După 6 ore în sala de judecată, neolegionarul Călin Georgescu, un alt delir mistico ezoteric: „Apa curge de la deal la vale, o luptă împotriva lui Dumnezeu”.
Mitomanul Călin Georgescu, primele declarații în așteptarea verdictului ÎCCJ. A părăsit sala de judecată după șase ore: “Sunt decis să merg până la capăt”.
Înalta Curte de Casație și Justiție analizează recursul făcut de Călin Georgescu după decizia Curții de Apel București privind anularea alegerilor prezidențiale.
Neolegionaarul Călin Georgescu a făcut vineri, 3 ianuarie 2025, recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins pe 31 decembrie, ca neîntemeiată cererea din dosarul în care ataca trei decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) luate după ce Curtea Constituţională a hotărât anularea alegerilor prezidenţiale.
„Apa curge de la deal la vale, iar partea cealaltă, incriminații, au respins și au spus că apa curge de la vale la deal”, a spus Călin Georgescu la ieșirea din ședința de judecată.
Călin Georgescu a declarat, joi, la ieşirea din şedinţa de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că ceea ce se întâmplă astăzi este o acţiune împotriva şi o luptă împotriva lui Dumnezeu. El a precizat că Înalta Curte rămâne în deliberare, şi probabil că mâine vor cunoaşte rezultatul. El a mai anunţat că vor primi în cel mai scurt timp răspuns de la CEDO, în urma plângerii depuse pentru anularea alegerilor prezidenţiale.
„În tot cazul probe nu sunt, probatoriul nu există din partea celor care au anulat în mod abuziv voința poporului și pe cale de consecință ceea ce pot declara astăzi este că drepturile omului, dreptul de a alege și de a fi ales, sunt garantate. Ele nu pot fi judecate.
În momentul în care judeci drepturile omului, este ca și cum ai încălca orice fel de creație. Și cred că aceasta este ideea, ceea ce se întâmplă astăzi este o acțiune și o luptă împotriva lui Dumnezeu, este o luptă împotriva dreptului poporului român și împotriva, în mod special, a celui mai important drept elementar la libertate, și anume votul liber. Deci, practic, noi judecăm că am votat liber. Asta este esența.
În orice caz, Înalta Curte va rămâne în deliberare și probabil că mâine vom cunoaște rezultatul.
Ceea ce se întâmplă astăzi este o acţiune împotriva şi o luptă împotriva lui Dumnezeu. Înalta Curte rămâne în deliberare, probabil că mâine vom cunoaşte rezultatul/ Vom primi în cel mai scurt timp răspuns de la CEDO”, a mai declarat ezotericul.
În acest dosar, Călin Georgescu a cerut anularea deciziilor BEC nr. 230D/2024, nr. 231D/2024 şi nr. 232D/2024.
Prin hotărârea 230D, BEC a decis încetarea de îndată a votării, respectiv a pregătirii votării la secţiile din străinătate pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, încetarea de îndată a operaţiunilor de pregătire a votării la secţiile din ţară şi sistarea operării în aplicaţiile informatice în contextul alegerilor prezidenţiale.
Călin Georgescu a părăsit sala de judecată după șase ore, înainte de finalizarea judecării cererii sale.
”Probe nu sunt, drepturile omului, dreptul de a alege si de a fi ales nu pot fi judecate. Noi judecăm că am votat liber”, a declarat Călin Georgescu, la ieșirea din sediul ÎCCJ.
Acesta a mai spus că instanța supremă va rămâne în deliberare și probabil că vineri, 17 ianuarie 2025, va fi cunoscută decizia.
”Sunt decis să merg până la capăt, împreună cu poporul român”, a mai precizat Călin Georgescu.
”Ceea ce am spus si la instanta, am sesizat ca o parte a avocatilor, care ma sustine pe mine, a confirmat ca apa curge la vale, iar ceilalti au zis ca curge la deal. Probe nu sunt din partea celor care au anulat abuziv dorinta poporului. Ceea ce pot spune azi este ca drepturile omului sunt garantate, nu pot fi judecate. Ce se intampla azi este o lupta impotriva lui Dumnezeu si a poporului roman.
În oricea caz, Inalta Curte va ramane in deliberare si probabil maine vom cunoaste rezultatul. Probabil situatia va fi cam aceeasi. Teoretic, ar putea admite recursul sau sa retina dosarul spre rejudecare, dar fata de comportamentul din sala, cred ca e putin probabil. In mod etic si moral, singura solutie corecta este repunerea in situatia anterioara, deci desfiintarea hotararilor BEC”, a trasmis Georgescu.
Întrebat de jurnaliști de ce s-a adresat CEDO, în condiţiile în care a declarat, în repetate rânduri, că nu are încredere în instituţiile europene, Călin Georgescu a spus: „Noi am mers la CEDO pentru a relansa si reabilita dreptul constitutional si sunt decis sa merg pana la capat, impreuna cu poporul roman.
Din datele pe care le avem vom primi raspuns in cel mai scurt timp si sigur se va face dreptate. Nimeni nu vrea sa fie azi in pielea presedintelui de instanta. Tot poporul stie, decizia a fost nu doar abuziva, ci se dovedeste ca nu au avut nicio proba. Inclusiv Iohannis a spus ca nu sunt probe”.
Despre drumul său la CEDO (?) a spus că: „Noi ne-am dus, de aia sunt și aici, pentru a relansa și a reabilita dreptul constituțional și, prin urmare, sunt decis să merg până la capăt, împreună cu poporul român și cu neamul românesc, în a confirma că adevărul este într-adevăr de necontestat. De aceea, justiția este cel mai important lucru și atunci a trebuit să mă duc la toate Curțile internaționale, inclusiv la CEDO”, a mai spus acesta.
”Probe nu sunt, probatoriul nu există din partea celor care au anulat în mod abuziv voinţa poporului şi pe cale de consecinţă ceea ce pot declara astăzi este că drepturile omului, dreptul de alege şi de a fi ales sunt garantate, ele nu pot fi judicate”, a spus Călin Georgescu la ieşirea din sala de judecată.
”În momentul în care judeci drepturile omului, este ca şi cum ai încălca orice fel de creaţie. Şi cred că aceasta este ideea. Ceea ce se întâmplă astăzi este o acţiune împotriva şi o luptă împotriva lui Dumnezeu. Este o luptă împotriva dreptului poporului român şi împotriva, în mod special, a celui mai important drept elementar la libertate şi anume votul liber. Deci, practic, noi judecăm că am votat liber. Asta este esenţa”, a mai spus Georgescu.
El a precizat că Înalta Curte va rămâne în deliberare şi probabil că mâine vom cunoaşte rezultatul.
”De asta sunt aici, pentru a relansa şi a reabilita dreptul constituţional şi, prin urmare, sunt decis să merg până la capăt, împreună cu poporul român şi cu neamul românesc, în a confirma că adevărul este, într-adevăr, de necontestat. De aceea, justiţia este cel mai important lucru şi atunci a trebuit să mă duc la toate curţile internaţionale, inclusiv la CEDO”, a arătat el.
Întrebat dacă a primit vreun răspuns de la CEDO, Călin Georgescu a răspuns că încă nu a primit.
”Încă nu, dar din datele pe care le avem, vom primi în cel mai scurt timp şi cu siguranţă că dreptate se va face”, a declarat Călin Georgescu.
”Nimeni nu vrea să fie în pielea preşedintelui de instanţă, sincer vă spun. Adică sunt dovezi incontestabile de fraudă şi de ilegalitate şi de aspect neconstituţional, iar pe de altă parte, probe nu există. După cum ştiţi, toţi, tot poporul român ştie şi de fapt suntem pe toate meridianele în momentul acesta, decizia a fost nu doar abuzivă, ci faptul că este dovedit că ei nu au nici o probă. Inclusiv fostul preşedinte Klaus Iohannis, sau cetăţeanul Klaus Iohannis, la ultima sa intervenţie publică la Bruxelles, a spus că nu sunt probe”, a precizat Georgescu.
Întrebat dacă a fost invitat să meargă la învestirea preşedintelui SUA, Donald Trump, Georgescu a arătat că ”a fost rugat să meargă dar a refuzat, din motive foarte clare”.
Despre afirmaţia ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, că nu a fost invitat la ceremonie, Călin Georgescu a replicat: ”Avem ambasador cumva? O să auziţi în seara asta ce spun despre el, ca să fie foarte clar”.
ICCJ judecă joi recursul depus de Călin Georgescu după ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins ca neîntemeiată cererea din dosarul în care ataca trei decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) adoptate după ce Curtea Constituţională a hotărât anularea alegerilor prezidenţiale.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, în dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti, Călin Georgescu a făcut recurs, înregistrat vineri, acesta urmând să fie judecat n 16 ianuarie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.