
UPDATE: După ce a sunat la 112 că e ”agasată” de jurnaliști în Parlament și a fost sancționată de Poliție, nevrotica Anamaria Gavrilă, și-a retras candidatura la prezidențiale.
Isterica Anamaria Gavrilă, sancționată de Poliție, după ce a sunat la 112 și a cerut să evacueze jurnaliștii care o așteptau la ușa biroului din Parlament.
Anamaria Gavrilă și-a retras candidatura la prezidențiale: ”Ne place, nu ne place, e un număr limitat de candidați pe buletin”.
Anamaria Gavrilă a trimis un colaborator pentru a depune fizic cererea de retragere la BEC.
Ulterior, Gavrilă a anunțat pe Facebook că a luat decizia să se retragă pentru ”a da mai multe șanse mișcării suveraniste”.
”V-am spus de la bun început că nu este nici despre orgolii personale, nici despre mine și nici despre George Simion, ci despre România și despre a continua lupta pentru democrație alături de Călin Georgescu. Tocmai de aceea, pentru a dărui mișcării suveraniste, susținută de români, cele mai multe șanse am ales să mă retrag din această cursă. Eu am făcut tot ce a depins de mine în această luptă și am încredere în decizia care a fost luată. Vă rog să aveți și voi încredere. Într-o campanie electorală contează mult resursele și fondurile de care dispune un partid”, a scris Gavrilă.
Într-un videoclip, alături de George Simion, Gavrilă a spus că ”suntem împreună și împreună vom fi și de acum înainte, așa cum v-am promis, înainte de a rămâne vreo candidatura definitivă, unu dintre noi îl va susține pe celălalt.”
”S-a luat hotărârea să susținem împreună pe cel cu cele mai multe șanse, să trecem peste partide și să susținem această mișcare. Mă voi retrage ca să nu apar pe buletinul de vot. Ne place, nu ne place, e un număr limitat de candidați pe buletine (n.red. nu există o limită la numărul de candidați) și trebuie să respectăm decizia domnului Călin Georgescu pe care a luat-o împreună cu noi”, a mai spus Anamaria Gavrilă.
Decizia a fost luată după ce miercuri Curtea Constituțională a respins ultimele contestații făcute împotriva candidaturilor Anamariei Gavrilă și a lui George Simion.
George Simion și Anamaria Gavrilă s-au înțeles, săptămâna trecută, să își depună amândoi candidatura la alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată după o discuție cu Călin Georgescu, cei doi anunțând că dacă ambele candidaturi vor fi acceptate de BEC și CCR, unul dintre ei se va retrage.
Președinta POT, Anamaria Gavrilă, a sunat miercuri la Poliție pentru a reclama că ”e agasată” de jurnaliștii din Parlament și că are nevoie de ajutor. Apelul la 112 a fost făcut de la grupul parlamentar POT. Polițiștii care au venit în Parlament au sancționat-o pe Gavrilă cu avertisment, deoarece jurnaliștii pe care îi reclama aveau acces la ușa grupului POT.
”La data de 19 martie 2025, Poliția Capitalei a fost sesizată de către o femeie, în calitate de deputat, cu privire la faptul că ar exista între aceasta și mai mulți reprezentanți media divergențe verbale. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadru Secției 17, care au constatat faptul că reprezentanții mass-media se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona unui hol din incinta Palatului Parlamentului.
Astfel, s-a stabilit faptul că reprezentanții mass-media nu au încălcat prevederile legale, zona respectivă permițând accesul acestora pentru desfășurarea activităților. În urma verificărilor, persoana apelantă a fost sancționată contravențional, cu avertisment, conform prevederilor OG 34/2008”, se arată într-un comunicat al Poliției.
Jurnaliștii așteptau la ușa grupului parlamentar al partidului POT pentru a lua o reacție din partea Anamariei Gavrilă în legătură cu decizia de a se retrage sau nu din competiția pentru Palatul Cotroceni.
La biroul său au venit reprezentanții pazei (DAI) Parlamentului și polițiști din cadru Secției 17. Însoțită de aceștia, Gavrilă a ieșit nervoasă de la grupul parlamentar al POT. Jurnaliștii o așteptau la ușă și au întrebat-o de ce a chemat Poliția, iar aceasta i-a spus celui de la pază: ”Aceasta este hărțuire”. Le-a spus și jurnaștilor ”v-am rugat să plecați”, după care s-a întors în birou.
Gavrilă a acuzat în mai multe rânduri jurnaliștii care încercau să obțină răspunsuri de la ea pe holurile Parlamentului.
Chiar la începutul mandatului de parlamentar, șefa POT a avut o reacție violentă în fața sălii de plen a Camerei Deputaților. Gavrilă le-a lovit microfoanele jurnaliștilor din Parlament care încercau să-i pună niște întrebări.
Gavrilă a refuzat orice fel de dialog și le-a spus jurnaliştilor că ”ei nu reprezintă poporul”, în timp ce mergea pe holurile Parlamentului.
Ieșire nervoasă a șefei POT. Anamaria Gavrilă țipă la jurnaliști: ”Dați-vă la o parte!”
Anamaria Gavrilă, președinta POT, a avut o ieșire nervoasă la adresa jurnaliștilor din Parlament după ce a sunat la 112 și a chemat Poliția să evacueze presa. Polițiștii i-au dat acesteia un avertisment pentru că a sunat fără motiv la 112. Ulterior, aceasta a ieșit de la grupul parlamentar al POT, în timp ce făcea un live pe Facebook, și a țipat la reprezentanții presei: ”Dați-vă la o parte!”.
”De trei ore sunt închisă în această cameră, la grup la noi, la Parlament, pentru că ziariştii nu vor să plece. Am încercat să plecăm de aici, pentru că trebuie să părăsesc clădirea. Sunt foarte agresivi. Ni s-a spus, de la secretariatul general, de la direcţia de afaceri interne, că nu au ce să le facă, că ei au voie să fie peste tot”, acuza Gavrilă, în timp ce se filma și transmitea în direct pe Facebook.
În momentul în care a intrat în lift și presa încă îi punea întrebări, Gavrilă a țipat la jurnaliști să se dea la o parte ca să poată intra în lift iubitul său, deputatul POT Alexandru Cristian Popa. ”Asta este presa din România. Dă-te la o parte! Daţi-vă la o parte!”.
”Asta nu e presă. Este o agresivitate din partea unor actori politici. De unde aceşti oameni primesc bani? Doamne ajută!”, a contiunat Gavrilă, în liveul de pe Facebook.
Președinta POT, Anamaria Gavrilă, a sunat miercuri la Poliție pentru a reclama că ”e agasată” de jurnaliștii din Parlament și că are nevoie de ajutor. Apelul la 112 a fost făcut de la grupul parlamentar POT. Polițiștii care au venit în Parlament au sancționat-o pe Gavrilă cu avertisment, deoarece jurnaliștii pe care îi reclama aveau acces la ușa grupului POT.
Anamaria Gavrilă ar fi sunat miercuri la Biroul Electoral Central să se intereseze până la ce oră se poate retrage o candidatură. Începând cu data de 20 martie, candidaturile la alegerile prezidențiale rămân definitive, ceea ce înseamnă că un candidat, chiar dacă decide să se retragă, se va regăsi pe buletinul de vot.
Miercuri, CCR urmează să se pronunțe și pe contestația împotriva candidaturii Anamariei Gavrilă. Judecătorii au programat ședința de la ora 13.
George Simion și Anamaria Gavrilă s-au înțeles, săptămâna trecută, să își depună amândoi candidatura la alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată după o discuție cu Călin Georgescu, cei doi anunțând că dacă ambele candidaturi vor fi acceptate de BEC și CCR, unul dintre ei se va retrage.
Ulterior, Gavrilă a declarat că ar trebui ca decizia să fie luată în baza unor ”sondaje”. ”O să vedem cine va merge mai departe: cel sau cea care are cele mai multe şanse ca mişcarea aceasta să se reuşească. O să facem un sondaj intern, analize”, a spus aceasta.
”O decizie trebuie luată cel târziu până miercuri seara, aşa este calendarul alegerilor”, a mai spus Gavrilă.
Călin Georgescu a avut miercuri prima lui apariție publică după ce i-a fost respinsă candidatura la alegerile prezidențiale. Acesta a mers la Poliție să semneze controlul judiciar.
Georgescu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de acuzațiile la adresa lui, dar și pe cine va susține la alegeri între George Simion și Anamaria Gavrilă.
Reacția președintelui Camerei Deputaților, după ce șefa POT a chemat Poliția în Parlament: ”Interesul presei e justificat”
Președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, a transmis miercuri, după ce preşedinta POT, Anamaria Gavrilă, a sunat la 112 și a chemat Poliția să evacueze jurnaliștii care o așteptau în Parlament, că funcţia de parlamentar nu presupune doar avantaje, ”aşa cum foarte mulţi dintre cei intraţi de curând în Parlament au crezut”, iar interesul presei este justificat.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban, afirmă că dreptul la liberă informare este stipulat prin lege, iar Regulamentul privind acreditarea jurnaliştilor la Camera Deputaţilor prevede, în mod expres, locurile unde jurnaliştii acreditaţi au acces.
”Spațiile din fața grupurilor parlamentare, conform Regulamentului de acreditare, sunt zone deschise mass-media”, a clarificat acesta.
Având în vedere contextul politic, dar și candidatura la funcția de președinte al României a doamnei Anamaria Gavrila, președinta POT, interesul presei pentru obținerea unei declarații este justificat, a mai adăugat Șerban.
”Inflamarea acestei situații este neplăcuta, precum si apelul la 112 al doamnei deputat Gavrila, mai ales în condițiile în care apartenența la viața publică aduce cu sine și expunerea în media. Funcția de parlamentar nu presupune doar avantaje, așa cum foarte mulți dintre cei intrați de curând în Parlament au crezut, ci vine la pachet și cu astfel de momente care presupun deschidere, sinceritate și tărie de caracter”, a încheiat Ciprian Șerban.
