Acasă Coronavirus Alertă la Guvern, pe fondul creşterii cazurilor Covid în Europa, discuții pentru reintroducerea unor restricții în România

Alertă la Guvern, pe fondul creşterii cazurilor Covid în Europa, discuții pentru reintroducerea unor restricții în România

0
0
600

Este alertă la Guvern, după ce numărul cazurilor de COVID a inceput sa crească, iar în Europa se răspândește o nouă variantă, mai contoagioasă, de coronavirus. Potrivit unor informații obținute pe surse de România TV, în acest moment sunt discuții pentru reintroducerea unora dintre restricții.

Restricţii COVID ar urma să fie reintroduse în România. Liderii coaliţiei ar urma să discute despre noile măsuri într-o şedinţă în zilele următoare.

Între timp, medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Cazurile de COVID-19 se înmulţesc în Europa după ce majoritatea ţărilor au ridicat restricţiile. Incidenţa noilor cazuri de COVID în ultimele 14 zile a crescut din nou în Europa, după mai multe săptămâni de scădere susţinută, a informat vineri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

ECDC estimează să situaţia epidemică, care include şi alte elemente decât incidenţa, este de înaltă preocupare în trei ţări (Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos) şi de preocupare în alte 18, între care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia.

Veştile nu sunt deloc bune pentru următoarele patru săptămâni. Estimările indică o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri şi stabilă privind spitalizările şi numărul deceselor.

Austria este prima ţară din UE care a reintroduce restricţii COVID.

Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecţie FFP2 în interior după ce cazurile de COVID-19 s-au înmulţit din nou, a anunţat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch. Măsura se va aplica de miercuri.

De aemenea, vor fi revizuite şi regulile de izolare.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme şi că ”nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”.

Cazurile de COVID-19 se înmulţesc după ce majoritatea ţărilor au ridicat restricţiile. China a raporat primele două decese din cauza COVID-19 după mai bine de an. Şi în Europa numărul cazurilor COVID-19 sunt în creştere, iar Austria este prima ţară europeană care reintroduce restricţiile COVID.

Incidenţa noilor cazuri de COVID în ultimele 14 zile a crescut din nou în Europa, după mai multe săptămâni de scădere susţinută, a informat vineri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE. Creşterea a fost de 4,6 % iar incidenţa a ajuns la 1.565 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Creşterea numărului contagierilor, mai ales în rândul vârstnicilor, a generat o reacţie în lanţ: şase ţări au raportat o creştere a ratei de spitalizare, iar cinci ţări a ratei de mortalitate.

Veştile nu sunt deloc bune pentru următoarele patru săptămâni. Estimările indică o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri şi stabilă privind spitalizările şi numărul deceselor.

Autorităţile de la Bucureşti iau în calcul reintroducerea unor restricţii COVID-19 în condiţiile în care numărul infectărilor este în creştere în Europa. Medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Bilanţ coronavirus 20 martie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.241 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 927 mai puține decât în ziua anterioară. 253 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit MS.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 714 şi în judeţele Cluj – 196, Timiş – 190 şi Ilfov – 89.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 131 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.957 cu 54 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 464 de persoane, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 464 de pacienți internați la ATI, 417 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 195 sunt minori, 193 fiind internați în secții, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Bilanţ coronavirus 20 martie. Până astăzi, 64.685 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 19.03.2022 (10:00) – 20.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 16 decese (10 bărbați și 6 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință.

Dintre cele 16 decese, 2 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați au prezentat comorbidități.

Din totalul de 16 pacienți decedați, 14 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta intre 60-89 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.754 teste RT-PCR (3.655 în baza definiției de caz și a protocolului.

medical și 4.099 la cerere) și 10.351 de teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.675.880 teste RT-PCR și 9.083.199 teste rapide antigenice.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…