Acasă Actualitate Nivelul amenzilor din România în perioada stării de urgență, în presa internațională

Nivelul amenzilor din România în perioada stării de urgență, în presa internațională

0
0
588

Ce știe să facă România, atunci când e incapabilă de măsuri coerente economice și sociale în plină pandemie? Evidența ne arată, că e capabilă să corijeze și să amendeze! Întrebarea care se pune e, cum vor reuși să colecteze toate aceste amenzi, într-o țară în care românii fug la rupere să culeagă sparanghelul nemțesc, într-o țară în care un milion de cereri de șomaj tehnic, se vor depune numai în luna aprilie, într-o țară în prag de recesiune!

Acolo unde nu va fi posibil, se vor putea transforma aceste amenzi în muncă în folosul comunității, sau în altă formă de recuperare a amenzii, o formulă mai permisivă din care atât statul, societatea, precum și persoana amendată să fie într-un consens? Pentru că e evident, mulți nu vor putea plăti! De amendat e cel mai ușor!

Nu putem să punem toate aceste amenzi pe seama indisciplinei, lipsei de înțelegere și a nerespectării legii impusă prin ordonanțele militare, românii (cu mici excepții) și aici putem vorbi de grupurile de romi repatriați care au cauzat scandaluri și revolte locale, ceilalți, majoritatea…s-au conformat, chiar și acolo unde măsurile impuse au fost absurde, nejustificate și abuzive!

Dar totuși, ce scrie presa internaţională despre situaţia din România:

Într-o singură lună de stare de urgenţă, autorităţile au dat 200.000 de amenzi în valoare de 78 mil. euro, echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie.

Autorităţile române au emis aproximativ 200.000 de amenzi într-o perioadă de nici 30 de zile, în urma abaterilor de la măsurile de distanţare socială. Într-o perioadă extrem de scurtă, între 24 martie şi 19 aprilie, suma totală a amenzilor emise de autorităţi s-a ridicat la 78 de milioane de euro, echivalentul impozitului emis de companii în luna februarie.

Oricine este prins că nu respectă restricțiile în România riscă să plătească amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, în condițiile în care în care salariul mediu lunar este în jur de 3.000 de lei” notează BBC News.

Jurnaliștii americani mai subliniază faptul că românii trebuie să completeze declarații pe propria răspundere înainte de a ieși din case.

Dar totuși, nu putem să fim la fel de zeloși, tot timpul? Spre exemplu, nu putem să amendăm și când un șofer parchează ostentativ, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, sau când cineva aruncă mizerii pe jos (hârtii, semințe, pungi), atunci când cineva scuipă pe jos, când cineva înjură, când e violent verbal, când se scot din țară (garnituri întregi) de masă lemnoasă, când cineva discriminează vârstnici sau persoane cu dizabilități, când cineva poluează, etc? Despre astfel de amenzi vrem să vedem că se scrie în presa străină.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 130 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…