Acasă Actualitate Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea Cristina Ardeleanu în procesul Călin Georgescu împotriva CCR, fost luptător în Legiunea Străină

Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea Cristina Ardeleanu în procesul Călin Georgescu împotriva CCR, fost luptător în Legiunea Străină

0
0
18

Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea Cristina Ardeleanu în procesul lui Călin Georgescu împotriva CCR, fost luptător în Legiunea Străină.

UPDATE – Instanţa a respins, luni seară, cererile de recuzare, ca neîntemeiate. Decizia poate fi atacată cu recurs odată cu fondul.

Cine este Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea Cristina Ardeleanu în procesul lui Călin Georgescu împotriva CCR: Fost luptător în Legiunea Străină, a îngropat carcase de porc pe locul unde urma să fie ridicată o moschee, familie cu achiziții directe de la MApN și STS.

Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea Cristina Ardeleanu, în procesul intentat de Călin Georgescu împotriva deciziei Curții Constituționale, este fost luptător în Legiunea Străină conform spuselor acestuia.

Berenghi a scris pe Facebook, luni, înainte ca procesul să înceapă: ”GATA CU TRADARILE SI TRADATORII POPORULUI ROMAN! NU PE BANII SI VIATA NOASTRA! ATENTIE, JUDECATOR CRISTINA ARDELEANU!”.

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal pentru ”ultraj judiciar”, iar ulterior Berenghi și-a modificat mesajul punând cuvântul ”pamflet” înaintea textului. Ulterior, Cătălin Berenghi a așteptat la Curtea de Apel București până la finalizarea procesului lui Călin Georgescu.

Cătălin Berenghi este fost luptător în Legiunea Străină și a stârnit controverse în 2015 atunci când a dus mai mulți porci vopsiți în culorile drapelului și a îngropat mai multe carcase de porc pe terenul pe care ar fi urmat să fie ridicată o moschee (porcii sunt animale complet interzise și considerate spurcate în religia islamică).

Berenghi a candidat la Primăria București în 2020 și la președinția României în 2019 și a reprezentat partidul DAC (Dacismul Autonom Conservator), iar despre candidatura sa a scris pe larg Digi24.

Berenghi promovează pe Facebook petrecerea de Revelion 2025 organizată de un pub din București care este deținut, conform termene.ro, de o rudă, Diorela Simona Maria Berenghi, care este acționară în trei firme: Krishna Caffe SRL, C.A. Aventure SRL (în care este acționară cu Cătălin Berenghi), A.U.R Alpin Media SRL (în care este acționară cu Marion Leonard Berenghi).

Cătălin Berenghi este sau a fost asociat în patru firme (Affrodita Invest, Cross Investment Management, Alia Stil și C.A. Aventure), iar societatea A.U.R Alpin Media SRL deținută de Diorela și Marion Berenghi are ca obiect de activitate ”alte lucrări speciale de construcții” și a derulat mai multe contracte cu statul, obținute prin achiziție directă, iar între acestea se numără și achiziții directe de la unități militare din cadrul Ministerului Apărării și de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Recuzarea judecătoarei va fi soluționată marți. Curtea de Apel București a amânat pronunțarea până la soluționarea cererii de recuzare a judecătoarei Cristina Ardeleanu / Călin Georgescu, către judecătoarea care soluționează cererea împotriva deciziei CCR de anulare a prezidențialelor: ”Fiți dumneavoastră leoaica care apără poporul român!”.

Curtea de Apel București a amânat cererea de soluționare a recuzării pentru marți, 31 decembrie, conform portalului instanțelor.

Procesul s-a terminat cu o amânare. Curtea de Apel a amânat pronunțarea până la soluționarea cererii de recuzare a judecătoarei Cristina Ardeleanu. Călin Georgescu și avocatul acestuia au zis că nimeni nu a prezentat o probă în sprijinul suspiciunilor care au dus la anularea alegerilor.

”Le mulțumesc românilor care au venit la Curtea de Apel! Mulțumesc că ați așteptat atâtea ore aici. După 35 de ani, sunt convins că merită ca în România să existe dreptate. Niciunul dintre pârâți nu a avut dovezi. Până și Iohannis spusese că nu există dovezi, ci doar suspiciuni. Curtea a decis că va un verdict în cel mai scurt timp. Așteptăm o cauză dreaptă și precisă pentru demnitatea și onoarea poporului român. Cel mai important lucru este că am făcut istorie. Sper într-o justiție profesională, nu într-una politică. Am credința că justiția nu va îngenunchea în fața politicului”, a zis Călin Georgescu după ce procesul s-a terminat.

Oamenii au strigat la plecarea lui Călin Georgescu de la Curtea de Apel: ”Dumnezeu e cu noi! Călin, te iubim! Călin Georgescu, președintele nostru!”

”Nu a câștigat TikTok, ci narativul meu, au văzut că nu au nicio probă. Acum 35 de ani, peste 1000 de tineri au murit pentru alegeri libere. Să vă amintesc judecata celui mai înțelept, împăratul Solomon: Două femei și un bebeluș… Solomon a zis: copilul să fie omorât. Și una dintre femei a sărit ca o leoaică (…) Fiți dumneavoastră leoaica care apără poporul român!”, s-a adresat Călin Georgescu judecătoarei.

Peste o mie de susţinători ai lui Călin Georgescu au protestat, luni, pe treptele din faţa sediului Curţii de Apel Bucureşti, în timpul procesului în care s-a contestat reluarea alegerilor prezidenţiale.

O parte din susţinători au intrat şi în sediul instanţei.

”Înarmaţi” cu steaguri şi vuvuzele, oamenii scandează lozinci împotriva actualei puteri şi intonează cântece patriotice.

De asemenea, la venirea lui Georgescu în instanţă, s-a creat o adevărată busculadă.

A fost vorba de un proces în care Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Elena Lasconi.

Obiectul principal al dosarului se referă la anularea hotărârii BEC, respectiv a deciziilor BEC nr. 230D/2024, nr. 231D/2024 şi nr. 232D/2024, care se referă la anularea întregului proces electoral şi reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Pe 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni seară, pronunţarea în dosarul în care Călin Georgescu a atacat trei decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) luate în urma hotărârii Curţii Constituţionale de anulare a alegerilor prezidenţiale, până la soluţionarea cererilor de recuzare a judecătoarei Cristina Ardelean. Luni seară, cererile de recuzare au fost respinse de magistraţi. Astfel, instanţa ar urma să se pronunţe marţi pe fond în acest dosar. ”Eu i-am sugerat acest lucru, fiecare femeie la rândul ei, şi ca mamă, este leoaică, aşa că am credinţa să spun că, dacă saltul în conştiinţă va fi al ei, poate să devină unul din marii eroi ai acestei ţări. Contează conştiinţa ei”, a afirmat Călin Georgescu, referindu-se la judecătoare.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

România va primi contra cost în locul celui donat Ucrainei, un nou sistem Patriot din SUA, termenul de livrare, 31 decembrie 2029, Tîlvăr reacționează

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email România va primi contra cost în locul …