AUR demarează procedura pentru suspendarea ”președintelui” Klaus Werner Iohannis. Anunţul a fost făcut luni de George Simion, copreşedintele Alianţei.
”Sute de mii de români ne contactează, ne scriu pe Internet să-l dăm jos pe Klaus Iohannis. O vorbă românească spune că peştele se împute de la cap.
E momentul. Au existat două nominalizări pentru funcţia de prim-ministru care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituţiei, pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare pe toată durata mandatului, trebuie să ajungem la alegeri anticipate şi pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate, trebuie să mergem şi la referendum pentru demiterea președintelui.
Vom merge către români şi vom ruga să se semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în Diaspora, unde a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. În ciuda faptului că preşedintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt.
Sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a declarat George Simion.
George Simion, copreşedintele AUR, a dezvăluit, luni, de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, care este motivul pentru care Diana Şoşoacă şi-a dat demisia din grupul parlamentar al Alianţei, precum şi pe cine ar susţine la prezidenţiale dacă planul de suspendare a lui Klaus Iohannis va reuşi.
George Simion a precizat că a trecut prin COVID-19 şi că poate demonstra că are anticorpi.
”Nu am certificat verde dintr-o anomalie. Am anticorpi naturali, adică am trecut prin boală. Asta arată testul, că am trecut prin anticorpi. Nu am ştiu că am avut boala şi nu sunt la DSP. Poate că am avut-o acum un an. Chiar dacă aş fi anunţat la DSP, e valabil la şase luni de la trecerea prin boală”, a declarat George Simion.
Liderul AUR a spus şi de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 până în acest moment.
”Am 35 de ani. Mi-am făcut analizele. Nu cred că ar fi un lucru benefic pentru mine. Mai ales trecut prin boală sunt mult mai sigur decât cineva care e vaccinat. Cei care trec prin boală au un grad de răspândire mai redus”, a precizat Simion.
De asemenea, George Simion a subliniat că AUR nu este un partid ” antivaccinist”.
”Președintele” Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden la summit-ul ONU pentru climă de la Glasgow. Administrația prezidențială a publicat fotografii cu cei doi șefi de stat care își stâng mâinile.
Klaus Iohannis participă, în perioada luni și marți, Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei ONU privind Schimbările Climatice (COP26).
Peşedintele va susţine Declaraţia Naţională, în care va transmite poziţia României, cu accent pe demersurile pe care le face ţara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice.
”Declaraţia Preşedintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care ţara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial, schimbarea comportamentului cetăţenilor prin conştientizarea şi educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Totodată, Klaus Iohannis va participa la evenimente în format multilateral şi bilateral pe tema soluţiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice şi reducerea emisiilor din sistemul energetic.
”Schimbările climatice constituie una dintre cele mai mari provocări la adresa omenirii, în contextul în care traversăm o perioadă de urgenţă climatică. Efectele schimbărilor climatice nu cunosc graniţe naţionale, iar cetăţenii sunt din ce în ce mai expuşi la acestea. Preşedintele Klaus Iohannis este decis să se implice activ, alături de alţi lideri mondiali, organizaţii internaţionale, mediul instituţional, asociativ şi de business pentru a sprijini efortul global de combatere a schimbărilor climatice”, potrivit comunicatului.
Reuniunea COP26, care se desfăşoară în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie, are un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris şi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum şi pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030. În acelaşi timp, se aşteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanţial finanţarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare şi adaptare la schimbările climatice. Cooperarea mai accentuată în domeniul cercetării şi inovării este esenţială în dezvoltarea de noi tehnologii verzi.
De asemenea, soluţiile bazate pe natură, precum împăduririle, joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.
România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, se angajează să contribuie la eforturile Uniunii de a reduce cu cel puţin 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 (comparativ cu nivelul din 1990) şi de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. România susţine la COP26 eforturile pentru finalizarea regulilor de operaţionalizare a Acordului de la Paris şi rămâne angajată în ceea ce priveşte implementarea acestuia.