Acasă Actualitate Matematică, Evaluarea Națională 2023, profesor de matematică: ”Un copil care nu a beneficiat de pregătire suplimentară, nu știu dacă ar putea să atingă nota 8”

Matematică, Evaluarea Națională 2023, profesor de matematică: ”Un copil care nu a beneficiat de pregătire suplimentară, nu știu dacă ar putea să atingă nota 8”

0
0
328

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 21 iunie, proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține şi o a treia probă, la Limba maternă.

Elevii de clasa a VIII-a au avut la Evaluarea Naţională 2023 la matematică de rezolvat mai multe exerciții, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment.

Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. Subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini pentru rezolvarea cerințelor. Broșurile au fost împărțite după ora 9:00, iar proba durează până la ora 11:00.

La intrarea în sălile de examen, proaspeţii absolvenţi au fost nevoiţi să respecte câteva reguli, pentru a nu risca eliminarea din săli. Aceste reguli au fost stabilite de Ministerul Educației și publicate în metodologia pentru organizarea examenelor.

Media obținută de candidați la Evaluare Națională 2023 va fi singura care va conta pentru media de admitere la liceu în 2023.

Potrivit metodologiei, elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, poșete, sacoșe și alte astfel de obiecte. Acestea vor fi lăsate în spațiile de depozitare a obiectelor.

Elevilor care susţin examenul de Evaluare Națională 2023 li se permite accesul în săli până la ora 8:30.

Proba la matematică a început la ora 9:00, când candidaţii au primit broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare.

Timpul destinat rezolvării subiectelor la matematică de la Evaluare Naţională 2023 este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Media obținută de candidați la Evaluarea Națională 2023 va fi singura care va conta pentru media de admitere la liceu. Ministerul Educației a decis ca, începând de anul acesta, media claselor 5-8 să nu mai conteze la media de admitere la liceu.

Totodată, înregistrarea şi monitorizarea timpului de rezolvare a testelor de la Evaluare Naţională se fac de către administratorul de test.

Acesta asigură respectarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă în timpul susţineri testelor de la Evaluare Naţională 2023.

La finalul timpului alocat testelor de la Evaluare Naţională, profesorul recuperează testele de la elevi, conform procedurilor menţionate în metodologie.

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VIII-a
Subiectele de la Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a VIII-a sunt structurate astfel încât itemii să măsoare gradul de formare/dezvoltare a competențelor prevăzute în programa de examen, precizează Ministerul Educației.

La română, subiectul I de la Evaluare Naţională 2023 clasa a VIII-a cuprinde itemi obiectivi și semiobiectivi, de tip întrebare structurată, care vizează preponderent, evaluarea competentei de lectura, a competentei interculturale şi preponderent, evaluarea competentei lingvistice.

Subiectul II de la Evaluare Naţională 2023, clasa a VIII-a, constă într-un item subiectiv, de tip eseu structurat, prin care se evaluează scrierea despre textul literar sau scrierea creativă.

Examenul la matematică de la Evaluare Naţională 2023, clasa a VIII-a, este structurat în trei subiecte, fiecare valorând 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu, iar subiectele sunt alcătuite în conformitate cu programa aprobată de Ministerul Educației.

Subiectele la matematică pentru Evaluare Naţională 2023, clasa a VIII-a. Ce au avut de scris elevii la matematică.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi, 21 iunie, proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională 2023.

Elevii de clasa a VIII-a au avut la Evaluare Naţională de la matematică de rezolvat trei subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu.

Subiectul I la matematică de la Evaluare Națională 2023 a fost format din itemi obiectivi, de tip grilă.

De asemenea, și subiectul al II-lea la matematică de la Evaluare Națională 2023 a fost tot de tip grilă, cu itemi obiectivi.

Pentru cel de-al III-lea subiect la matematică de la Evaluare Națională 2023 rezolvările se pot scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2023.

Media claselor V-VIII nu mai este luată în considerare pentru admiterea la liceu, potrivit ordinului privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023-2024, scrie edupedu.ro.

Astfel, media de admitere la liceu, o reprezintă media generală la Evaluare Naţională susţinută de către absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la cele două probe.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care a fost aprobată această solicitare de către Comisia Judeţeană/a Municipiului Bucureşti de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor procedurilor specifice cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale în anul 2023.

Probele au fost monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen. Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop”, indică Ministerul Educaţiei.

În cusul zilei de joi este programată proba la limba şi Literatura maternă.

Primele rezultate ale examenului vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), mai anunţă Ministerul Educaţiei, în comunicatul de presă.

Candidaţii care depun sau transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Partidul lui George Simion, cel care cere 60.000 de euro pentru un loc pe listă la parlamentare, nu va avea reprezentanți în secțiile din diaspora, BEC a respins contestația AUR

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Partidul lui George Simion, cel care c…