Acasă Actualitate La cererea DNA, Plenul Camerei Deputaţilor a votat ridicarea imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru ”percheziţii informatice şi domiciliare”

La cererea DNA, Plenul Camerei Deputaţilor a votat ridicarea imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru ”percheziţii informatice şi domiciliare”

0
0
9

La cererea DNA, Plenul Camerei Deputaţilor a votat ridicarea imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru ”percheziţii informatice şi domiciliare”. Nelu Tătaru a rămas fără imunitate parlamentară. Camera Deputaţilor a votat în favoarea ridicării acesteia: 177 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, cu 177 de voturi pentru, 12 voturi contra şi o abţinere, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru pentru percheziţii informatice şi domiciliare, după ce, anterior, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a elaborat un raport de admitere, în unanimitate, pe cererea ministrului Justiţiei. Nelu Tătaru a participat la şedinţa comisiei juridice, împreună cu avocata sa. PNL a anunţat în plen, prin liderul de grup Gabriel Adronache, că va vota la vedere pentru solicitarea venită din partea Justiţiei.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a declarat că grupul parlamentar PNL va vota pentru această cerere a ministurlui Justiţiei.

”Este o procedură parlamentară, considerăm că este necesar votul acesta pentru ca procedurile ulterioare să fie realizate, cu menţiunea ca prezumţia de nevinovăţie există, ea nu trebuie dovedită, cum cerea un coleg, aici”, a spus el.

Gabriel Andronache a anunţat că PNL va vota la vedere pentru cererea ce îl vizează pe Nelu Tătaru.

”Astăzi, stimaţi colegi, vorbim despre găinării. Pare că DNA-ul care a fost construit după chipul şi asemănarea lui Ciucă şi a lui Iohannis se ocupă de găinării şi de găini, la modul propriu. Este absolut paradoxal să-l vedem pe domnul Ciucă în mulţime, astăzi, la Sfânta Parascheva, cu domnul Axente (Costel Alexe, n.r.) şi cu domnul Chirica de la Iaşi, care sunt acuzaţi de DNA şi DIICOT de tunuri de milioane de euro. Deci, domnul Ciucă, omul lui Iohannis, stă binemersi lângă doi oameni pătaţi, nu cu găini, ci cu afaceri grele de milioane de euro, şi îl aruncă la câini pe Nelu Tătaru pentru că i s-ar fi găsit în frigider nişte găini pe care nu le poate justifica. Şeful DNA este tot un găinar, se numeşte Voineag. Domnul Voineag a ajuns în acea funcţie, acoperindu-i domnului Ciucă al lui Iohannis, afacerea cu plagiatul. (..) Atenţie la statul acesta, care are o dublă măsură”, a declarat în cadrul dezbaterii deputatul Emanuel Ungureanu (USR).

Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor în cursul zilei de vineri cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL,în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.

Comisia juridică a elaborat un raport de admitere, privind cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în unanimitate, după audierea deputatului Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii a declarat luni, înainte de audierea în comisia juridică, că nu a primit niciun ban şi nu a atins niciun ban. El a venit la comisie insoţit de avocata sa.

Ridicarea imunităţii parlamentare se face prin votul majorităţii deputaţilor prezenţi în plen, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Nelu Tătăru a venit la şedinţa comisiei însoţit de 3 avocaţi şi a declarat în faţa deputaţilor jurişti că este nevinovat şi că nu are nimic de ascuns. Avocaţii lui Nelu Tătăru spun că DNA ar fi cerut un mandat de supraveghere tehnică în acest caz în luna martie a acestui an, iar începând cu luna aprilie în cabinetul doctorului de la spitalul din Huşi ar fi fost instalată o cameră de supraveghere. Mai mult decât atât, avocaţii susţin că procurorii DNA ar fi trimis în cabinetul lui Nelu Tătăru 4 investigatori sub acoperire, doi dintre aceştia ar fi mers în cabinet în calitate de pacienţi fictivi în încercarea de a strânge probe. Raportul prin care Comisia Juridică recomandă plenului ridicarea imunităţii va ajungela vot în plenul Camerei Deputaţilor la ora 16. Nu ar trebui să existe emoţii la acest vot în condiţiile în care liderii PSD, PNL şi USR au anunţat deja că vor vota pentru ridicarea imunităţii. În timp ce prlamentarii decid soarta fostului ministru al Sănătăţii, în municipiul Huși a fost anunţat un marș de susținere.

Deputatul Nelu Tătaru a declarat luni că este nevinovat, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate în ce îl priveşte. „Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost nişte provocări. Nu am acceptat bani. Mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital, spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc”, a spus Tătaru înainte de a intra la audieri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

„Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate”, a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a comentat situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru şi a afirmat că ”dacă iei un ou, iei o găină, un cocoş şi o curcă sau bani, e acelaşi lucru”. El a precizat că acest caz nu a picat bine liberalilor. “L-am cancelat, l-am scos de la preşedinţia filialei şi de pe lista de deputaţi şi senatori”, a subliniat Rareş Bogdan. Și vicepreședintele PNL Virgil Guran a anunțat că liberalii vor vota pentru ridicarea imunității.

”Cei la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunității, se votează ridicarea imunității. Și, în același timp, sunt convins că și Nelu Tătarul dorește să se facă, știu eu, dreptate acolo și să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, ați văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus la Virgil Guran.

Fostul ministru al Sănătăţii, acuzat de luare mită
Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.

Articolul 193.din Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că, în temeiul art. 72 din Constituţia României, republicată, deputaţii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei Deputaţilor, după ascultarea lor.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 119 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…