Acasă Actualitate MAE, alertă de călătorie în Tanzania și Zanzibar, exact acolo unde turistul ”Iohannison”, va vizita în peroada 16-19 noiembrie, principalele atracții turistice

MAE, alertă de călătorie în Tanzania și Zanzibar, exact acolo unde turistul ”Iohannison”, va vizita în peroada 16-19 noiembrie, principalele atracții turistice

0
0
593

MAE, ALERTĂ de călătorie Covid în Tanzania și Zanzibar, exact acolo unde turistul ”Iohannison”, va vizita în peroada 16-19 noiembrie principalele atracții turistice, printre care și celebrul oraș Stone Town.

Cetăţenii români care trebuie să se deplaseze în Tanzania, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători. Datorita instabilității politice recomandăm cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în acest stat.

Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestaţii de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestaţii sau prezenţa în zone populate, cât şi prezenţa în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.).

Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei.

Recomandăm vigilență în zonele de graniță a Tanzaniei, datorită prezentei crescute a unor grupări de crimă organizată.

Totodată, recomandăm o atenție crescută pe teritoriul Tanzaniei, deoarece au loc frecvent tâlhării și jafuri în zone turistice precum Zanzibar, cât şi Dar es Salaam.

2. Contactarea autorităţilor române

România nu are misiune diplomatică în Tanzania, reprezentarea diplomatică și consulară fiind realizată de către Ambasada României în Kenya.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, asistență și protecție consulară din partea misiunilor diplomatice ale statelor membre existente în acest stat.

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Tanzania sau vă aflaţi deja pe teritoriul său, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României în Kenya şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, care pot decurge în urma unei situaţii de criză în care sunt implicaţi.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie și aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

3. Alte recomandări

Vă recomandăm să încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă, datorită serviciilor sanitare și spitalicești precare din această țară!

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat, ori care se deplasează în această țară, sunt sfătuiți să aibă în vedere următoarele:

– Să ia toate măsurile posibile pentru asigurarea securității personale;
– Să evite circulația pe timp de noapte, în locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării;
– Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini;
– În cazul călătoriilor, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a deplasării;
– Să se informeze în prealabil asupra situaţiei medicale din zonă! Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi să accesaţi, spre consultare, pagina dedicată de Internet: http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

Vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut.

Turistul ”Iohannison”, va sosi în Tanzania pentru o vizită de 4 zile, în perioada 16-19 noiembrie, scrie presa din Tanzania, care citează un comunicat al ministerului de Externe. Iohannis are inclusă în program o vizită în Zanzibar, în zonele turistice, potrivit sursei citate.

El va fi întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe și va avea o întrevedere cu președintele Samia Suluhu Hassan. Cei doi președinți vor avea consultări politice și vor discuta despre îmbunătățirea comerțului bilateral. Delegațiile vor semna memorandumuri de înțelegere în domeniile agricol, forestier, zootehnie și situații de urgență.

Președintele Iohannis ve merge în cadrul vizitei și în Zanzibar, un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania, cunoscută destinație turistică. El va merge în Zanzibar pe 18 noiembrie și va avea discuții cu președintele regiunii, Hussein Mwinyi, după care va vizita mai multe atracții turistice, inclusiv Stone Town – partea antică a orașului Zanzibar.

Stone Town este un oraș cu o importanță istorică și turistică majoră în Africa. Arhitectura din secolul al XIX-lea reflectă diversele influențe care stau la baza culturii swahili – arabe, persane, indiene și europene. Orașul a fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Stone Town este principala atracție turistică a Tanzaniei.

Schimburile comerciale dintre Tanzania și România sunt simbolice: Tanzania a exportat pește, ceai, tutun și avocado de 4,2 milioane de dolari în 2021 și a importat din România tractoare, mașini și echipamente electrice de 12 milioane de dolari.

În schimb, România a investit în trei proiecte din Zanzibar, investiții totale de 7,5 milioane de dolari care au creat 74 de locuri de muncă.

Tanzania e al doilea stat din turneul african al lui Klaus Iohannis, după Kenya. Urmează Senegal și Capul Verde – o altă destinație preponderent turistică, o țară de doar 500.000 de locuitori.

Cel mai mare grup hotelier din Zanzibar deţinut de investitori români este Mambo Hotels, scria News.ro în 2023. Investitorul este Mihai Ioniță. Proiectul a debutat în 2021, în plină pandemie, iar prima locaţie deschisă a fost Mambo Beach Villas de trei stele, în Matemwe, o staţiune renumită pentru liniştea şi relaxarea pe care o oferă. Resortul deţinut de români se întinde pe o suprafaţă de 5.000 mp iar camerele sunt sub formă de bungalow-uri.

Presa din Tanzania l-a botezat pe Iohannis. Vizita președintelui ”Iohannison”, anunțată cu surle și trâmbițe.

Un articol din presa Tanzaniană scrie despre vizita președintelui Iohannis, care se va desfășura între 16 și 19 noiembrie. Cu toate acestea, jurnalista de la The Citizen i-a scris greșit numele președintelui român și astfel titlul articolului a ieșit: ”Președintele României, Iohannison, într-o vizită de patru zile în Tanzania”.

Pe fondul alertei de călătorie MAE, Joi, 15 noiembrie, turistul și turista, vor ajunge și în Tanzania.

Cu toate acestea, presa din țara gazdă a făcut o greșeală în numele președintelui României, anunțând vizita lui ”Iohannison”.

În Tanzania, Iohannis va discuta cu omologul său despre noi schimburi comerciale. În prezent, țara noastră importă din Tanzania doar file de biban, avocado, ceai și tutun și exportă tractoare, echipamente electrice și medicale.

Presa din Tanzania mai scrie că, sâmbătă, înalții oaspeți din România vor merge în Zanzibar, o insulă exotică din oceanul Indian, unde ar urma să viziteze Orașul de Piatră, o zonă turistică aflată în patrimoniul UNESCO, precum și casa lui Freddie Mercury.

Vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, anunța Administraţia Prezidenţială la începutul lunii noiembrie.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 144 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…