Acasă Declarații Ciucă ”Ostașul”, de Ziua Marinei 2024: ”Construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa, la mică distanță de aici se aude sunetul războiului”

Ciucă ”Ostașul”, de Ziua Marinei 2024: ”Construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa, la mică distanță de aici se aude sunetul războiului”

0
0
78

Ciucă ”Ostașul”, de Ziua Marinei 2024: ”Construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa, la mică distanță de aici se aude sunetul războiului”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat joi că la mică distanţă de Constanţa, unde se desfăşoară festivităţile organizate de Ziua Marinei Române, “se aude sunetul războiului”, subliniind că ţara noastră a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO.

“Traversăm o perioadă tulbure în regiune. La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului, Ucraina luptă cu statul agresor Rusia, nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept. Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor.

Ca stat membru NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate”, a spus Ciucă, într-un discurs susținut de Ziua Marinei și care a urmat alocuțiunii susținute de președintele Klaus Iohannis.

În context, preşedintele Senatului a amintit că la Mihail Kogălniceanu se construieşte cea mai mare bază militară NATO din Europa.

“Recentul summit NATO de la Washington a reconfirmat importanţa strategică acordată de Alianţa Nord-Atlantică regiunii Mării Negre, în care ţara noastră este un actor cheie. La mică distanţă de locul în care ne aflăm, în localitatea Mihail Kogălniceanu, construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa.

A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate, în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a forţelor navale române, consolidăm apărarea flancului estic al NATO”, a precizat Ciucă.

La final, Nicolae Ciucă a lăudat curajul marinarilor, afirmând că ei se numără printre românii “care au cu adevărat picioarele pe pământ”, deşi sunt ”mereu pe ape”.

“România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului. Închei mulţumind, încă o dată, tuturor marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor navali. Deşi sunteţi mereu pe ape, vă număraţi printre românii care au cu adevărat picioarele pe pământ”, a spus preşedintele Senatului.

Cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Marine din faţa Comandamentului Flotei, președintele Senatului Nicolae Ciucă a ținut un discurs în fața marinarilor, turiștilor și oficialilor prezenți la malul mării. ”Patriotism, credință, curaj sunt cuvintele care descriu cel mai bine această zi de 15 august”, a spus Nicolae Ciucă.

De ziua marinarilor români, liderul PNL a ținut să amintească de importanța Forțelor Navale în ce privește securitatea Mării Negre în contextul războiului din Ucraina.

Este o zi care ne reamintește cine suntem. Traversăm o perioadă tulbure în regiune. La mică distanță se aude sunetul războiului. Ucraina luptă cu Rusia nu doar pentru a-și apăra teritoriul ci și pentru a proteja valorile democratice, a precizat președintele Senatului.

Nicolae Ciucă a făcut trimitere la invadarea pensinsulei Crimeea din anul 2014, dar și la cucerirea de către ruși a portului Sevastopol de la Marea Neagră.

Invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor, a afirmat Ciucă.

”Curajul marinarilor români militari şi civili este o sursă de mândrie şi inspiraţie pentru noi toţi. A fi marinar este o opţiune de viaţă, o vocaţie care implică sacrificii, eforturi, muncă şi dedicare. Atunci când navigaţi sub pavilion românesc faceţi cinste României şi vă suntem recunoscători”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Liderul Seanatului a subliniat și nevoia de investiții în industria de apărare, făcând trimitere la faptul că la Mihail Kogălniceanu se construieşte cea mai mare bază militară NATO din Europa.

A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forţelor Navale Române consolidăm apărarea flancului estic al NATO. România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului”, a subliniat Nicolae Ciucă în discursul ţinut joi, de Ziua Marinei.

”Bun cart înainte”, a fost mesajul de încheiere a liderului PNL pentru marinarii români.

Nicolae Ciucă, primit ca un ”Ostaș” de constănțeni la Ziua Marinei. Vizibil încântat de interacțiune, Nicolae Ciucă s-a prins chiar în horă alături de oameni și cu mulți dintre ei s-a îmbrățișat, atipic față de politicienii cu care suntem obișnuiți.

De-a lungul timpului, toți președinții au onorat invitațiile de participare la festivitățile organizate la Constanța de Ziua Marinei. Nu avea cum, la evenimentul simbol de la Constanța, să nu fie prezent și Nicolae Ciucă, singurul prezidențiabil venit acolo să onoreze forțele navale române.

De-a lungul timpului, toți președinții au onorat invitațiile de participare la festivitățile organizate la Constanța de Ziua Marinei

”Astăzi este o zi de mare sărbătoare pentru cei care prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Pentru creștini, 15 august este prilej de rugăciune și evlavie, dar și de pomenire a celor dragi plecați dintre noi. Sfânta Fecioară să ne îndrume pașii și să ne aibă în paza sa!”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina personală de Facebook.

”15 august este o sărbătoare de suflet pentru români.

În această zi sfântă, în care creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, sărbătorim cu toții Ziua Marinei Române.

An de an, ne regăsim la malul Mării Negre pentru a onora marinarii militari și civili care navighează sub drapelul României.

Patriotism. Credință. Curaj – sunt cuvintele care descriu cel mai bine această zi de 15 august.

Curajul marinarilor români militari și civili este o sursă de mândrie și inspirație pentru noi toți. A fi marinar este o opțiune de viață, o vocație care implică sacrificii, eforturi, muncă și dedicare. Atunci când navigați sub pavilion românesc faceți cinste României și vă suntem recunoscători.

Este o sărbătoare care nu ne dă voie să uităm cine suntem; ci ne reamintește că, dincolo de diferențele dintre noi, ne unește iubirea de țară, dorința ca România să fie apărată, iar familiile și comunitățile noastre în siguranță.

Adesea vremurile ne încearcă, ne testează curajul, credința și patriotismul. Dar asta nu ne oprește. Ne face mai puternici ca națiune.

Nicolae Ciucă s-a prins în horă la Ziua Marinei

Doamnelor și domnilor,

Traversăm o perioadă tulbure în regiune. La mică distanță de aici se aude sunetul războiului. Ucraina luptă cu statul agresor, Rusia, nu doar pentru a-și apăra teritoriul, ci și în numele valorilor democratice și ordinii de drept.

În fapt, războiul din Ucraina a început în 2014. Nu putem spune că se duc lupte în țara vecină de doar doi ani și jumătate, ci de zece ani.

Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime și cât de importantă este apărarea lor.

Ca stat membru NATO, România a pledat pentru creșterea prezenței militare aliate pe Flancul Estic al NATO, înțelegând specificul regiunii Mării Negre și prioritatea sa în arhitectura de securitate.
Recentul Summit NATO de la Washington a reconfirmat importanța strategică acordată de Alianța Nord-Atlantică regiunii Mării Negre, în care țara noastră este un actor cheie.

Nicolae Ciucă, asaltat cu selfie-uri și poze la finalul ceremoniei de Ziua Marinei

La mică distanță de locul în care ne aflăm, în localitatea Mihail Kogălniceanu, construim alături de aliați, cea mai mare bază militară NATO din Europa. A investi în propria apărare și securitate este o chestiune de responsabilitate în primul rând față de România și de cetățenii noștri.

De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare.

Printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forțelor Navale Române putem contribui la consolidarea apărării Flancului Estic al NATO.

România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spațiu al democrației și libertății, al păcii, nu al războiului,

Închei mulțumind încă o dată tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali. Deși sunteți mereu pe ape, vă numărați printre românii care au cu adevărat picioarele pe pământ.

Doresc, de asemenea, să aduc un pios omagiu eroilor marinari.

Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei Române, să vă ocrotească! La mulți ani, marinari români și bun cart înainte!

”, a declarat Nicolae Ciucă la Constanța.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce Ciucă, i-a cerut lui Lasconi să se retragă, Rareş Bogdan sare în apărarea ostașului: ”Exclus un tandem Ciucă-Lasconi, nu a fost în stare să asfalteze o stradă”

Facebook 8 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce Ciucă, i-a cerut lui Lasconi…