
Scandal în PNL, din cauza campaniei pentru Crin Antonescu. Liderii de filială refuză să dea bani
Este scandal în PNL, după ce liderii de filială au refuzat să dea bani pentru precampania lui Crin Antonescu. Liderii partidului au decis că cine nu va face acest lucru va fi schimbat din funcţia de şef de filială. De asemenea, toţi liberalii trebuie să permită accesul la conturile personale de social media echipei de campanie a lui Crin Antonescu pentru a putea posta automat mesajele.
Campania lui Crin Antonescu este una sub semnul întrebării. Acesta merge la emisiuni televizate si interviuri, însă liberalii se plâng că nu există susținerea necesară în țară pentru campania acestuia la prezidențiale. Primarii sunt cei care nu acordă susținerea, iar fără ei campania în țară e aproape inexistentă.
Liberalii au cerut însă și bani de la filialele din țară în funcție de performanța filialelor, între 7.000 de euro și până la 10.000 de euro.
PNL a decis pentru precampanie să acorde 500.000 de euro, banii pe care îi vor primi de la liderii de filiale, însă nu toți sunt mulțumiți de suma cu care trebuie să cotizeze la campania electorală, iar PSD să vină cu încă 500.000 de euro, bani tot pentru precampania electorală a lui Crin Antonescu.
Au mai fost discuții legate, pe lângă acești bani de precampanie, și de modul în care să se facă campanie în mediul online și a fost o solicitare făcută din partea conducerii Partidului Național Liberal pentru primari, pentru șefii de filiale, șefii de CJ-uri, dar și ceilalți care sunt membri ai PNL din teritoriu, să se dea acces la conturile acestora de la social media, pentru că nu sunt foarte siguri, cei din conducerea PNL, că în acest moment s-ar putea face precampanie și campanie pentru Crin Antonescu.
Crin Antonescu, nemulțumit de campania pentru prezidențiale
De asemenea, chiar și Crin Antonescu și-ar fi exprimat nemulțumirea legată de campania pentru prezidențiale. Surse din Coaliție au declarat pentru Digi24 că PSD dă vina pe lipsa de bani a liberalilor, iar PNL le reproșează social-democraților că nu se implică suficient.
Mai mult, Antonescu ar fi deranjat și de lipsa unei susțineri ferme din partea președintelui interimar Ilie Bolojan.
De cealaltă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că cel care a intrat ultimul în această campanie electorală a fost candidatul coaliţiei de guvernare, Crin Antonescu, şi că după şocul electoral de la sfârşitul anului trecut pentru PSD şi PNL organizarea, pregătirea campaniei a fost mai dificil de realizat. El i-a recomandat lui Crin Antonescu să intre în contact cu oamenii mai intens şi mai mult, dar crede că acest lucru se va întâmpla pe măsură ce se avansează spre campania electorală.
El a precizat că este o situaţie inedită ca o coaliţie care are majoritate în Parlament să aibă un singur candidat la alegerile prezidenţiale.
”Şi este o situaţie inedită. O coaliţie să aibă un singur candidat, o coaliţie care are majoritate în Parlament, să aibă un singur candidat. Iarăşi trebuia toată lumea să se obişnuiască cu această idee. Deci, din acest punct de vedere, într-adevăr, lucrurile poate au mers mai greu la început, dar cred că suntem în grafic şi Crin Antonecu trebuie să intre în turul doi. Şi va câştiga alegerile prezidenţiale”, a declarat liderul UDMR.
Antonescu, mesaj către electorat: Există soluţii pentru creşterea ratingului de ţară. Guvernarea responsabilă, în primul rând. Vă propun un preşedinte pro-occidental şi un guvern stabil. Ideile extremiste şi haosul, risc pentru buzunarul dumneavoastră.
Candidatul coaliţiei PSD-PNL-UDMR la prezidenţiale, Crin Antonescu, afirmă că există soluţii pentru creşterea ratingului de ţară, guvernarea responsabilă, în primul rând. El spune că propune un preşedinte pro-occidental şi un guvern stabil.
”Normal că există soluţii pentru creşterea ratingului de ţară. Guvernarea responsabilă, în primul rând. Ce vă propun eu? Un preşedinte pro-occidental şi un guvern stabil”, este mesajul lui Crin Antonescu pe Facebook.
El mai declară că ”ideile extremiste şi haosul înseamnă risc pentru buzunarul românilor şi pentru activitatea economică a ţării”.
Crin Antonescu, din nou despre ultimii 10 ani: Am dus o viaţă absolut obişnuită a unui om care avea din ce trăi. Cel mai important lucru a fost compania fiicei mele / Am stat la Bruxelles, soţia mea era foarte ocupată.
Candidatul coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat marţi că cel mai important lucru pe care l-a făcut în ultimii 10 ani a fost compania fiicei sale, care a crescut în perioada asta, într-o vârstă mai complicată, de la 13 ani, el arătând că a stat la Bruxelles, iar soţia sa era foarte ocupată fiind europarlamentar şi mai apoi comisar european.
”Eu am dus o viaţă absolut obişnuită a unui om care avea din ce trăi, care a considerat că nu are niciun rost să îşi găsească o sinecură sau alta, ceea ce nu era greu, la totuşi câte cunoştinţe în câmpul politic am avut după 25 de ani. (..) Viaţa politică nu are numai plăceri, cum cred oamenii, sau are puţine plăceri. Depinde ce vrei de la viaţă, ea are multe frustrări şi, în general, îţi îngustează restul preocupărilor, îţi lasă puţină viaţă privată. M-am bucurat din timp de aceste lucruri”, a spus Crin Antonescu în cadrul unui podcast, întrebat despre ce a făcut în cei 10 ani de când s-a retras din viaţa publică.
”Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, pe care l-am făcut, a fost compania fiicei mele, care a crescut în perioada asta, într-o vârstă mai complicată, de la 13 ani, la 23, adolescenţa, liceul şi aşa mai departe, pentru că noi am stat la Bruxelles, soţia mea era foarte ocupată, parlamentar european, după aceea comisar European”, a completat el.
Crin Antonescu a mai spus că, în rest, a scris, a citit şi a făcut lucruri care îi plac.
”Am continuat lucruri pe care le făcusem cu mare bucurie înainte de a începe viaţa politică, pentru care n-am mai avut timp, am călătorit, nu foarte mult, dar, pe cât posibil. Am cunoscut oameni, e adevărat majoritatea tot oameni politici din anturajul soţiei mele, oameni pe care îi cunoşteam dinainte. Bruxelles are o faună bogată în această privinţă, dar oameni cu care de data asta, chiar dacă erau tot politicieni din alte ţări, puteam discuta din condiţia unui obişnuit, unui cetăţean care poate vorbi cu ei”, a subliniat Antonescu.
