Acasă Actualitate După ce a hărțuit, tăiat și spânzurat, Coldea se simte ”hărțuit”, acesta și-a schimbat ziua de semnare a controlului judiciar pentru a fugi de presă

După ce a hărțuit, tăiat și spânzurat, Coldea se simte ”hărțuit”, acesta și-a schimbat ziua de semnare a controlului judiciar pentru a fugi de presă

0
0
125

Florian Coldea s-a prezentat din nou la secția de Poliție din Voluntari pentru a semna controlul judiciar. El nu a vrut să facă niciun comentariu în prezența jurnaliștilor.

Generalii statului paralel ajung rând pe rând în fața polițiștilor pentru a da cu subsemnatul la control judiciar.

Florian Coldea a fost astăzi să semneze controlul judiciar. El a schimbat ziua pentru această procedură.

Coldea făcut cerere să schimbe ora și ziua pentru a se prezenta la poliție. Motivul, acesta a vrut să scape de jurnaliști pentru că s-a simțit hărțuit de presă.

Inițial, acesta trebuia să semneze luni și miercuri.

Și avocatul mafiei implicat în caracatița coldistă, Doru Trăilă, a ajuns în fața polițiștilor secției 17 din Capitală pentru a semna controlul judiciar, marți. Cu o atitudine arogantă, a ignorat din nou întrebările jurnaliștilor și a tăcut în fața acestora.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind măsura controlului judiciar, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, cu obligațiile aferente, se dispun în baza Codului de procedură penală și a Legii nr. 253 din 2013.

Organul de poliție desemnat de organul judiciar pentru activitatea de supraveghere stabilește programul de supraveghere.

Conform legislației, în cadrul acestuia, se va stabili ca, cel puțin o dată la șapte zile calendaristice, persoana aflată sub masura controlului judiciar să se prezinte la sediul organului de supraveghere.

Datele prezentărilor și frecvența acestora se stabilesc de către organul de supraveghere, polițistul de supraveghere fiind obligat să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în cazul în care inculpatul a încălcat obligațiile stabilite în sarcina sa.

De asemenea, pe parcursul măsurii controlului judiciar, conform cadrului legal incident, datele prezentărilor și frecvența acestora se pot schimba, tocmai pentru a verifica că persoana supravegheată se prezintă la datele solicitate și că respectă toate măsurile dispuse.

Conform legii, aceste date sunt nepublice.

Totodată, facem precizarea că informațiile sunt cunoscute doar de persoana supravegheată și de polițistul desemnat cu activitatea de supraveghere.

DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, au transmis procurorii anticorupție.

Dosarul îi vizează pe generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Poliția a făcut precizări, după ce Coldea nu s-a prezentat luni la secție pentru semnarea controlului judiciar.

Comunicarea IGPR vine în contextul în care generalul Florian Coldea ar fi trebuit să ajungă, luni, pentru a semna controlul judiciar în fața polițiștilor. Însă, acest fapt nu s-a întâmplat deoarece s-ar fi schimbat ora și ziua controlului judiciar.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind măsura controlului judiciar, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, cu obligațiile aferente, se dispun în baza Codului de procedură penală și a Legii nr. 253 din 2013.

Organul de poliție desemnat de organul judiciar pentru activitatea de supraveghere stabilește programul de supraveghere. Conform legislației, în cadrul acestuia, se va stabili ca, cel puțin o dată la șapte zile calendaristice, persoana aflată sub masura controlului judiciar să se prezinte la sediul organului de supraveghere.

Datele prezentărilor și frecvența acestora se stabilesc de către organul de supraveghere, polițistul de supraveghere fiind obligat să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în cazul în care inculpatul a încălcat obligațiile stabilite în sarcina sa.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 144 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…