Acasă Declarații Ciucă nu exclude, Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis premier: ”Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru, au fost 10 premieri sub domnia sa”

Ciucă nu exclude, Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis premier: ”Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru, au fost 10 premieri sub domnia sa”

0
0
7

Ciucă nu exclude, Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis premier: ”Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru, au fost 10 premieri sub domnia sa”.

Marcel Ciolacu nu-l vrea premier pe Iohannis: ”Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru, au fost 10 premieri sub domnia sa”.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat lcă, este exclus să-l numească premier pe Klaus Iohannis, dacă social-democratul va câștiga alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, lider PSD și candidat la alegerile prezidențiale, a declarat că, în contextul în care ar fi ales președinte, nu există șanse să-l numească Klaus Iohannis prim-ministru.

Marcel Ciolacu a subliniat că, este exclus să-l numească premier pe Klaus Iohannis, dacă social-democratul va câștiga alegerile prezidențiale. Mai mult, Ciolacu a precizat că și-ar dori un singur premier, care să-și ducă mandatul până la final și alături de care să colaboreze.

”Nu cred că există o astfel de șansă, nici dânsul nu cred că și-ar dori. Sub domnia lui au fost 10 prim-miniștri în 10 ani, eu sper că următorul prim-ministru să aibă un mandat de 4 ani, dacă următorul președinte va sta alături de prim-ministru.

”Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru. Nu că n-ar avea capacități. E un om comod. Nu cred că își dorește acest lucru, foarte puțin probabil. Sub domnia președintelui Iohannis au fost 10 prim-miniștri în 10 ani. Eu sper ca următorul prim-ministru să aibă un mandat de 4 ani. Primul ministru va avea un mandat de patru ani dacă viitorul președinte va sta lângă prim-ministru.”, a precizat Ciolacu.

Ciolacu, întrebat dacă a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, despre soarta coaliţiei: Nu, pentru că coaliţia se simte foarte bine

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la o discuţie privind soarta coaliţiei, împreună cu liderul PNL Nicolae Ciucă, aşa cum şeful statului anunţase la New York, că nu a avut o astfel de discuţie, pentru că coaliţia se simte foarte bine.

În schimb, Ciucă ostașul, după ce a recunoscut că în cazul în care va ajunge la Cotroceni, nu îl va pune pe Ciolacu premier. Legat de nominalizarea președintelui Klaus Iohannis ca și premier, Nicolae Ciucă nu exclude. ”Nu cred că este cazul. Nu am discutat cu dumnealui. De ce să estimez ceva? La cum îl cunosc nu cred că nu ar fi vorbit de chestiunea asta până acum. Nici asta nu se va întâmpla”, a spus Nicolae Ciucă.

”Nu este vorba despre acest lucru, ci despre ce face fiecare dintre noi. PNL a fost continuu la guvernare în ultimii cinci ani şi am avut relatii institutionale cu presedintele Iohannis, deci nu ne putem dezice. Cu actuala conducere si actualul proiect, PNL intra intr-o alta etapa. Sunt abordari diferite pe situatii complet diferite. Presedintele, in momentul de fata, a declarat cat se poate de limpede ca nu va candida la nicio functie”, a spus Nicolae Ciucă la Punctul Culminant.

”Romanii stiu mult mai bine decat noi, care ne uitam pe sondaje si focus grupuri. Romanii vor stii sa nu lase puterea in mainile unui singur partid. Stiti care sunt narativele pe care le folosesc politicienii vechi. Eu nu sunt politician vechi, am intrat de patru ani si vad politica total diferit decat ei. Ei imi spun ca nu am ”verb politic”, dar prefer sa am verbul faptelor.

Am foarte multe realizari. Uitati-va la tot ce a insemnat anul si jumatate cat am fost premier. Astazi, Romania duce mai departe tot ce am inceput in anul 2021, pentru ca am avut curajul sa stau de vorba cu investitorii straini, sa atragem investitii straine, am avut varf de investitii straine in anul cand a inceput razboiul. M-am dat la o parte pentru ca am vrut sa demonstrez ca exista si onoare in politica.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Simion nu dezminte ce a spus Becali, ”coincidență”, Tudose întâlnire în august cu Hrebenciuc, la un restaurant

Facebook 78 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Ge…