Acasă Declarații Ilie Bolojan spune că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale: ”Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat”, se vehiculează numele lui Crin Antonescu

Ilie Bolojan spune că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale: ”Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat”, se vehiculează numele lui Crin Antonescu

0
0
7

Ilie Bolojan spune că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale: ”Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat”, se vehiculează numele lui Crin Antonescu.

Ilie Bolojan spune că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale: ”Cu cât sunt mai puţini candidaţi, unul, doi, maxim, din zona de coaliţie, cu atât este mai bine. Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat”.

Preşedintele PNL, Ilie Bolojan spune că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale şi că, dacă sunt mai puţini candidaţi, unul, doi, maxim, din zona de coaliţie, cu atât este mai bine. ”Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat”, a mai arătat Bolojan.

”Cred că, cu cât sunt mai puţini candidaţi, unul, doi, maxim, din zona de coaliţie, cu atât este mai bine. Trebuie să discutăm deschis şi de un singur candidat. Gândiţi-vă că această coaliţie este foarte diferită. PSD, PNL, UDMR, USR. Nu este foarte uşor să găseşti un candidat care are capacitatea, din prima, să mobilizeze electoratele”, a spus Ilie Bolojan.

El a precizat că ”e o chestiune destul de complicată, pentru că există o atitudine de ostilitate vizavi de lumea politică”. Ilie Bolojan a comentat şi ideea unui candidat independent.

”Cred că trebuie bine analizată această chestiune, indiferent că e un candidat politic sau unul independent, e clar că ar trebui să acopere nişte bazine mai mari electorale, în aşa fel încât să aibă capacitatea să ia cel puţin 25-30% din primul tur. Dacă nu are această capacitate şi din analize nu iese, pur şi simplu, v-am spus, riscăm să repetăm ceea ce s-a întâmplat.

Plus, vă daţi seama, într-o campanie, oricât ai vrea să faci o campanie de soft, de civilizată, este inevitabil să nu înceapă nişte atacuri, cu impact pe guvernare, şi atunci partidele se simt afectate. (..) Exact asta ne mai trebuie, să transferăm dintr-o competiţie prezidenţială conflictele în coaliţia de guvernare”, a explicat Bolojan.

Întrebat dacă îşi doreşte să candideze la prezidenţiale, Ilie Bolojan a spus: ”Nu îmi doresc această chestiune, o spun foarte deschis, pentru că nici cea de preşedinte de partid nu mi-am dorit-o”.

Liderul PNL a adăugat că ”e o chestiune foarte importantă să avem un candidat care garantează că România este o ţară predictibilă, stabilă şi una de încredere”.

”E foarte important asta pentru noi. (..) Pentru că în condiţiile în care, la nivelul statului, preşedinte, premier, coaliţie de guvernare, introduci instabilitate şi lipsă de predictibilitate, înseamnă nişte probleme foarte mari”, a explicat liderul liberal.

Ilie Bolojan explică de ce nu e bine să fie alegeri prezidențiale de Paște: ”Ar fi impropriu să venim cu mizeriile politice”

Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat joi, despre prezidenţiale, că vom avea alegeri în primăvară, dar ar fi impropriu ca, înainte cu două săptămâni de sărbătorile de Paşte, „să venim noi cu mizeriile lumii politice”. El a precizat că variantele de realuare a scrutinului, în opinia sa, sunt în luna martie sau în luna mai.

Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat joi, despre prezidenţiale, că vom avea alegeri în primăvară, dar ar fi impropriu ca, înainte cu două săptămâni de sărbătorile de Paşte, „să venim noi cu mizeriile lumii politice”. El a precizat că variantele de realuare a scrutinului, în opinia sa, sunt în luna martie sau în luna mai.

”Alegerile au fost anulate. Gândiţi-vă că vom avea în primăvară alegeri, din nou, da? Din punctul meu de vedere, există două posibilităţi, asta spun din punct de vedere personal, pentru că această chestiune, sigur, se va discuta în a doua etapă, după ce vom avea la final de an nou guvern. Dar trebuie să discutăm deschis”, a spus Bolojan.

Liderul PNL a explicat că, pe data de 25 aprilie, anul acesta, este atât Paştele Ortodox cât şi Paştele Catolic şi ”ar fi impropriu ca, înainte cu două săptămâni de sărbătorile de Paşte, când toţi creştinii vor să-şi vadă de viaţa lor, să vină ei cu mizeriile lumii politice”.

”Deci, cred că, din punct de vedere social, nu pot fi organizate alegeri în această perioadă. Şi atunci sunt două etape, sau varianta să fie organizate până la începutul lunii aprilie, martie, final de martie, început de aprilie, dar nu mai târziu de prima săptămână, din aprilie turul 2, sau să fie undeva organizate, să spunem, în luna mai, în aşa fel încât campania să înceapă după Paşti şi spre finalul lunii mai, se fac ambele tururi. E o chestiune de a ţine cont de această o realitate”, a precizat Bolojan.

El a precizat că nu contează neapărat dacă se ţine în martie sau în mai, ci este important ca să dea românilor din nou încredere, prin predictibilitate.

”Românii nu au încredere în lumea politică şi, dintr-un motiv aparent banal, că noi n-am reuşit să spunem că odată la patru ani, în ultima duminică din noiembrie, se ţin alegeri parlamentare”, a completat Bolojan.

”Eu cred că este important că, până la finalul acestui an, sau cel mai târziu, în prima săptămână după ce avem un nou guvern, să se anunţe clar. Sunt în perioada cutare, uite din ce argumente, sigur, absolut pertinente. Acesta este calendarul. Din data respectivă se pot depune candidaturi, se strâng semnături. Nu cred că e normal să ne gândim acum ca de sărbători, de Crăciun, oamenii să strângă semnături pentru alegeri. Dar e clar că dacă nu dai o perspectivă clară şi un calendar explicit ce se întâmplă, dai naştere la supoziţii. Cred că e bine ca şi în acest domeniu să fii predictibil, să fii clar şi fără echivoc”, a spus președintele interimar al PNL.

în coaliție se discută despre varianta ca Crin Antonescu să fie candidat comun pentru prezidențiale. Totul depunde, însă, de negocieri.

Coaliția ar lua în calcul ca la prezidențiale să existe un candidat comun, în persoana lui Crin Antonescu.

Nu va exista o rotativă, spun aceleași surse, premierul urmând să rămână același pe toată durata mandatului.

În ceea ce privește împărțirea ministerelor, aceasta ar arăta în felul următor: PSD – 7 ministere, PNL și USR câte 3 și UDMR 2.

Cât despre varianta ca Nicușor Dan să fie propus pentru funcția supremă în stat, aceasta ar fi greu de luat în calcul.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Trădătorul oportunist Victor Ponta, fostul partener de USL, bagă invidios capul în poza candidaturii comune al lui Crin Antonescu

Facebook 3 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Trădătorul oportunist Victor Ponta, …