Acasă Alegeri Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la prezidențiale: ”Vin în fața dumneavoastră cu un plan pentru România, cu un crez politic și un angajament moral”

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la prezidențiale: ”Vin în fața dumneavoastră cu un plan pentru România, cu un crez politic și un angajament moral”

0
0
6

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la prezidențiale. ”Vin în fața dumneavoastră cu un plan pentru România, cu un crez politic și un angajament moral”.

Marcel Ciolacu şi-a depus, sâmbătă, oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, Liderul PSD a mers la Biroul Electoral Central însoţit de lideri ai PSD de la nivel central şi din teritoriu.

El spune că merge în aceste alegeri cu un „plan pentru România, un crez politic şi un angajament moral”, acesta din urmă incluzând faptul că preşedintele ”trebuie să dea explicaţii” pentru ceea ce face şi cu privire la rezultatele acţiunilor sale.

”Vreau să vă amintesc că în ultimii 20 de ani am avut 17 guverne, acesta a fost modul de abordare al foştilor preşedinţi. Ca să poată să-şi conserve puterea şi să exercite o putere mai mare, au preferat acest lucru în detrimentul României şi al românilor”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din luna decembrie. Șeful Guvernului le-a vorbit românilor despre angajamentul pe care îl face față de ei, dar și despre crezul politic pe care îl are.

Marcel Ciolacu și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale de anul acesta. Liderul PSD și-a început discursul prin a vorbi despre schimbarea pe care o dorește. Marcel Ciolacu a precizat că făcând o comparație cu ultimii ani în România, președinții nu au părut să țină cont de părerea românilor, ci s-au gândit doar la propriile interese.

Marcel Ciolacu a mers, sâmbătă, la Biroul Electoral Central pentru a-şi depune candidatura, însoţit de unii dintre cei mai influenţi lideri ai formaţiunii de la nivel local, printre ei numărându-se primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, alături de membri a conducerii centrale a PSD.

Ciolacu a precizat că vine în faţa românilor cu un ”plan pentru România, un crez politic şi un angajament moral”.

”Vreau să vă amintesc că în ultimii 20 de ani am avut 17 guverne, acesta a fost modul de abordare al foştilor preşedinţi. Ca să poată să-şi conserve puterea şi să exercite o putere mai mare, au preferat acest lucru în detrimentul României şi al românilor. Cred că a venit timpul să privim, de această dată, cu echilibru şi responsabilitate această funcţie şi această demnitate în statul român.

Vin în faţa dumneavoastră şi cu un plan pentru România, şi cu un crez politic şi, mai ales, vin şi cu un angajament moral”, a afirmat Ciolacu, după depunerea candidaturii sale.

Planul pentru România include, de la realizarea unor obiective de interes în domeniul infrastructurii până la ideea de demnitate pentru românii din diaspora.

Crezul politic este, potrivit lui Ciolacu: ”Acela de a uni, mai ales că nu-mi este foarte greu să fac comparaţie cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”.

”Planul pentru România şi crezul politic nu poate fi realizat decât împărţind puterea. (…) Trebuie să stăm la masă cu opoziţia. Nu poţi să ai un crez politic de a uni dacă nu ai capacitatea de a împărţi puterea.

În ceea ce priveşte angajamentul moral, Ciolacu a vorbit despre faptul că, în opinia sa, preşedintele României „trebuie să dea explicaţii” pentru ceea ce face şi cu privire la rezultatele acţiunilor sale, dar şi în legătură cu cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale.

‘‘Am decis să-mi depun candidatura după o perioadă pe care românii nu și-au dorit-o în mod deosebit, deoarece vreau să vă reamintesc că, în ultimii 20 de ani, am avut 17 Guverne. Acesta a fost modul de abordare a foștilor președinți ca să poată să-și conserve puterea sau să aibă una și mai mare. Au preferat acest lucru în detrimentul românilor. Cred că a venit timpul să privim de această dată cu echilibru și responsabilitate această funcție și această demnitate’‘, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a vorbit despre planul pe care îl are dacă va ajunge în fruntea țării, despre cum îi va ajuta pe români, dar și despre cum vrea să-i aducă din nou în țară pe românii din Diaspora.

”Vin în fața dumneavoastră și cu un plan pentru România și cu un crez politic și un angajament moral. Vreau venituri mai mari și putere de cumpărare pentru români, reindustralizarea României, finalizarea autostrăzilor și a întregii infastructuri, dar și schimbări în domeniul sănătății și educației. Vobim de demnitatea românilor din Diaspoara, trebuie să ne implicăm și mai mult’”, a spus Marcel Ciolacu.

În plus, Marcel Ciolacu a precizat că scopul său va fi acela de a avea o relație bună cu partidele politice și nu de a le considera pe acestea adeversare.

”Am un crez politic, acela de a uni, mai ales că nu-mi e foarte greu să fac comparație cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Președintele nu trebuie să arate ură față de adversarii politici și nici să-i considere dușmani. Planul pentru România poate fi îndeplinit doar împărțind puterea’‘, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat despre impozitarea muncii, Marcel Ciolacu a spus că ”Sorin Grindeanu și Mihai Tudose vor detalia programul de guvernare. Au avut întâlniri cu toți partenerii sociale, sindicate și patronate. Înțeleg că au ajuns la o formă finală și o vor prezenta în perioada următoare. Trebuie să venim cu o reformă a administrației centrale și locale”.

El a spus că e susținătorul familiei tradiționale și a adăugat că va veni cu un plan demografic în care se va stipula că avortul trebuie să fie ultima opțiune pentru o femeie.

Marcel Ciolacu a venit și cu o critică la adresa președintelui Klaus Iohannis.

”Și eu cred că președintele României trebuie să dea explicații despre programul său, despre deplasări, ce a realizat în aceste deplasări și să spună transparent care au fost cheltuielile și care a fost câștigul acelor deplasări”, a mai spus Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Simion nu dezminte ce a spus Becali, ”coincidență”, Tudose întâlnire în august cu Hrebenciuc, la un restaurant

Facebook 78 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Ge…