Acasă Declarații Ciolacu face pe neștiutorul vizavi de vila RAPPS din Aviatorilor pregătită pentru faraonul Iohannis: ”Am auzit de investiție din presă, așa e legea, voi cere detalii”

Ciolacu face pe neștiutorul vizavi de vila RAPPS din Aviatorilor pregătită pentru faraonul Iohannis: ”Am auzit de investiție din presă, așa e legea, voi cere detalii”

0
0
391

Sponsorul Ciolacu, face pe neștiutorul vizavi de vila RAPPS din Aviatorilor pregătită pentru faraonul Iohannis: ”Am auzit de investiție din presă, așa e legea, voi cere SGG detalii”.

Ciolacu, despre vila RAAPPS modernizată cu 7 milioane de euro: „Am aflat din presă aceste sume”. Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD, a făcut primele declaraţii, astăzi, despre vila RAAPPS modernizată cu 7 milioane de euro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că nu știe pentru cine este făcută investiția de 7 milioane de euro din fondurile publice ale Regiei Autonome a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) în vila de pe Bulevardul Aviatorilor din București, care a fost sediu PNL și apoi ALDE. ”Am aflat și eu, ca și dvs., din presă de aceste sume. (…) Nu pot interzice RA APPS sau Secretariatului General să nu-și facă un plan de investiții multianual”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă investiția este pentru președintele României, Marcel Ciolacu a răspuns: ”În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat și eu, ca și dvs., din presă de aceste sume. Este o vilă a RA APPS, nu este nici prima, nici ultima, unde se fac investiții. Ele au fost renunțări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu, sau pentru alt demnitar”.

Chestionat despre destinația sumei considerabile care este investită în acest proiect, premierul a spus: „Se desfășoară prin RA APPS. Secretariatul General (al Guvernului – n.red.) are în subordine RA APPS, care fac licitație și…depinde câți metri pătrați are. Dacă este la 10.000 de mp, nu știu cât de gigantică este investiția”.

”Aceeași discuție a fost și la Vila Lac 1. Și v-am spus că, din punctul meu de vedere, nu este, în acest moment, o prioritate pentru Guvernul României. Acum nici nu pot interzice RA APPS sau Secretariatului General să nu-și facă un plan de investiții multianual, pentru că nici nu vreau ca știrile în acest moment să fie foarte clare, domle’, se cheltuie 7 milioane într-o lună pentru 100 de metri pătrați.

Haideți să ne vină toată informația de la RA APPS și normal că o să cer secretarului general toate informațiile și sunt ferm convins că veți avea răspunsurile”, a mai afirmat șeful PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat „haideți să vedem care este realitatea”.

Acesta mai spune că vila poate fi închiriată. ”Altă vilă a mai fost pregătită în trecut pentru președintele Băsescu și a avut cu totul altă destinație. S-a închiriat la o sumă consistentă către o ambasadă”.

El spune că ”așa e legea” când vine vorba de imobilele pregătite de guvern pentru foștii șefi de stat.

Statul român pregătește, pe repede înainte, o reședință de lux pentru un locatar misterios. Este vorba de o cheltuială de 7 milioane de euro din bani publici, necesari doar pentru renovare și amenajare unei singure vile. O investigație Recorder arată cine ar putea fi familia care va locui acolo.

Controversa momentului este reprezentată de vila RAAPPS modernizată cu 7 milioane de euro şi pentru cine este pregătită. Totul a ieşit la iveală după o anchetă Recorder, în care jurnaliştii au arătat că vila de pe bulevardul Aviatorilor din Bucureşti este o prioritate pentru RAAPPS, iar sumele de bani investite pentru modernizare sunt uriaşe.

Premierul Marcel Ciolacu, cel care se află la conducerea Guvernului, inclusiv a RAAPPS, instituţie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, a declarat, astăzi, că a aflat din presă despre investiţia făcut la vila de pe bulevardul Aviatorilor.

‘Nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat şi eu, ca dumneavoastră, din presă, aceste sume. Este o vilă a RAAPPS-ului. Nu este nici prima, nici ultima unde se fac investiţii. Ele au fost renunţări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru preşedinte sau nu, sau pentru alt demnitar.

Se desfăşoară (n.r. lucrările) prin RAAPPS. Secretariatul General are în subordine RAAPPS, care face licitaţie. Depinde câţi metri pătraţi are, pentru că dacă este la peste 10.000 de metri pătraţi nu ştiu cât de gigantică este investiţia. Acelaşi lucru am avut o discuţie şi cu Vila Lac 1, şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu este în acest moment o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va cere Secretariatului General al Guvernului (SGG) informaţii cu privire la costurile renovării vilei RA-APPS situate în Bulevardul Aviatorilor, precizând că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului și conform informațiilor apărute în presă, pentru alt demnitar sau pentru închiriere.

El a fost întrebat dacă renovarea vilei RA-APPS din Bulevardul Aviatorilor va costa 7 milioane de euro şi ar urma să fie locuită de Iohannis.

„În primul rând, nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane, am aflat şi eu ca şi dumneavoastră din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS-ului, nu-i nici prima, nici ultima unde se fac investiţii, ele au fost renunţări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru preşedinte sau nu sau pentru alţi demnitari, vom vedea. Secretariatul General are în subordine RA-APPS-ul, care face licitaţie şi… depinde câţi metri pătraţi are, că dacă este la peste 10.000 mp nu ştiu cât de gigantică este investiţia. Am avut discuţia şi cu Vila Lac 1 şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu este în acest moment o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat, în context, că nu poate interzice RA-APPS sau SGG crearea unui plan de investiţii multianual.

„Acum nici nu pot interzice RA-APPS-ului sau Secretariatului General să nu-şi facă un plan de investiţii multianual. (…) Haideţi să ne vină toată informaţia de la RA-APPS şi de la… Normal că eu o să cer secretarului general toate informaţiile şi sunt ferm convins că veţi avea răspunsurile”, a afirmat Ciolacu.

Pe de altă parte, el a reamintit că o altă vilă RA-APPS renovată pentru a fi locuită de fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, în cele din urmă, închiriată unei ambasade.

„V-am spus foarte clar că nu ştim dacă acea clădire este destinată preşedintelui… Haideţi să nu… Se închiriază…ştiţi foarte bine că altă vilă a mai fost pregătită în trecut pentru preşedintele Băsescu şi a avut cu totul altă destinaţie, s-a închiriat pentru o sumă consistentă, da, către o ambasadă, da”, a spu Ciolacu, întrebat dacă investiţia pentru vila din Aviatorilor nu este una opulentă.

Precizările au fost făcute, marţi, după evenimentul AmCham CEO Business Forum, la care a participat Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce a dat mâna cu Ciucă ostașul și a fost ignorat de Iohannis, Ciolacu, la ceremonia de Ziua Armatei: ”România nu va fi atrasă în niciun război”

Facebook 2 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce a dat mâna cu Ciucă ostașul …