poartă” ca Băsescu şi nici să fie ”leneş” ca Iohannis: ”Să fiu un preşedinte normal”.

Ciolacu, profiler pentru contracandidații la președinție: Ciucă – cumsecade; Geoană – ipocrit, instruit; Lasconi – președinția e o pălărie prea mare.

Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a caracterizat în câteva cuvinte contracandidații la alegerile prezidențiale. Premierul PSD a indicat și ce consideră a fi atuurile sale în lupta pentru fotoliu de la Cotroceni.

Întrebat cu ce consideră că este mai bun decât contracandidatul său de la partidul cu care se află în coaliție, Nicolae Ciucă, Ciolacu a spus că este mai dinamic.

”Domnul NICOLE CIUCĂ este un om cumsecade, ne-am înțeles bine. Amândoi am adus stabilitate României într-un moment complicat. Sunt mai dinamic decât el. Ne-am cunoscut puțin mai bine când eram viceprimar la Buzău, iar dânsul era comandant la unitatea Getica. Îmi asum, fără nicio reținere, atât lucrurile bune, cât și pe cele rele. Mă implic activ, umăr la umăr, față de membrii guvernului, poate mai mult decât a făcut dânsul“, a spus premierul.

Prin comparație cu fostul adjunct NATO, MIRCEA GEOANĂ, Ciolacu susține că este „mai adaptat zilelor de azi în România. A făcut prea multe concesii în trecut și a urmat o politică pe care eu nu aș fi ales-o. Mă bucur că atunci, când eram la un nivel mai mic în politică, am putut observa asta. Este un om instruit, care a învățat mult, dar are o ipocrizie pe care nu ar trebui să o aibă. (…) . A avut șansa lui și ar fi trebuit să acționeze atunci când a contat, în loc să meargă la spa într-o noapte atât de importantă precum cea a alegerilor“, a afirmat Ciolacu.

Față de candidata USR ELENA LASCONI, premierul a afirmat că ”este o doamnă respectată și nu voi vorbi niciodată urât despre vreo doamnă. Nu că mi-ar fi dat vreun motiv. Însă funcția pe care o vizează este una mare. Este un salt prea mare, categoric sunt mai pregătit decât ea. (…) În viață, ca să nu devii ridicol, nu trebuie să sari peste anumite etape“.

Despre liderul AUR, GEORGE SIMION, Marcel Ciolacu spune că s-a transformat în „agent imobiliar“, a afirmat premierul PSD.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a spus, ce fel de preşedinte vrea să fie pentru România şi ce fel de relație vrea să aibe cu poporul român. Astfel, el a subliniat că actuala structură a guvernării din România trebuie schimbată de jos în sus, de la popor la preşedinte, pentru a construi ceva normal pentru această ţară. El a mai subliniat că, în final, nu contează de la ce partid eşti, ci ce faci pentru ţară şi pentru români.

”Abordarea a fost total greșită. Președintele de 20 de ani e undeva sus de 20 de ani. De acolo vedem ură, dezbinare, nu mai lasă liber arbitru, intervine când are interese pentru un anumit partid. Unul a vrut să bage tot capitalul românesc în pușcărie să facă loc la alții pe aranjamentele și pentru a-și negocia funcția lui, că mai prinde 5 ani.

După președinte e Parlament, Guvern, politicieni și undeva jos poporul. Şi pleacă de sus în jos. Trebuie schimbat total. Președintele trebuie să plece de jos în sus dacă vrea să construiască ceva normal în această țară. Nu mai contează că ești de stânga și de dreapta, contează ce vrei să faci pentru români”, a spus Marcel Ciolacu.

În acest context, liderul PSD a trecut în revistă ultimii președinți ai României, la care a identificat unde s-a pierdut conexiunea cu poporul.

”Repet, eu nu vreau să fiu un președinte, să trag la poartă. Nu ăla e rostul. Traian Băsescu a tras la poartă și cine i-a stat în cale ”l-a omorât”, l-a băgat la pușcărie. Am avut un alt președinte căruia i-a fost lene și să intre pe teren să vadă ce se întâmplă pe teren. A intervenit în funcție de interesele partidului din care făcea parte.

A jignit alt partid, a împărțit românii în buni și răi. Unii ciumați roșii unui sunt nu știu cum, ne ținând cont de faptul că amândoi erau președinții României.

Președintele trebuie să fie pe teren. Trebuie să fie arbitru, un arbitru corect, un arbitru solidar cu cel care se accidentează. Reformele n-aduc numai aplauze. Eu vreau să fiu în președinte, care stă lângă primul ministru.

Eu vreau să merg cu primul ministru de mână la președinta Comisiei, să negociez pentru România. Dacă e nevoie, să merg la o directoare din Comisie n-am nicio reținere să explic ce înseamnă în România.

Oamenii nu sunt reticenți, trebuie să le explici, să le spui că soluțiile pentru România pe care le găsești, sunt corecte, dar sunt sustenabili și nu sunt influențate politic. Aduc concurența corectă între parteneri.

Părerea mea, avem o mare problemă cu aroganța în sistemul public, aroganța din fiecare primărie, aroganța din sistemul central.

Dacă nu înțelegem o dată pentru totdeauna că noi suntem în slujba românului când ne ducem la serviciu, indiferent dacă ești în administrație centrală sau locală, nu ne mai vindecăm. Cred că aici e marea frustrare”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: ”Vreau să fiu un preşedinte normal”

În continuare, Ciolacu a subliniat pe ce valori va pune accent, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

”Vreau să fiu un preşedinte normal. Pariul vieții mele a fost cam în toată această perioadă, că nu m-am gândit niciodată că o să fiu eu președintele PSD-ului, când am plecat de la Buzău, că o să ajung președintele Camerei Deputaților ca să ajung premier, candidat pentru cea mai înaltă funcție din statul român.

Marele pariu al meu, eu, alături de puținii mei prieteni, cât ți se micșorează foarte mult cercul, să rămân un om normal, cu echipa mea, cu consilierii mei, să am același comportament pe care îl aveam și înainte de a avea aceste funcții.

Asta îmi doresc să avem un președinte normal, care înțelege tabloul, că tabloul este uriaș, cu experiență parlamentară, cu experiență în cadrul Guvernului, care înțelege unde trebuie să intervii.

România are nevoie de capital. N-am plecat să mă plimb în țările din Orient. Avem nevoie de un capital suplimentar, în afară de cel prins în PNRR, bugetul de stat sau fonduri europene.

Noi putem să fim un jucător regional de anvergură. Am bătut toți indicatorii, putem să fim între primele 10 PIB-uri din Europa. Mai mult ca sigur și dacă intrăm în Schengen cu certitudine o să depășim la PIP și Austria”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: ”Nici PSD, nici PNL nu va mobiliza electorat dacă se atacă reciproc. Cred că greşim, şi eu, şi Ciucă”

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a explicat într-un interviu, cum vede abordarea celor două partide PSD şi PNL, care în această campanie electorală au lansat reciproc atacuri la liderii formațiunilor. În acest context, premierul a subliniat faptul că această coaliţie a depus o muncă executată într-un parteneriat care ar putea fi umbrită de o astfel de abordare, pe care a etichetat-o ca fiind „greșită”. Astfel el a făcut apel atât la colegii din partid, cât şi la cei din coaliţie să pună mai întâi accent pe ce au realizat împreună în ultimii trei ani în România.

”Eu cred că abordarea e greșită, pentru că împreună cu Nicolae Ciucă, această coaliție, această guvernare a dus România în 3 ani de zile în momentele cele mai complicate, în momentele cu cele mai mari provocări. Și eu cred și vă recunosc, cred că greșim. Și eu, și Nicolae Ciucă, și cei din PSD, și cei din PNL.

Acest moment foarte mult din PNL atacă PSD, fiindcă e un lucru tradițional, fiindcă adversarii tradiționali erau PSD-ul și PNL, nu le vor aduce niciun vot. Nicio jignire la adresa mea din partea PNL-ului nu le va aduce niciun vot, nu le va aduce nicio mobilizare de electorat. Același lucru consider că și PSD-ul greșește. PSD-ul atacând PNL-ul, atacând pe Nicolae Ciucă nu le va aduce niciun vot, fiindcă bazinele electorale sunt total diferite”, a spus Marcel Ciolacu.

El a reamintit apoi de faptul că actuala guvernare a ajutat România să treacă de multe momente complicate, iar datorită cifrelor şi Uniunea Europeană a fost îngăduitoare.

”Dimpotrivă, vor distruge toată munca de 3 ani și a fost o muncă foarte aplicată de a depăși cu România împreună un moment foarte complicat, fonduri europene, reforme, criză energetică, scăderea nivelului de trai.

Altfel, să știți că Uniunea Europeană n-ar fi atât de îngăduitoare, chiar dacă eu sunt un mai persuasiv și sunt un negociator mai aplicat, nu ar fi atât de îngăduitoare dacă n-ar vedea cifrele în ceea ce privește România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În acest context, liderul PSD a opinat că „România este în acest moment în direcția corectă”, iar accentul ar trebui pus de ambele partide pe tot ce au făcut împreună.

”România este în acest moment în direcția corectă. Şi eu cred aici greșește PSD și PNL. Ar trebui să prezinte și ce au făcut împreună și momentul complicat pe care le-am depășit cu adevărat.

Cei care cei care au lăsat de la ei, cei care s-au rupt total și au zis Domnule, indiferent dacă stăm acasă, vom crește în sondaje fără să facem nimic. PSD-ul a hotărât într-un moment complicat pentru România să intre la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Cine va fi prim prim-ministru dacă Marcel Ciolacu devine Președinte. „E bine sa fie din alt partid”. Premierul Marcel Ciolacu a explicat, cum îl va desemna pe noul șef de guvern dacă va câștiga alegerile prezidențiale din acest an.

Contextul luat în calcul este cel în care PSD va câștiga și alegerile parlamentare, fără a avea, însă, majoritatea în forul legislativ.

„Voi sta la masă cu cei care creează majoritatea. Nu voi încălca principiul constituțional și să vin să numesc pe altcineva, fără să vorbesc cu cei care sunt pe primul loc. Dar, cu certitudine, ținând cont de provocările din 2026-2027, când e cea mai mare dezvoltare a României… Ce facem cu ea? O pierdem, o ratăm și pe asta, cum am ratat totul de 30 de ani prin ceartă și scandaluri? Sunt ferm convins, colegiilor mei le-am și explicat deja și o să înțeleagă cu toții că este bine pentru echilibru să fie un prim-ministru din alt partid.

De la partidul cu care se va crea majoritate. Pentru perioada următoare, România are nevoie de o de o coabitare și de un guvern stabil. Nu ne permitem să avem crize politice în România.

Pe urmă, ne vedem peste 4 ani de zile în alte alegeri. Până atunci, că mă cheamă Ciolacu, Lasconi, Ciucă, sau Mircea Geoană, ne așezăm la masă și găsim soluțiile cele mai bune. Nu putem cumpăra timp, dar, prin decizii rapide, prin respect între noi, cred că putem construi ceva normal, în sfârșit, în România.

Avem independența Justiției. Am lămurit și cu salariile, și cu pensiile speciale, le-am făcut pe anumite termene, s-au negociat, s-a încheiat. Hai să construim. E momentul cel mai important pentru România pentru a construi”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „În acest moment, candidez foarte bine drept cel mai frumos dintre urâți”. Ce notă acordă mandatului său

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre motivele care l-au determinat să candideze la președinție din partea PSD.

„De ce nu ați preferat să luptați în această campanie pentru a fi pe primul loc în sondaje, pentru a cere în mod licit în funcția de prim-ministru, și ați intrat în această competiție prezidențială?”, l-a întrebat realizatorul Mihai Gâdea pe Marcel Ciolacu.

„În primul rând, fiecare dintre noi trebuie să avem momentul nostru de intimitate și de analiză. La unii durează mai puțin, unii sunt mai aventurieri. La mine a durat mai mult. Era evident că, la un moment, dat va trebui să iau o decizie. Și am luat decizia de a intra în această competiție. Decizia vine după foarte multe schimbări în viața mea. Am fost președintele Camerei, pe urmă, am fost vicepremier. Totul s-a complicat când am preluat funcția de președinte al partidului.

În acel moment, normal că și așteptările colegilor au fost mult mai mari. Am câștigat alegerile – și locale, și parlamentare. Anul acesta, cele locale și cere europarlamentare. Era evident că lucrurile se duc în această direcție. Mai era întrebarea mea cu mine: dacă voi intra în această competiție sau nu. Normal că te compari cu competitorii și vezi cum au gestionat ei, pentru că nu sunt oameni veniți de pe stradă. Fiecare are o anumită experiență. Și consider că în acest moment voi candida cu toată tăria, chiar având anumite avantaje. Nu sunt perfect, nu e un lucru evident. De fapt, nimeni nu e perfect. Am multe defecte, dar sunt un om care-și asumă lucruri.

Marcel Ciolacu: Aș da mandatului meu o notă peste 8

Sunt un om care a ieșit din logica de a face calcule reci în ceea ce privește sondajele de opinie. Sunt un om care crede că deciziile trebuie să luate în timp real. Suntem într-o schimbare a societății, a lumii, într-o renegociere politică a lumii în urma acestui război… Venim după o pandemie, după o criză energetică, un război la graniță. Toate aceste provocări, normal că au influențat și mandatul de prim-ministru. Din punctul meu de vedere, fără să fiu arogant, a fost un mandat de prim-ministru plin cu provocări. Este un mandat căruia i-aș da o notă peste 8.

E un mandat scurt. (Ca prim-ministru), când știi că părăsești funcția, intervine o conservare și amâni decizii. Când vii prim-ministru, după celălalt prim-ministru, în primele luni te ocupi de stins incendii, lucru care mi s-a întâmplat: cu azilele (de bătrâni, n.r., cu (explozia de la) Crevedia și multe alte lucruri amânate și ne-negociate la Comisie, nediscutate. Avem foarte multe reforme de de implementat”, a răspuns el.

„Pentru că abordarea e diferită. Pentru că schimbarea societății a avut loc, pentru că nu mai vorbim de stânga și dreapta. Vorbim deja de trei poluri – stânga, dreapta și suveranism, apărut și crescând, mai ales, după războiul din Ucraina. Sunt modificări…

După toată analiza mea propie – dar sper să nu râdeți – am ajuns parcă la vorbele lui Belmondo, care a zis: ‘Domnule, eu nu intru în competiție cu cei mai frumoși, fiindcă aș fi cel mai urât dintre frumoși’. Eu intru în competiție cu cei urâți și, cu adevărat, în acea competiție, sunt cel mai frumos dintre urâți.

Sunt din PSD de la 20 și ceva de ani. Știu toate poveștile și toate deciziile pe care le-a luat Mircea Geoană. Am văzut ce decizii a luat Nicolae Ciucă. Am văzut, normal, anvergura doamnei Lasconi. Da, consider că în acest moment candidez foarte bine drept cel mai frumos dintre urâți”, a răspuns Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 144 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…