Disperare, Clotilde Armand se simte ”hărțuită”, o nouă ieșire nervoasă, le-a cerut jurnaliștilor să-și dea demisia: ”Insistați toată ziua cu șobolanii, fake news de acum 4 ani, nu sunteți jurnaliști adevărați”.
Întrebată despre plângerile pe care le-a depus la Parchetul General referitoare la suspiciunile de fraudă electorală și dovezile pe care le are în acest sens, Clotilde Armand le-a ordonat supărată jurnaliștilor să-și dea demisia în cazul în care „nu este așa cum spun eu”.
Clotilde Armand: Doamnă, vă dați demisia dacă nu este așa cum vă spun și plecați de aici și toți șefii dumneavoastră își dau demisia. Vă spun că au fost depuse.
Reporter: Arătați-ne acele dovezi, că spuneți că ați fost furată.
Clotilde Armand: Sunt mai multe nereguli. Eu v-am dat neregulile legate de procese-verbale. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt în biroul electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umblă în sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate. Acești saci sunt deschiși. Sunt reprezentanții partidului…
Reporter: Ne amintim că în urmă cu patru ani reprezentanții USR umblau în saci. Acum acuzați că pe dumneavoastră vă fură.
Clotilde Armand: Acest proces la ora actuală este absolut inuman. Sunt oameni care sunt forțați după 30 de ore (…). Vă rog mult. Dumneavoastră mă loviți. Vă propun așa, să ne oprim aici pentru că în loc să aveți o atitudine corectă pentru a înțelege de ce nu este corect acest proces, treceți la atac, vă legați de niște fake news de acum patru ani pe care toți le-ați repetat, vă legați de șobolani, în loc să încercați să înțelegeți care este fenomenul care se întâmplă acum. Nu sunteți jurnaliști adevărați dacă faceți asta.
În loc să înțelegeți… Eu nu vorbesc de toți jurnaliștii. Vorbesc de jurnaliștii de la Antena 3 care în loc să înțeleagă ce se întâmplă încercă să spună niște lucruri…
Reporter: Spuneți ce am spus noi fals. De ce ne acuzați? Ce am spus noi fals? Veniți cu dovezi.
Clotilde Armand: Doamna aici insistă toată ziua cu șobolanii și cu ce s-a întâmplat acum patru ani. Este normal așa ceva? Eu nu am venit aici să vorbesc de urși sau de șobolani sau să vorbesc de fake news de acum patru ani. Dar am venit pentru asta. Am venit pentru ceva extrem de grav care se întâmplă.
E vorba de o pată neagră asupra democrației din România. Am vorbit despre fraude care implică mii de voturi, 110 procese-verbale care nu se închid de la care se pot lua până la o mie de voturi. Despre asta vorbesc. Despre saci care sunt desigilați, în care umblă niște oameni care nu au voie să umble. Am niște dovezi.
Eu vorbesc de plângerile pe care le-am făcut asupra unor oameni care au colectat niște voturi, au plătit niște voturi și iarăși am făcut niște plângeri. Despre acest lucru am făcut plângere la poliție. Dacă nu vă interesează toate aceste lucruri, veniți cu niște întrebări relevante, nu despre ce s-a întâmplat acum patru ani.
Reporter: Ce dovezi aveți? Ați spus că am mințit. Ce dovezi aveți?
Clotilde Armand: Am spus că doamna, în loc să-și pună problema (sau nu știu, RTV, Antena 3) în loc să-și pună problema de ce se întâmplă acum și pentru ce am venit să fac declarații, vorbește mereu și obsesional de niște fake news acum 4 ani. Și este obsesiv.
Clotilde Armand a fost, miercuri, la Biroul Electoral al Sectorului 1 deoarece are suspiciuni că ar fi fost nişte fraude în timpul alegerilor. Ea a precizat că au fost depuse oficial zeci cereri de renumărare, prin e-mail la Biroul Electoral de Sector şi BEC. Clotilde Armand a adăugat că a făcut plângeri la Parchetul General, „prin procedură oficială”.
La trei zile de la alegeri încă se mai numără voturi şi nu avem rezultate finale în Sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei. Primarii USR, care potrivit numărătorii parţiale nu au câştigat mandate noi, acuză fraude electorale. Clotilde Armand şi Radu Mihaiu susţin că ar fi nereguli la mai multe secţii, unde ar fi primit mai multe voturi decât cele trecute în procesele verbale. Şi premierul s-a implicat în scandal – spune că cei doi edili nu îşi recunosc înfrângerea şi împiedică autorităţile să finalizeze procesul de votare.
Clotilde Armand a revenit la Biroul Electoral al Sectorului 1 cu noi acuzaţii de fraudare a alegerilor. „Aşa, din pix, au dispărut peste 1.000 de voturi”, acuză Clotilde Armand, primar în funcţie Sector 1.
Ar fi vorba despre buletine pe care nu s-a pus ştampila, dar care nu se mai regăsesc în centralizarea făcută de membrii secţiei de votare numărul 29. Iar la secţia 144, în loc de 193 de voturi primite i-ar fi fost trecute doar 6.
„În loc să transcrie de pe ciorna pe care o aveau pe procesul verbal al primarului de sector, au trecut la primarul general şi de la primarul general pe procesul verbal al primarului de sector. Nu a fost nevoie de renumărarea voturilor ci doar de această corecţie rapidă pe care au făcut-o cei din Biroul Electoral”, a declarat George Tuţă, candidat PNL Primăria Sectorului 1.
Primarul de la Sectorul 1 s-a plâns şi că un sfert dintre procesele verbale au avut erori
Motiv pentru care a depus plângere penală faţă de directorul Autorităţii Electorale Pemanente.
„Numărul buletinelor votate plus numărul buletinelor care sunt nule nu este egal cu numărul oamenilor care au venit să voteze”, a declarat Clotilde Armand.
„S-ar putea să fie 20%, 18%, dar sunt erori mai mari, erori mai mici, sunt greşeli care sunt datorate oboselii sau sunt alte nepotriviri, schimbate rubricile şi aşa mai departe. Toate se verifică, de aceea verificarea durează atâta timp”, a explicat Toni Greblă, preşedinte la Autoritatea Electorală Permanentă.
Potrivit numărătorii parţiale, Clotilde Armand este la 682 de voturi în spatele liberalului George Tuţă.
Întrebată de jurnalişti dacă are numerele oficiale de înregistrare pentru plângerile penale făcute şi prin ce metodă a sesizat Parchetele, ea a precizat că „sunt depuse la Parchetul General” şi a chestionat-o pe jurnalistă dacă îşi dă demisia împreună cu şefii ei, dacă este altfel decât spune ea.
„Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. (…) Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani”, a adăugat ea. Totodată, „la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 nu s-a înregistrat nicio plângere depusă de primarul Clotilde Armand”, au transmis reprezentanţii Parchetului respectiv.
Clotilde Armand susține că a constatat o nouă fraudă electorală, de 187 de voturi, la secția nr. 144 din Sectorul 1.
„O fraudă electorală majoră, de 187 de voturi, a fost constatată la Secția de Votare nr. 144 de la Școala Gimnazială „Alexandru Costescu”. Au fost renumărate buletinele de vot la BES Sector 1 și mi s-a dat dreptate: acolo am fost votată de 193 de locuitori ai Sectorului 1. Inițial, în procesul- verbal erau trecute, în fals, doar 6 voturi pentru mine.
Sunt dovezi ale faptului că alianța PSD-PNL a acționat concertat în toate secțiile de votare din Sectorul 1 pentru un singur scop: fraudarea alegerilor. Am adus suficiente dovezi până acum care demonstrează dimensiunea furtului la urne. Ce au făcut ei este un atac direct la adresa democrației pentru că vor să deturneze voința unei comunități către interesele transpartinice.
Procesul electoral a fost viciat încă din secțiile de votare, așa cum am mai arătat. De aceea trebuie să renumărăm toate voturile în secțiile în care există evidente indicia de fraudă electorală. Acesta este singura soluție de a stopa acest grup organizat să pună mâna pe resursele financiare ale Sectorului 1″, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
„Nu am terminat ce am de spus. Am explicat aici cu aceste chei care nu se încuie, cu aceste procese verbale care nu sunt corect întocmite şi care sunt modificate din pix. Tot ce spun aici am sesizat prin nişte cereri de renumărare care sunt justificate cu tot ce v-am explicat aici. oate aceste lucruri sunt sesizate, prin nişte cereri”, a afirmat Clotilde Armand, întrebată unde a făcut plângerile, miercuri la sediul Biroului Electoral Sector 1.
Clotilde Armand susţine că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1
Chestionată mai departe unde a depus plângerile, edilul Sectorului 1 a răspuns: „Aceste cereri de renumărare sunt depuse în mod oficial, sunt zeci de cereri depuse în mod oficial, sunt semnate şi depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central şi nu am primit niciun fel de răspuns. Ba da, au fost depuse plângerile şi la Parchetul General. Vă spun că au fost depuse la Parchetul General prin procedură oficială”.
Atenţionată asupra faptului că Parchetul General spune că nu sunt depuse plângeri, Clotilde Armand a replicat: „Sunt depuse la Parchetul General. Vă daţi demisia dacă nu este aşa cum vă spun şi plecaţi de aici şi toţi şefi dumneavoastră îşi dau demisia? Doamnă, vă spun că au fost depuse”.
Acuză că s-ar fi umblat la sacii cu voturi
„Sunt mai multe nereguli. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt în Biroul Electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umblă în Biroul Electoral de sector. Umblă în sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate în saci deschişi”, a continuat edilul, potrivit news.ro.
Despre faptul că acuză acum că umblă alte persoane în sacii cu voturi, când la alegerile precedente ar fi umblat reprezentaţi ai USR în saci, Armand a propus să oprească declaraţiile, spunând presei „nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi”. „Eu nu vorbesc de toţi jurnaliştii. Vorbesc de jurnaliştii de la Antena 3, care în loc să înţeleagă ce se întâmplă, încearcă spună nişte lucruri care nu sunt relevante aici”, a completat ea.
„Vă propun aşa – să ne oprim aici pentru că în loc să aveţi o atitudine corectă pentru a înţelege de ce nu este corect acest proces, treceţi la atac, vă legaţi de nişte fake news de acum patru ani pe care tot le-aţi repetat, vă legaţi de şobolani, în loc să încercaţi să înţelegeţi care este situaţia de acum. Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. Eu nu vorbesc de toţi jurnaliştii. Ci de cei care în loc să înţeleagă ce se întâmplă, încearcă spună nişte lucruri care nu sunt relevante aici. Doamna insistă într-una cu şobolanii şi ce s-a întâmplat acum patru ani. Asta spune nu în microfon, spune aici la mine la ureche. Este normal aşa ceva?”, a subliniat Clotilde Armand.
Primarul Sectorului 1, comentarii despre „gunoaie şi şobolani”
Primarul Sectorului 1 a mai afirmat că nu a venit să vorbească „de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani”. „Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani. Nu am venit pentru asta. Am venit pentru ceva extrem de grav care se întâmplă. E vorba de o pată neagră asupra democraţiei în România. Am vorbit despre fraude care implică mii de voturi. 110 procese verbale care nu se închid, de la care se pot lua până la o mie de voturi. Despre asta am venit să vorbesc”, a mai spus Clotilde Armand.
Clotilde Armand a precizat că a venit, miercuri la Biroul Electoral al Sectorului 1, pentru are suspiciuni că au fost făcute fraude la scrutin. „Am venit la Biroul Electoral de Sector pentru că am suspiciuni că au fost nişte fraude în timpul scrutinului. O să dau câteva detalii. Acum o zi erau 110 procese verbale cu chei care nu se închid. Eu nu ştiu dacă oamenii înţeleg bine ce înseamnă cheile care nu se închid. Şi o să explic un pic, ca oamenii să înţeleagă. Înseamnă aşa, numărul buletinelor votate plus numărul buletinelor care sunt nule nu este egal cu numărul oamenilor, care au venit să voteze cu buletinul lor, cu semnatura lor. Primul caz cu aceste procese verbale, care nu sunt corect întocmite. Buletinele votate plus voturile nule nu sunt egale cu semnaturile primite”, a explicat edilul.
Clotilde Armand şi George Tuţă luptă pentru Primăria Sectorului 1
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, susţine miercuri dimineaţă că peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, „s-au evaporat”. „Marcele… ţi-am zis că nu te pricepi la matematică. Şi matematica nu minte”, îi transmite ea liderului PSD Marcel Ciolacu. La câteva ore distanţă, Armand a afirmat că „procesele-verbale din secţii unde sunt suspiciuni de fraudă sunt modificate, la BES Sector 1, fără să se mai deschidă sacii cu voturi şi să fie verificaţi. În mod miraculos au reapărut cele 1.000 de voturi albe la Secţia de votare nr. 29, de la Centrul Social Sf. Lazăr”.
Clotilde Armand acuză fraude la vot, susţinând că dispar voturi sau că sunt operate modificări în procesele verbale după numărarea voturlui, în defavoarea sa. Ea a depus şi o plângere penală împotriva preşedintelui AEP Toni Greblă. Contracandidatul ei George Tuţă, sprijinit de PSD-PNL, susţine că el este câştigătorul alegerilor.
Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregisttrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.