Acasă Politic Senatul prin Ilie Bolojan şi Camera Deputaţilor prin Ciprian Șerban, au fost ales președinți la cele două camere ale Parlamentului

Senatul prin Ilie Bolojan şi Camera Deputaţilor prin Ciprian Șerban, au fost ales președinți la cele două camere ale Parlamentului

0
0
7

Senatul prin Ilie Bolojan şi Camera Deputaţilor prin Ciprian Șerban, au fost ales președinți la cele două camere ale Parlamentului, au fost votați și de extremiști.

Deputatul PSD Ciprian Şerban a fost ales, luni, preşedinte al Camerei Deputaţilor cu 195 de voturi ”pentru”. De asemenea, liderul PNL, Ilie Bolojan, a fost ales președinele Senatului, cu 70 de voturi ”pentru”.

Ciprian Şerban, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în persoana deputatului PSD Şerban Ciprian Constantin, cu 195 de voturi ”pentru” şi 86 de voturi ”împotrivă”.

Formaţiunea S.O.S România l-a propus pentru această funcţie pe deputatul Dumitru Coarmă, care a fost votat cu 86 de voturi ”pentru” şi 195 de voturi ”contra”.

„Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi vreau să vă asigur că veţi găsi un partener în mine, indiferent de partidul din care faceţi parte”, a declarat Şerban, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al forului legislativ.

Votul pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost secret, cu buletine de vot.

Deputatul Şerban Ciprian Constantin a fost susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, UDMR şi de minorităţi, care formează noua coaliţie de guvernare, în timp ce Dumitru Coarnă, de la S.O.S România, a fost susţinut şi de grupurile AUR şi POT. USR nu a făcut nicio propunere pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Cu toate acestea, se pare că cel puțin 20 de deputați din partidele extremiste l-au votat pe Ciprian Șerban, având în vedere că PSD-PNL-UDMR-Minorități are 175 de deputați, iar Șerban a obâinut 195 de voturi.

De menționat că USR nu au participat la vot, astfel că cel puțin 20 de voturi vin de la AUR, SOS și POT.

Ilie Bolojan, ales președinte al Senatului

Liberalul Ilie Bolojan a devenit preşedintele Senatului, după ce a primit 70 de voturi.

Mircea Chelaru a fost votat de 29 de senatori, iar Cosmina Nadia Cerva – 14 voturi.

Din cei 133 de senatori prezenţi, 114 au votat şi un vot a fost nul.

La Senat, coaliția are doar 69 de voturi, majoritatea fiind de 68. Astfel, un vot pentru Ilie Bolojan a venit de la partidele din opoziție.

”Vă mulţumesc pentru acest vot de încredere, nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să fiu preşedintele Senatului României. Nu a fost un obiectiv pentru mine ocuparea acestei funcţii, dar voi face tot ce este posibil ca să reprezint cu demnitate Senatul şi ţara noastră. Pentru mine cred că sunt importante câteva lucruri din această poziţie şi sper să rezonaţi şi dumneavoastră cu ele. În primul rând să putem genera legi cât mai bune, cât mai clare, nu legi care sună neapărat bine, dar care creează probleme de obicei, ci legi care rezolvă probleme, legi care creează un context bun pentru ca românii, pentru ca antreprenorii să se dezvolte şi ţara noastră să aibă o direcţie bună în anii următori”, a afirmat Bolojan.

El consideră că trebuie reformate şi instituţiile aflate în zona de coordonare a Parlamentului.

”Un lucru important pentru mine este să reformăm şi instituţiile care sunt în zona de coordonare a Parlamentului. Din experienţa mea administrativă din cei 20 de ani au fost printre cele mai ineficiente instituţii şi cred că trebuie să ne aplecăm asupra acestora în aşa fel încât să le facem mai eficiente, mai aproape de oameni şi care să genereze reglementări mai bune în domeniile pe care le gestionează”, a mai transmis noul preşedinte al Senatului.

Bolojan a declarat că o altă chestiune o reprezintă creşterea încrederii în sistemul parlamentar.

”În ultimul rând o chestiune foarte importantă este creşterea încrederii în sistemul nostru parlamentar şi în Parlamentul României, inclusiv în Senat. Cred că trebuie să luptăm pentru această chestiune, pentru că ştiţi că avem cea mai scăzută cotă de încredere din instituţiile publice şi această cotă foarte scăzută are reverberaţii în societate şi dacă ne dorim să avem mai multă încredere între oameni şi condiţii mai bune cred că este un lucru foarte important să luptăm pentru creşterea încrederii parlamentarilor, inclusiv a Senatului României”, a mai declarat Ilie Bolojan.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR: ”Menținerea cotei unice, creșterea contribuției la pilonul 2, impozitarea marilor averi”, indexarea pensiilor incertă

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR:…