Acasă Alegeri ”Medicul de genunchi” Cătălin Cîrstoiu, candidat oficial al coaliţiei PSD-PNL pentru Capitală: „Împreună vom învinge un oraş bolnav, îl vom face sănătos!”

”Medicul de genunchi” Cătălin Cîrstoiu, candidat oficial al coaliţiei PSD-PNL pentru Capitală: „Împreună vom învinge un oraş bolnav, îl vom face sănătos!”

0
0
130

”Medicul de genunchi” Cătălin Cîrstoiu, candidat oficial al coaliţiei PSD-PNL pentru Primăria Bucureşti: „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos!”.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, şi-a lansat în mod oficial, astăzi, candidatura pentru alegerile din 9 iunie 2024.

Cătălin Cîrstoiu a pus diagnostic Capitalei: Cancer. ”Aveți în față un supraviețuitor al acestei boli, vă fac o mărturisire dureroasă pentru mine, dar vă spun că vom învinge. Dintr-un oraș bolnav vom scoate unul sănătos”
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat, miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care au participat şi Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti, potrivit unui anunț al social-democraților.

„Dragii mei, eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic sau mai bine zis până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, scoate pentru prima oară un produs al acestei alianţe, candidatul la Primăria Generală a Capitalei. Noi am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbare, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadru legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început încet să armonizăm nişte obiective care au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru o capitală, la un plan unic pentru viitor, pentru că poate asta e cel mai important.

Sigur o să vă întrebaţi de ce un doctor, fie el profesor universitar, fie el decan, a luat decizia să accepte o asemenea provocare. Şi am să vă spun. Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam patru mii de pacienţi îşi găsesc an de an o soluţie medicală. Dacă mergem mai departe şi luăm exemplul Spitalului Universitar, cu 5.500 de angajaţi, cam 130.000 de pacienţi pe an pleacă acasă găsindu-şi prin abnegaţia colegilor mei, prin devotamentul lor, o soluţie, cu bune şi rele. Dacă mergem mai departe, la Facultatea de Medicină, cu 1.200 de cadre didactice, şcolim an de an o mie de tineri care vor să fie medici, care speră şi vor practica medicina. Mare parte dintre ei sunt cetăţeni ai Capitalei, sunt bucureşteni.

Şi cei care învaţă, şi cei care îşi găsesc sănătatea. Or, ca medic, am ajuns la concluzia, având un simţi civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele metode, la acele manevre prin care omul şi-o găseşte aşa cum trebuie într-un spital. Sănătatea merge dincolo de asta, pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în Bucureşti, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente. De ce nu, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria Generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porţile unui spital sau porţile educaţionale a unei facultăţi, a te preocupa de sănătatea unui oraş.

Mai mult de atât, cred eu că, fără un proiect unic, pentru că Bucureştiul este un proiect unic, un proiect unic cu mai multe capitole subsecvente foarte importante, un proiect unic în care primarul general trebuie să ia decizia, să şi-o asume, având mai multe soluţii de la cei care ştiu mult mai bine să facă asta. Cine ar putea să vorbească mai bine despre urbanism decât un arhitect profesor universitar? Cine ar putea să vorbească mai bine despre sănătate decât un medic profesor universitar? Şi da, Primăria Capitalei are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate pe care le dă cetăţenilor. Toate acestea, cred eu că reprezintă o condiţie care, cel puţin pe mine, m-a determinat să spun da, se poate, mergem în continuare.

Pentru că până la urmă, primarul general al Capitalei nu că nu ar fi important, nu că trebuie să numere steaguri, copaci sau să care o roabă. Primarul general al Capitalei trebuie să se asigure că are instituţii care fac treaba aceasta. Primarul general al Capitalei trebuie să dea viziune oraşului, care funcţionează după o lege veche. Este anacronic ca în 2024 să ai o lege de acum 20 de ani. Primarul general al Capitalei trebuie să statuteze acele principii de organizare şi, nu în ultimul rând, să poată să prezinte cu eleganţă, cu abnegaţie faţă de cetăţeni, acest oraş.

Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave. Cancer. Şi am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie, care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeaşi boală. Boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos! Asta am făcut toată viaţa”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Cîrstoiu spune că a avut o discuţie lungă cu naşul său, Traian Băsescu, despre candidatura la Primărie: Mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi argumente strict personale, umane, lucru pe care l-a făcut şi tatăl meu. Nu am ascultat.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat miercuri candidat al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, a declarat că a avut o discuţie lungă cu naşul său, Traian Băsescu, despre candidatură, şi acesta i-a explicat de ce nu e bine să facă treaba asta, dându-i argumente strict personale, umane, lucru pe care l-a făcut şi tatăl său. ”Nu am ascultat, aşa sunt eu”, a spus Cîrstoiu, adăugând că importante sunt argumentele nu care ţin de el ci cele care ţin de ceea ce crede.

Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat dacă a vorbit cu naşul său de cununie, Traian Băsescu, înainte de a decide să candideze la Primăria Capitaleri.

”Foarte bună întrebarea, îmi place că mă întrebaţi de domnul Traian Băsescu dar nu mă întrebaţi, dacă e să vă referiţi la rude, de străbunicul din partea mamei şi la străbunica din partea tatălui. Unul a întemeiat parte din folclorul autenttic românesc scris, vocea este pe banda filmului Baltagul, iar celălalt este Ion MIhalache”, a răspuns Cîrstoiu.

”Am avut o discuţie cu domnia sa, o discuţie lungă, în care domnia sa (..) mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta. (..) dându-mi nişte argumente strict personale, strict umane. Lucru pe care, cinstit, l-a făcut şi tatăl meu. Nu am ascultat, aşa sunt eu, nu am ascultat niciodată. Şi cred eu, mai importante sunt argumentele nu care ţin de mine ci cele care ţin de ceea ce cred. Şi dacă am făcut treaba asta, nu am făcut-o pentru un avantaj personal”, a mai spus medicul.

”Întrebaţi-l pe domnul Băsescu, la un moment dat, ce părere are şi dacă mă votează”, a mai afirmat Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu: ”M-am săturat să văd explicatii de ce nu se poate”.

Liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, l-au prezentat miercuri pe candidatul comun al PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, care vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. În lupta pentru funcția de primar general al Capitalei social democrații și liberalii l-au trimis pe reputatul medic Cătălin Cîrstoiu, managerul de la spitalul Universtitar din București.

Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că este sătul de scuze și a subliniat că nu vrea ca după patru ani medicul Cătălin Cîrstoiu să se ducă la el cu scuze.

Marcel Ciolacu a subliniat că de când este premierul României, primarul general al Capitalei nu l-a căutat niciodată.

”M-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei aveau o viziune extraordinară. Sunt excepții întotdeauna și cum spuneau Firea și Burduja, cei trei primari de sector pe care nu i-am văzut plângându-se de ce nu pot face. Au spus că ar fi putut face mai mult. Vorbim de Capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipa care trebuie să fie un manager și un om catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni și mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

După 32 de ani de la revoluție vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure dar pierdem pesrpectiva. De când sunt premier nu m-a căutat niciodată primarul general. L-am întrebat pe Simonis dacă el a fost căutat, mi-a spus că nu. Ce poți construi? Dacă venea la mine categoric am fi căutat soluții. Asta moștenim, un București fără program și fără perspectivă. Primarul general se laudă cu lucrurile și proiectele lăsate de Firea. Sunt convins că Firea ar fi început mai rapid lucrurile, având experiență. Am văzut entuziasmul lui Burduja și știința de a împinge lucrurile mai departe”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre medicul Cătălin Cîrstoiu și a ținut să precizeze că la fel cum a dezvoltat Spitalul Universitar, la fel va proceda și în cazul Capitalei.

”Doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern, a făcut proiecte europene și a dezvoltat Spitalul Universitar. Am căutat împăreună soluția cea mai bună. Nu m-am certat cu Firea, nici cu Burduja. Amândoi au fost de acord să venim cu o echipă și un program administrativ.

Nu vreau să-l văd pe domnul profesor după patru ani cum explică că nu s-a putut, că s-a certat cu primarii de sector. Sunt ferm convins că va veni și va prezenta cu echipa toate realizările și împreună cu primarii de sector. Asta cred că ne dorim cu toții și asta cred că este așteptarea românilor la adresa politicienilor după 30 de ani de așteptări”, a mai spus premierul.

Cătălin Cîrstoiu a vorbit, astăzi, la conferința de presă de la Palatul Parlamentului, acolo unde a fost susținut de Burduja și Gabriela Firea.

Ion Cîrstoiu a dezvăluit, în această conferință de presă de la Palatul Parlamentului, că va avea grijă ca Bucureștiul să nu mai fie ”bolnav”, printre altele, acesta s-a legat de faptul că este supraviețuitorul nemiloasei boli de cancer.

”Să luăm exemplu spitalului Militar, cam 130.000 de pacienți pleacă acasă găsindu-și prin devotamentul lor, o soluție, fie ea bună fie rea.

Dacă mergem la Facultatea de Medicină cu 1200 de cadre didactice școli an de an sute de studenți, mare parte dintre ei sunt bucureșteni.

Și cei care învață.

Ca medic, am ajuns la concluzia, având un simț civic față de comunitate, că sănătatea nu se referă strict la manevrele găsite în spital, sănătatea pacienților este influențată de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în București.

Sănătatea unui transport public eficient, al unei infrastructuri eficiente, sănătatea dată de un mediu calm, cald, acolo unde un cetățean al Bucureștiului nu își cere drepturile, ci le primește. Asta înseamnă să te preocupi de sănătatea unui oraș”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

”Cine să vorbească mai bine despre sănătate, dacă nu un medic profesor universitar?”.

Printre altele, medicul Cîrstoiu consideră că Bucureștiul este un proiect unic, cu mai multe capitole, un proiect în care primarul general trebuie să ia decizii importante pentru întreaga comunitate.

”Bucureștiul este un proiect unic cu mai multe capitole. Un proiect în care primarul general trebuie să ia decizii, având soluții de la cei care știu să facă asta, cine să vorbească mai bine despre sănătate, dacă nu un medic profesor universitar?

Toate acestea cred că reprezintă o condiție care m-au determinat să spun da, se poate, mergem mai departe. Primarul general al Capitalei nu că nu ar fi important, dar el trebuie să se asigure că instituțiile fac treabă bună.

El trebuie să se asigure principii de organizare și să poată să reprezinte cu eleganță acest oraș. Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una din obligațiile mele față de pacienții mei a fost să asigur tratamentul unui boli grave, cancerul, și am făcut-o.

Cel mai modern buncăr de radio terapie care există în Europa de Est. Uitându-mă la acest oraș am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeași boală. În fața dumeavoastră aveți un supraviețuitor al acestei bol, sigur, făcând această mărturisire care pentru mine e dureroasă, vreau să zic că vom învinge. Dintr-un oraș bolnav vom scoate unul sănătos. Mulțumesc”, a spus Ion Cîrstoiu.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcția de primar general, Cătălin Cîrstoiu a răspuns:

”Cred că faptul că am reușit să armonizez atâtea echipe, atâția oameni. Nu știu câți cunosc heraldica Primăriei Capitalei, ”patria e dreptul meu”, libertatea tuturor raportată la instituțiile statului. Eu pot fi un garant al drepturilor cetățenilor. Îmi doresc un oraș despre care să vorbesc frumos peste tot, un oraș al adulților care merg la serviciu în fiecare zi, așa cum fac și eu. Merg până la spital, apoi merg să-mi iau copilul de la grădiniță, văd ce se întâmplă în jur. De aceea cred, nu am avut o revelație pentru mine, ci pentru întreg orașul”.

Gabriela Firea, despre alegerile Primăria Capitalei: ”Vreau ca bucureștenii să simtă că trecem peste orgolii. Voi munci chiar mai mult. Interesul nu a fost să ocupăm un fotoliu sau un scaun, ci a fost acela ca în București să nu ne mai fie rușine”.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă îl prezintă pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferință de presă ce are loc la Palatul Parlamentului. Sebastian Burduja și Gabriela Firea au fost și ei prezenți, fiind coordonatorii campaniei București. Iată ce a declarat Gabriela Firea!

Gabriela Firea a părut emoționată astăzi, în timp ce se afla, alături de Burduja și medicul Cătălin Cîrstoiu, în conferința de presă ce are loc la Palatul Parlamentului.

Gabriela Firea a lăsat de înțeles că va face tot ce îi stă în putință pentru ca bucureștenii să simtă sprijin din partea liderilor.

”Oamenii cei mai fericiți vin din țări și orașe care pun mare accent pe viața fiecărui om. Interesul nostru comun, acesta a fost și al meu, nu este să ocupăm un scaun. Interesul a fost ca în București să nu ne mai fie rușine că e mizerie, că oamenii trăiesc în frig și că nu pot merge în parcuri decât în cele de sector, cele al Primăriei București fiind insalubre.

În ultimii trei ani, în București s-a abandonat orice masterplan pe salubritate, poluare sau mobilitate urbană. Voi munci chiar mai mult în această campanie. Bucureștenii să simtă că ne dăm mâna și că trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii”, a declarat Gabriela Firea.

”Interesul comun nu a fost să ocupăm un fotoliu sau un scaun”.

De altfel, aceasta precizat faptul că interesul dintotdeauna a fost ca bucureștenilor să nu le mai fie rușine cu orașul în care trăiesc, dând exemple ale oamenilor care încă stau în frig sau ale celor care nu pot merge în parc cu copiii din cauza condițiilor.

De asemenea, a ținut să le mulțumească tuturor, și mai ales, să le amintească bucureștenilor că liderii PSD-PNL au un singur scop, și anume, siguranța cetățeanului din orice punct de vedere.

”Interesul comun nu a fost să ocupăm un fotoliu sau un scaun, ci a fost acela ca în București să nu ne mai fie rușine”, a mai spus Gabriela Firea.

Nicolae Ciucă, despre candidatul Coaliției, Cătălin Cîrstoiu: ”Domnul doctor nu vrea Primăria Capitalei pentru el, o vrea pentru cetățenii Bucureștiului”.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit despre candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu. Directorul Spitalului Universitar urmează să intre în cursa pentru șefia Bucureștiului.

Nicolae Ciucă îl susține cu toate forțele pe medicul Cătălin Cîrstoiu, punându-și toată încrederea în candidatul ales de Coaliție pentru a prelua funcția de Primar General al Capitalei.

Nicolae Ciucă, despre candidatul Coaliției, Cătălin Cîrstoiu.

”Este o mare bucurie după atat de mult timp să ne aflăm astăzi la lansarea candidatului pentru Primăria Municipiului București susținut de PSD și PNL. Activitatea politică este percepută de români ca fiind egoistă. Consider că acest lucru se poate schimba. De când am intrat în Armată și până acum am fost în slujba țării, atunci când țării i-a fost mai greu, când eram într-o perioadă de instabilitate politică și într-o succesiune de crize am considerat că este timp să lăsăm de-o parte tot ce înseamnă orgoliu, confruntare politică între cele două cele mai mari partide și să construim această Coaliție care și-a asumat responsabil trecerea României prin toate aceste situații dificile. Și chiar dacă azi nu am adus fericire, am adus normalitatea ce este așteptată de toți românii. Suntem de aproape 2 ani și jumătate și a funcționat și funcționează în continuare. Decizia noastră a fost ca la alegerile europarlamentare să dăm dovadă de unitate, nu de dezbinare, o listă comună, o echipă puternică cu care să reprezentăm mai bine interesele românilor în cadrul instituțiilor europene.

Am considerat ca este important sa venim cu un candidat comun, iar acela este domnul doctor prof. univ. Catalin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic. Am venit cu un om care nu a facut nimic decat sa slujeasca oamenii, de dimineata pana seara, cum lucreaza intr-o institutie in care oamenii chiar au nevoie de ajutor, cu un om care nu e interesat de afaceri, interesat de scena si show-ul de la televizor, e interesat sa faca lucruri impreuna cu echipa lui. Nu vorbim de un om, de un candidat impotriva unui alt candidat, vorbim de o chipa care sa se preocupe de problemele cetatenilor. Domnul doctor Cîrstoiu este un medic recunoscut, este decanul facultării de medicina, este managerul spitalului Universitar, are in subordine 3.500 de oameni, trateaza anual aprox. jumatate de milion de pacienti, si ce este mai imp, gestioneaza situatii de criza, ori Bucureștiul e într-o situație de criză și avem nevoie de un om care să gestioneze situațiile de criză.

Tot ceea ce a realizat reprezintă abilități de a conduce o echipă, domnia sa a demonstrat că este în măsură să realizeze, să unifice resursele unei echipe și aici l-aș menționa pe prof. Tiberiu Florescu care se alătură echipei domnului doctor. Vom avea pe cineva care știe să taie, știe să vindece și mai ales știe să repună în funcțiune un întreg organism alături de cineva care știe să realizeze un proiect, știe să-l monitorizeze și are capacitatea să îl ducă până la final. Dincolo de calitățile domnului doctor, de virtuțile echipei sale, discutăm de sprijinul pe care îl are de la cele două partide politice vor asigura tot ceea ce este necesar pentru ca domnul doctor Cîrstoiu să câștige Primăria Capitalei, nu pentru el, nu pentru politicieni, ci pentru cetățenii Bucureștiului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că moştenirea după mandatul lui Nicuşor Dan este ”un Bucureşti fără un program şi fără o perspectivă”, iar singurele lucruri cu care se laudă sunt proiectele Gabrielei Firea.

”Sunt ferm convins că doamna Firea ar fi început lucrurile mult mai repede, având exprienţă administrativă. Am văzut entuziasmul tineresc al dlui Burduja (..) Dar la fel ca acum doi ani şi ceva, am creat o stabilitate şi o perspectivă”, a subliniat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu s-a certat cu Gabriela Firea şi că cele două partide fost de acord să facă o echipă şi să vină cu un program administrativ.

”Dacă românii ne vor da votul, categoric că vom veni cu un proiect pentru București și pentru Europa. Eu nu vreau să caut vinovați, vreau să construiesc o echipă. Da, am căutat împreună soluția cea mai bună. Atât doamna Firea, cât și domnul Burduja au fost de acord să facem o echipă”, a spus Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea, coordonatoarea campaniei PSD şi PNL la Primăria Capitalei, a declarat că îşi doreşte ”ca bucureştenii să simtă că au autorităţile de partea lor, să simtă că ne dăm mână şi trecem peste poate pasiuni personale, să nu le spun orgolii, şi punem într-adevăr ca de fiecare dată, oamenii pe primul loc”.

”Politic aşa cum spuneam ieri şi nu în glumă, voi munci mai mult în această campanie pentru că îmi doresc ca bucureştenii să simtă că au autorităţile de partea lor, să simtă că ne dăm mână şi trecem peste poate pasiuni personale, să nu le spun orgolii, şi punem într-adevăr ca de fiecare dată, oamenii pe primul loc”, a spus Gabriela Firea.

”Mult succes domnului doctor, candidatul nostru, mult succes colegilor noştri de la sectoare şi colegilor consilieri generali. Dragi bucureşteni, dragi români, noi suntem în sluja dumneavoastră. Doamne ajută!”, a mai spus Firea.

Avem încredere în responsabilitatea pe care v-ați asumat-o. Vă dorim succes si să ne vedem la Primăria Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă la Palatul Parlamentului.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prima victimă a tsunamiului electoral, ”Ostașul” Nicolae Ciucă nu a mai aşteptat dimineaţa şi şi-a dat demisia de la șefia PNL, se pregătește un interimar

Facebook 144 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prima victimă a tsunamiului electo…