Acasă Actualitate Șoșoacă s-a crezut în Senat, mahalagioaica a fost scoasă cu forța din plenul Parlamentului European, și-a pus botniță, a fluturat saci de plastic și a urlat

Șoșoacă s-a crezut în Senat, mahalagioaica a fost scoasă cu forța din plenul Parlamentului European, și-a pus botniță, a fluturat saci de plastic și a urlat

0
0
299

Șoșoacă a schimbat parlamentul, nu și comportamentul, mahalagioaica a fost scoasă cu forța din plenul Parlamentului European, și-a pus botniță și a urlat în ședință.

Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlamentul European. A fost scoasă cu forța afară, după ce și-a pus botniță și a urlat în ședință.

Europarlamentarul SOS România, Diana Șoșoacă, a stârnit din nou controverse după ce a apărut joi cu botniță în Parlamentul European și a urlat că au fost uciși oameni în România. A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat să-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

La scurt timp, ea a fost scoasă din sală cu forța, dar a continuat scandalul și pe hol.

”Unde e suveranitatea noastră? Au decis pentru toți? De ce? Am o constituție, Constituția României. Am dreptul să să vorbesc, tare și clar. Am fost votată de români. Unde sunt drepturile noastre? Unde e justiția? Nu avem libertatea de exprimare, nu avem nimic. Avem o Europă care decide pentru toți. Nu suntem sclavi”, a spus Șoșoacă.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Diana Şoşoacă, care face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi, a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii.

Parlamentul European a venit ulterior și cu un comunicat în care a explicat motivul pentru care Șoșoacă a fost scoasă din sală.

”Europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost escortată afară din sală după ce a strigat și a întrerupt de trei ori dezbaterea în plen. Articolul 182 din RoP privind ”Măsuri imediate” prevede că:

  • 1.   Președintele cheamă la ordine orice deputat care încalcă regulile de conduită stabilite la articolul 10 alineatul (3) sau (4).
  • 2.   În caz de repetare a încălcării, Președintele cheamă deputatul respectiv din nou la ordine, iar acest fapt se consemnează în procesul-verbal.
  • 3.   Dacă încălcarea continuă, sau în cazul unei noi încălcări, Președintele poate retrage dreptul la cuvânt deputatului respectiv și acesta sau aceasta poate fi exclus(ă) din sală de către Președinte pentru restul ședinței. De asemenea, în cazuri deosebit de grave, Președintele poate să recurgă la această ultimă măsură imediat, fără o a doua chemare la ordine. Secretarul General asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a unei astfel de măsuri disciplinare cu ajutorul aprozilor și, dacă este necesar, al personalului de securitate al Parlamentului.
  • 4.   În cazul în care se produce agitație, iar aceasta compromite continuarea dezbaterilor, Președintele, în vederea restabilirii ordinii, suspendă ședința pentru o perioadă de timp determinată sau o închide. În cazul în care nu se poate face auzit, Președintele părăsește fotoliul prezidențial, fapt ce atrage suspendarea ședinței. Aceasta se reia la convocarea Președintelui.
  • 5.   Președintele poate hotărî întreruperea transmisiei în direct a ședinței în cazul încălcării articolului 10 alineatul (3) sau (4) de către un deputat.
  • 6.   Președintele poate decide să elimine din înregistrarea audiovizuală a lucrărilor acele părți din discursul unui deputat care încalcă articolul 10 alineatul (3) sau (4).Decizia respectivă are efect imediat. Decizia se supune însă Biroului spre confirmare cel târziu la patru săptămâni de la adoptarea ei, sau, dacă Biroul nu se reunește în perioada respectivă, în cadrul următoarei sale reuniuni.
  • 7.   Competențele prevăzute la alineatele (1)-(6) sunt atribuite, mutatis mutandis, președintelui de ședință al organelor, al comisiilor și al delegațiilor, astfel cum sunt definite în prezentul regulament.
  • 8.   Dacă este cazul, luând în considerare gravitatea încălcării regulilor de conduită, președintele de ședință plenară sau președintele unui organ, al unei comisii sau al unei delegații poate adresa Președintelui o cerere de aplicare a articolului 183, cel târziu până la următoarea perioadă de sesiune sau până la următoarea reuniune a organului, a comisiei sau a delegației în cauză”, mai precizează Parlamentul European în comunicat.

În urmă cu două zile, Șoșoacă a făcut prima transmisiune live pe Facebook din plenul Parlamentului de la Bruxelles, unde s-a votat pentru noul președinte al legislativului european.

La votul pentru președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, Diana Șoșoacă a scris mai multe mesaje în engleză pe buletin, primul fiind ”Niciodată cu Ucraina”. ”Niciodată pentru LGBT”, a scris Șoșoacă în continuare pe buletinul de vot și a continuat: ”Niciodată pentru dictatura UE”. ”Acesta este votul meu”, a mai spus ea.

Ulterior, pe holurile legislativului de Bruxelles, Șoșoacă a spus că va aduce un preot și a povestit cum i-a cerut o audiere Robertei Metsola, aleasă președinte al Parlamentului European.

”Sunt de fapt virusul suveranist și patriotic care se infiltrează în Uniunea Europeană. Aici se întâlnesc satanele. O să aduc și aici un preot să sfințească birourile și pe unde mai pot. O să propun să mai facem un sediu, în București în Palatul Parlamentului. Mi-au tăiat internetul. M-am dus la doamna Metsola. Când m-a văzut s-a albit. I-am zis că sunt Diana Șoșoacă, știu cine sunteți. I-am cerut o întrevedere, era din ce în ce mai albă. Mi-a spus: vă rog să îmi scrieți ora la care doriți și sunt deschisă să vorbesc cu dvs.

De asemenea, după ce a susținut un discurs anti-Ucraina, oficialii i-au tăiat microfonul după trei încercări de a-i atrage atenția că depășise timpul alocat.

Rareș Bogdan, după ce Diana Șoșoacă a șocat în PE. „Până și Bardella a făcut un gest ca și când a întrebat: e nebună?”.

„Niciodată în istoria prezenței noastre în Europa nu s-a întâmplat așa ceva”, a declarat europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, despre derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. El a spus că a trebuit să dea răspuns „la 50 de oameni ce e cu acea doamnă” și că a fost „șocat „că până și Jordan Bardella „a făcut un gest cu mâna la cap”, ca și când a întrebat „dacă e nebună”.

„Un moment extrem de trist pentru imaginea României. Doamna aceasta a adus mai multe deservicii decât a adus oricine în Parlamentul European de când am intrat în Uniunea Europeană și avem membri în PE.

Niciodată în istoria prezenței noastre în Europa nu s-a întâmplat așa ceva.

Eu am răspuns până acum la peste 50 de oameni.

În jurul meu erau delegații din Olanda, Portugalia, Spania, Italia, Germania, Slovenia, Slovacia, Cehia, la care a trebuit să răspund ce e cu acea doamnă.

În dreapta erau trei eurodeputați francezi care au spus că așa sunt românii, le-am spus că și eu sunt român și i-am asigurat că românii sunt ca mine, nu ca acea doamna, s-au scuzat. Apoi a venit șeful delegației franceze să își ceară scuze că ne-au jignit.

Afară am dat explicații presei din Franța și Italia pentru comportamentul Dianei Șoșoacă, așa cum ieri a trebuit să răspund și eu, și alți colegi din cauza declarațiilor cu Putin, că e aducător de pace.

Azi, în 5 minute nu am mai văzut așa ceva.

Gestul suprem care m-a șocat a fost că liderul dreptei ultra radicale, liderul Rassemblement National (RN), care e Jordan Bardella, s-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap, ca și când e nebună? Teoretic, sunt din aceeași familie, extremist extremist”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce riscă Șoșoacă dacă continuă…

Rareș Bogdan a declarat că regulile pentru astfel de derapaje sunt mai dure în Parlamentul European decât în Parlamentul României.

„Acum a fost scoasă afară, sunt trei astfel de derapaje, după care se suspendă prezența ei în plen, i se taie salariul de 50%, apoi 50% din banii pentru cabinet, apoi i se anulează total cei 28.000 euro, apoi se anulează total venitul de 8.000 de euro.

Cred că am asistat la un prim episod din epopeea ei în PE. Cred că vor mai urma”, a spus Rareș Bogdan.

„Gândiţi-vă că un extremist, cum e liderul Frontului Naţional Jordan Bardella s-a întors şi a făcut cu mâna. Ăsta a fost gestul”, a declarat Rareş Bogdan, europarlamentar. „A zis că nu este de acord cu dreptul la avort. E părerea ei, dar 80% din românce îşi doresc dreptul la avort”, a declarat Nicolae Ştefănuţă, europarlamentar. „S-a făcut pe sine de râs. Şi trebuie spus foarte clar, doamna Şoşoacă nu vorbeşte în numele României. Dacă aş fi votat-o, mi-ar fi fost ruşine, astăzi”, a declarat Sigfreied Mureşan, europarlamentar. Aproape 500.000 de români au votat SOS la alegerile europarlamentare. Aşa au ajuns Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, colegul de partid, în Parlamentul European.

„Am anticipat acest moment. Voturile pentru extemişti sunt voturi irosite. Şi aceşti extremişti vor face de râs România”, a declarat Victor Negrescu, europarlamentar. „Ceea ce doamna Sosoaca probabil înţelege mai greu este că politica înseamna politeţe. A fost deja invitată să paraseasca sala. Probabil nu i se va mai da niciodata dreptul la cuvant. Nici nu face parte dintr-un grup poltic, ceea ce o izoleaza foarte mult”, a declarat Cristian Pîrvulescu, analist politic. Ursula von de Leyen a fost realeasă în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Analiştii cred că scandalul Şoşoacă i-a convins pe mulţi europarlamentari să o voteze pentru a nu da nicio şansă extremiştilor.

Europarlamentarii străini i-au întrebat pe colegii români de ce se comportă Şoşoacă aşa. „Nu am mai văzut un nivel atât de primitiv”.

Într-o zi crucială pentru Europa, Diana Şoşoacă a fost dată afară din plenul Parlamentului European. Europarlamentarul SOS a venit cu botniţă şi un sac pentru cadavre la dezbaterile pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene. A acuzat-o pe Ursula von der Leyen că e vinovată de morţile din timpul pandemiei. Un comportament ruşinios, au acuzat la unison ceilalţi aleşi români. Şoşoacă riscă să fie exclusă din Parlamentul European dacă va continua cu scandalurile.

Aprozii Parlamentului European, la ordinul direct al preşedintelui Roberta Metsola, se pregătesc să o evacueze din sală pe Diana Şoşoacă. „Trebuie să o spun din nou? Câţi colegi este nevoie să vină şi să vă escorteze afară?”, a spus Roberta Metsola. Dar europarlamentarul român se dă greu dus. Continuă acuzaţiile la adresa Ursulei von der Leyen în ziua alegerilor pentru şefia Comisiei Europene. „Am dreptul să vorbesc! Am fost votată de români! Ai omorât oameni în România”, a continuat Diana Şoşoacă.

De trei ori a întrerupt Diana Şoşoacă şedinţa în această dimineaţă prin strigătele ei în timp ce colegii eurodeputaţi erau la vorbitor în plenul parlamentului. Preşedintele de şedinţă a decis să aplice prevederile articolului 182 din regulamentul interior ceea ce înseamnă că, dacă deranjezi de trei ori, eşti evacuat din sală. Şoşoacă riscă mai multe sancţiuni. De la o simplă mustrare sau tăierea indemizaţiei până la limitarea accesului la informaţii şi interdicţia de a participa la activităţile Parlamentului European. Există chiar şi posibilitatea de a-şi pierde mandatul.

Scandalul nu s-a oprit însă aici. După ce a fost dată afară din plenul Parlamentului, Diana Şoşoacă urlă pe holuri în faţa jurnaliştilor cu icoana în mână. Gestionarea pandemiei, drepturile acordate minorităţilor sexuale şi dreptul la avort au fost temele care au scos-o din minţi. „Orice fiinţă umană are dreptul să se nască! Nu să omorâm oameni! Nu să omorâm copii”, a spus Diana Şoşoacă. Scandalul i-a pus pe ceilalţi europarlamentari români în situaţia de a explica fenomenul Şoşoacă colegilor din alte state.


Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 130 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…