Acasă Sport Monegascul Charles Leclerc rupe ”ghinionul” și câştigă Marele Premiu al statului Monaco, ”Campionul” Max Verstappen, pierdut pe 6 în pluton

Monegascul Charles Leclerc rupe ”ghinionul” și câştigă Marele Premiu al statului Monaco, ”Campionul” Max Verstappen, pierdut pe 6 în pluton

0
1
552

Charles Leclerc a câștigat cursa de la Monaco. Pilotul de la Ferarri a fost cel mai rapid în calificări și și-a păstrat poziția până la finalul cursei.

Charles Leclerc a câștigat pentru prima dată în carieră Marele Premiu al Principatului Monaco. Pilotul Ferrari și-a îndeplinit visul de se impune în orașul natal, după o cursă pe care a condu-o de la un capăt la altul. Podiumul a fost completat de Oscar Piastri (McLaren) și celălalt pilot al Scuderiei, Carlos Sainz.

Grand Prix-ul de la Monte Carlo a început cu un accident oribil. Sergio Perez a fost lovit frontal de Kevin Magnusen și s-a izbit de parapet. Monopostului mexicanului a fost făcut praf, dar din fericire acesta nu a fost rănit. Comisarii au decretat steag roșu și cursa a fost întreruptă mai bine de jumătate de oră.

Restartul s-a dat din grilă și a 2-a oară piloții nu au mai riscat prea mult și s-a evitat orice coliziune. Plecat din pole-position, Charles Leclerc a făcut o cursă aproape perfectă și a obținut o victorie la care visează de când a ajuns în Formula 1.

Născut chiar ăn Principat, pilotul Ferrari a mai plecat de două ori din pole-position în trecut, dar a clacat de fiecare dată (cea mai bună performanță a sa a era locul 4). Acum a mers până la capăt și a înregistrat victoria carierei, a 6-a în Formula 1 și prima după aproape doi ani de așteptare (ultimul succes data din 2022, de la Marele Premiu al Austriei).

Charles Leclerc a devenit primul pilot monegasc care se impune la Monte Carlo în Formula 1. Succesul lui Leclerc reprezintă prima victorie Ferrari pe circuitul stradat din Principat după o pauză de 7 ani (Vettel era ultimul pilot al Suderiei care a câștigat în Monaco, în 2017).

Depășirile sunt aproape imposibil de realizat, dovadă că nu a existat nicio schimbare de poziție în top 10 față de începutul cursei. Podiumul zilei a fost completat de Oscar Piastri și Carlos Sainz, care a rezistat eroic pe final în fața atacurilor lui Lando Norris.

Odată cu victoria de azi, Charles Leclerc și-a consolidat poziția a 2-a în ierarhia piloților, dar este încă departe de liderul Max Verstappen, abia al 6-lea în cursa de azi. Olandezul are acum 169 de puncte, în timp ce Leclerc a ajuns la 138 de puncte. Grazie locului 4 obținut azi, Lando Norris a urcat pe locul 3 în clasament (113 puncte), devansându-l pe Sergio Perez (107 puncte).

Australianul Oscar Piastri (McLaren) şi spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) au completat podiumul, în timp ce olandezul Max Verstappen (Red Bull), triplul campion mondial en titre, a încheiat pe poziţia a şasea.

”Campionul” Max Verstappen, a încheiat doar pe locul 6.

Cu toate astea, Max Verstappen îşi păstrează locul de lider, în clasamentul Campionatului Mondial al piloţilor, în fața lui Leclerc, care este al doilea clasat la general, potrivit Agerpres.

”Este cursa care m-a făcut să visez să devin pilot de Formula 1 într-o zi. A fost o cursă dificilă din punct de vedere emoţional… Trebuie să spun că m-am gândit mult la tatăl meu… A dat totul pentru ca eu să fiu aici. A fost un vis al nostru ca eu să concurez aici şi să câştig, aşa că este incredibil”, a declarat Leclerc.

Etapa următoare, Marele Premiu al Canadei, va avea loc în data de 9 iunie, la Montreal.

CLASAMENT:

Încarcă mai mult
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Scandalul care zguduie Formula 1, Echipa Red Bull, suspectată de trişare, ar fi folosit un dispozitiv controversat, FIA reacționează

Facebook 9 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Scandalul care zguduie Formula 1, Ec…