Acasă Alegeri La mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, sondaj Flash Data pentru prezidențiale, cine intră în turul doi, cine pierde, cine recuperează

La mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, sondaj Flash Data pentru prezidențiale, cine intră în turul doi, cine pierde, cine recuperează

0
0
62

La mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, sondaj Flash Data pentru prezidențiale, cine intră în turul doi, cine pierde, cine recuperează.

Sondaj: Crin Antonescu și George Simion, la doar 1% distanță înaintea alegerilor prezidențiale. Câte procente are Nicușor Dan.

Un sondaj Flash Data publicat luni arată că distanța se micșorează sub marja de eroare între primii doi competitori în cursa pentru Cotroceni.

Astfel, dacă primul tur al alegerilor prezidențiale ar avea loc duminică, pe primele două poziții s-ar clasa candidatul AUR, George Simion, cu 27% din voturi, urmat de candidatul coaliției de guvernare, Crin Antonescu, cu 26% din voturi.

Apropierea lui Antonescu de primul clasat este mai proeminentă în sondajul Flash Data, comparativ cu ultimul sondaj CURS, publicat duminică. Acesta din urmă îl dă câștigător al turului 1 prezidențial tot pe liderul AUR, cu 26%, în vreme ce Crin Antonescu și-ar asigura locul 2, însă la o distanță de trei procente în urma lui George Simion.

George Simion: 27%
Crin Antonescu: 26%
Nicușor Dan: 20%
Elena Lasconi: 9%
Victor Ponta: 8%

Sondajul Flash Data îl cotează pe candidatul independent Nicușor Dan cu 20%, comparativ cu 19% în sondajul CURS.

În ceea ce privește locurile 4 și 5, acestea le-ar reveni, în această ordine, Elenei Lasconi și lui Victor Ponta, cu 9%, respectiv 8% în sondajul Flash Data.

În sondaju CURS, ordinea este inversată, Victor Ponta fiind cotat cu o intenție de vot dublă (16%), iar Elena Lasconi, cu 8%.

AUR, primul loc și la parlamentare, dacă alegerile pentru forul legislativ ar avea loc duminică

Sondajul Flash Data a măsurat și opțiunile de vot pentru Parlament, deși alegerile legislative de anul trecut au configurat structura Senatului și Camerei Deputaților pentru următorii patru ani.

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, ele ar fi câștigate de AUR, cu 25,5%. Urmează PSD (19,5%), PNL (15%), USR (11%).

POT (3%), UDMR (3%) și SOS România (2%) nu ar intra în legislativ.

8,5% dintre participanții la sondaj au indicat altă formațiune politică, 7,5% au spus că nu s-au hotărât, iar 5% au dat non-răspunsuri (nu știu/nu răspund).

Remarcabil este că ponderea nehotărâților, a celor care aleg alt partid din cele indicate în sondaj și a celor care nu răspund însumează 20%.

Cum a fost realizat sondajul Flash Data

Datele tehnice ale sondajului Flash Data sunt următoarele:

  • Universul de eșantionare: populația adultă rezidentă în România
  • Volumul eșantionului: 7.500 respondenți, în vârstă de 18 ani și peste.
  • Tipul eșantionului: probabilist, aleatoriu
  • Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±3,5%, la un nivel de încredere de 95%.
  • Metoda de culegere a datelor: chestionar aplicat online cu target pe locație, vârstă, mediu urban/rural.
  • Validarea eșantionului: s-a realizat după datele A.E.P privind prezența la vot, la alegerile prezidențiale tur 1 din 24 noiembrie 2024.

Datele au fost ponderate în funcție de genul și vârsta respondentului iar perioada de realizare a fost 10-12 aprilie 2025.

82% dintre români consideră că Victor Ponta a greșit când a decis în 2014 să inunde România

82% dintre români spun că Victor Ponta a luat o decizie greșită când a decis în 2014 să inunde România, cu motivația de a proteja Belgradul, arată concluziile unui sondaj Flashdata, realizat în perioada 10-12 aprilie.

Întrebați dacă au aflat despre declarația lui Victor Ponta – candidat independent la prezidențiale – referitoare la decizia sa din 2014 privind inundațiile de pe cursul Dunării, 92% dintre românii chestionați au răspuns pozitiv, în timp de 6% au răspuns că nu au aflat despre această chestiune.

Întrebați dacă Victor Ponta a luat o decizie corectă atunci, 82% dintre românii chestionați au răspuns negativ, în timp ce doar 10% au susținut o astfel de hotărâre. 8% dintre români au spus că nu știu să răspundă la această întrebare.

În legătură cu intenția de vot a românilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Victor Ponta ar câștiga 8% dintre voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-12 aprilie 2025, iar la întrebări au răspuns 7.500 respondenți, în vârstă de 18 ani și peste.

Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±3,5%, la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: chestionar aplicat online cu targetare pe locație, vârstă, urban/rural. Validarea eșantionului: s-a realizat după datele A.E.P privind prezența la vot, la alegerile prezidențiale tur 1 din 24 noiembrie 2024.

Victor Ponta, candidat independent la alegerile prezidențiale din mai, a fost joi în centrul unui scandal uriaș, după ce a declarat că în 2014, când era premier, a dat ”ordin peste structurile românești” să deschidă Porțile De Fier ca să nu se inunde Belgradul. În acest fel, spune Ponta, ar fi fost inundate ”doar” niște sate din România, iar el a obținut, drept recunoștiință pentru gestul său, cetățenia sârbă. Însă, miniștrii care erau responsabili cu inundațiile la momentul respectiv spun că Victor Ponta, de fapt, minte. De asemenea, această acuzație este întărită de Hidroelectrica, care transmite într-un comunicat de presă că ”exploatarea SHEN Porțile de Fier I și Porțile de Fier II s-a făcut în deplină conformitate cu prevederile Convenției și Regulamentului SCDE”.

Victor Ponta, candidat independent la alegerile prezidențiale, povestește cum a ”dat ordin peste structurile românești să deschidă Porțile De Fier și în felul ăsta nu s-a inundat Belgrad.”

El a explicat și de ce autoritățile din România nu voiau să facă asta: ”pentru că se inunda partea românească. Și s-a inundat, am vorbit cu ISU, am mutat oamenii repede, am dat despăgubiri, nu ați aflat nimic, voi, presa”.

”I-am chemat la doișpe noaptea, era într-o vineri noaptea, i-am chemat deci la Guvern pe toți, dimineață la cinci au fost jandarmii și ISU în satele românești de pe Clisură… Cred că pe Dinescu l-am inundat atunci și de-aia și acum nu mă mai cheamă măcar la un ciolan… Că el întotdeauna e cu ciolanul. Dar i-am dat despăgubiri, i-am dat mai mult decât făcea coșmelia lui de la Cetate. (…) Nu a ştiut nimeni cum a fost chestia asta cu cetăţenia. A fost un lucru pentru care voi fi mândru toată viaţa. În 2014, Vucic a devenit prim-ministru, eu eram deja de doi ani. Şi Serbia a avut cele mai mari inundaţii din istoria lor”, a declarat Ponta.

Partidul DREPT face plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de înaltă trădare pe numele lui Victor Viorel Ponta şi a complicilor săi care au permis inundarea intenţionată a României, a anunţat liderul formaţiunii, Vlad Gheorghe, el a precizat că depune o plângere şi pentru omor calificat, dacă această decizie şi acţiune a lor s-a soldat cu pierderea de vieţi omeneşti.

Dacă ar fi obligați să aleagă, 62% dintre români ar opta pentru Uniunea Europeană în defavoarea SUA conduse de Trump

62% dintre români ar alege continuarea unei alianțe de politică externă și de apărare alături de Uniunea Europeană și doar 30% ar alege SUA, în ipoteza în care România ar fi obligată să facă această alegere, arată rezultatele unui sondaj Flashdata, realizat în perioada 10-12 aprilie.

Astfel, în ipoteza în care România ar fi obligată să decidă dacă să meargă într-o alianțp de politică externă și de apărare fie cu SUA – consudă e de Donald Trump, fie cu UE – condusă de Ursula von der Leyen, 62% dintre românii chestionați ar alege UE. Doar 30% ar alege SUA.

2% nu ar alege nici UE, nici SUA, în timp ce $% s-au declarat nehotărâți.

58% dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26% apreciază că, dimpotrivă, direcția este greșită, arată rezultatele sondajului. 16% dintre românii chestionați nu au răspuns la această chestiune.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-12 aprilie 2025, iar la întrebări au răspuns 7.500 respondenți, în vârstă de 18 ani și peste.

Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±3,5%, la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: chestionar aplicat online cu targetare pe locație, vârstă, urban/rural. Validarea eșantionului: s-a realizat după datele A.E.P privind prezența la vot, la alegerile prezidențiale tur 1 din 24 noiembrie 2024.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Actorul hashtag rezist Marius Manole, o susține pe Elena Lasconi: ”Aleg să merg cu cel nedreptățit, ce a făcut USR e mizerabil, pare un ordin”

Facebook 186 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Actorul hashtagist Marius Manole, …