Acasă Politic După ce Tătaru a ajuns la DNA, după un întreg circ, PNL își aduce aminte lecția stabilității, ”ostașul” Ciucă anunță că, ”liberalii” vor rămâne la guvernare

După ce Tătaru a ajuns la DNA, după un întreg circ, PNL își aduce aminte lecția stabilității, ”ostașul” Ciucă anunță că, ”liberalii” vor rămâne la guvernare

0
0
84

După ce Tătaru a ajuns la DNA, după un întreg circ și scandal, PNL își aduce aminte lecția stabilității, ”ostașul” Ciucă anunță că, ”liberalii” vor rămâne la guvernare.

Decizie în PNL: după un întreg scandal, Ciucă îi anunță pe liberali că rămân la guvernare

”Ostașul” Nicolae Ciucă a ținut un discurs în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PNL, reamintindu-le colegilor liberali istoricul relației cu PSD în coaliția de guvernare, o adevărată tiradă la adresa social-democraților, doar pentru ca, în final, să-i anunțe că rămân la guvernare, în aceeași formulă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional că au fost analizate”toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp”, luându-se decizia de a continua actul guvernării, ”pentru a proteja românii de orice abuz”. Dialogul politic cu PSD a fost întrerupt.

Ciucă: ”PNL a aprobat întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare”.

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat joi decizia privind întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare alături de social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală.

”Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către BPN în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştri şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare, în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectiveleaşa cum au fost aprobate prin Programul de guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Ruperea coaliţiei a fost anunţată încă de luni seară, atunci când Ciucă a precizat că PNL va rămâne la guvernare.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern ”doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”.

”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici”, a declarat Ciucă. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că, în mod categoric, va demisiona dacă PNL iese de la guvernare.

”Deciziile pe comisari, problemele la Legea pensiilor, acum problemele cu pensiilor militarilor și toate celelalte nu mai fost într-o minimă linie de respect. Toate astea ne-au determinat să nu mai avem dialog cu cei de la PSD. A mai venit și decizia CCR, care este greu de înțeles, iar intenția lor a fost de a favoriza intrarea lui George Simion în turul II. Asta are drept consecință o posibilă alianță PSD-AUR.

Ca urmare am încheiat dialogul politic cu PSD, dar rămânem la guvernare ca să asigurăm administrarea țării”, ar fi spus Nicolae Ciucă, în ședința PNL, conform Stiripesurse

Cele două partide aflate la guvernare s-au distanțat și atacat în ultimele zile, iar președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat chiar ruperea Coaliției. Miercuri, Guvernul s-a reunit la Palatul Victoria pentru a aproba mai multe proiecte și memorandumuri.

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri, înaintea ședinței de guvern, că, deşi situaţia în coaliţie este tensionată, Executivul funcţionează în continuare.

”Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid”, a afirmat Ciolacu, precizând că nu a mai discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, întrucât nu a avut ”nicio urgenţă”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că, în mod categoric, va demisiona dacă PNL iese de la guvernare.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că preşedintele nu a cerut PNL ruperea coaliţiei cu PSD, el arătând că au legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp, iar situaţia care a generat această hotărâre a fost decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă.

”Am legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp. Decizia, sau situaţia care a generat această hotărâre, a fost cea prin care la Curtea Constituţională s-a luat acea decizie pe care, încă o dată, nu o comentez, este decizia Curţii, este instituţie fundamentală, este instituţie de bază a statului, dar consecinţele ei, precedentul pe care îl creează legat de ceea ce poate să fie interpretat ulterior în situaţii similare, faţă de o persoană sau faţă de o instituţie (..) Este vorba de apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a spus Nicolae Ciucă la DcNews.

Întrebat dacă reproşează PSD decizia luată de CCR în cazul Dianei Şoşoacă, Ciucă a spus: „Dacă ne uităm la cei care au luat această decizie, poate să fie interpretat şi aşa. Nu am niciun fel de dovadă şi nu vreau să intru pe un teren pe care n-am intrat niciodată şi nu am să intru acum”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut PNL să iasă de la guvernare, el răspunzând: Nu.

”N-am discutat cu dumnealui chestiunea asta. Nu ne-a cerut niciodată să ieşim de la guvernare”, a mai afirmat Ciucă.

Preşedintele PNL a arătat că au fost şi altele, legate şi de comisarul European, de soluţionarea problemei pensiilor minerilor, eliminarea inequităţilor din pensiile militare, după care a venit această decizie a curţiei. ”Parcă, prea multe coincidenţe”, a mai spus Ciucă.

Blaga, suflător în urechea ostașului, îl avertizează pe Ciucă: ”Cei care sunt acum lângă dumneavoastră vor sări primii să vă ia gâtul după alegeri”.

În ultimele 24 de ore, liberalii s-au întâlnit în două ședințe pentru a tranșa viitorul partidului, iar după ce au anunțat că rup coaliția, astăzi au decis oficial că rămân totuși la guvernare. „Probabil am câștiga politic câteva procente dacă rupem guvernarea, dar am intra într-o zonă de instabilitate cu mari riscuri”, le-a spus Nicolae Ciucă liberalilor. Șeful PNL a fost avertizat de Vasile Blaga că cei care îl susțin acum în decizia sa „vor sări primii să îi ia gâtul după alegeri”.

Șeful PNL a fost avertizat de Vasile Blaga că cei care acum îi susțin decizia vor fi primii care se vor întoarce împotriva lui după alegeri.

”Domnule președinte, cei care sunt acum lângă dumneavoastră vor sări primii să vă ia gâtul după alegeri. Eu sunt pățit”, i-a spus Blaga lui Ciucă.

Moțiunea de cenzură anunțată de USR nu are susținere, după ce liberalii au zis că nu o vor semna. Ciucă a declarat astăzi că este „absolut lipsit de sens” demersul Elenei Lasconi de a demite guvernul prin moțiune de cenzură, întrucât nu mai există timpul pentru realizarea acestui demers şi nici numărul de parlamentari necesar.

”Am fost foarte impresionat de această solicitare absolut politicianistă pentru că, în momentul de faţă, oricine trebuie să se uite la două lucruri exacte: cifrele parlamentare prin care să putem să ducem la bun sfârşit un astfel de demers şi timpul rămas până la momentul în care intră în procedură, se finalizează şi alegerile parlamentare. Este absolut lipsit de sens”, a declarat Nicolae Ciucă.

Elena Lasconi a anunţat că moţiunea de cenzură este scrisă şi a făcut apel către toate forţele politice democratice parlamentare să semneze această moţiune intitulată „Democraţia – în pericol. Economia – distrusă. Românii – sărăciţi. Guvernarea Ciolacu trebuie să se încheie! Nu tot ei!”.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook 166 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru …