Acasă Externe O aeronavă Airbus cu 379 de pasageri, s-a ciocnit cu un avion şi a luat foc pe aeroportul din Tokyo, cinci oameni morți și 17 răniți

O aeronavă Airbus cu 379 de pasageri, s-a ciocnit cu un avion şi a luat foc pe aeroportul din Tokyo, cinci oameni morți și 17 răniți

0
0
312

Primele imagini filmate în interiorul avionului aterizat în flăcări pe aeroportul Haneda din Tokyo. La bord se aflau 379 de persoane. Imagini din interiorul avionului aterizat în flăcări, marți, pe aeroportul Haneda din Tokyo, surprinse de pasageri înainte să fie evacuați, au apărut pe rețelele sociale.

Cinci persoane care se aflau la bordul avionului pazei de coastă au murit, a declarat agenția de presă AFP, citat de ministrul japonez al transporturilor.

O aeronavă a Pazei de Coastă din Tokyo a fost lovită de un avion al Japan Airlines, în care se aflau sute de pasageri și care a luat foc pe pista aeroportului Haneda. Din echipajul aeronavei Pazei de Coastă, o persoană a fost rănită, iar șase sunt dispărute.

Un zbor comercial, cu sute de pasageri, s-a ciocnit pe pista aeroportului Hugada din Tokyo cu un avion al Gărzii de Coastă din Japonia implicat în eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului.

Paza de Coastă a Japoniei a confirmat că avionul Japan Airlines, care opera zborul 516, s-a ciocnit astăzi cu o navă de a lor, un MA 722, la baza Haneda.

Avionul de pasageri a luat foc în timp ce ateriza pe pista aeroportului din capitala Japoniei, Tokyo. Acesta a lovit o aeronavă a Gărzii de Coastă în timp ce se apropia de aeroportul Haneda.

Imagini video surprinse de pasagerii de la bord au fost publicate pe rețelele sociale. În filmare se observă că interiorul aeronavei era deja plin de fum, înainte ca oamenii cuprinși de panică să fie evacuați.

Un pasager din avionul JAL care a luat foc a declarat pentru presa locală: „Când am aterizat, am simțit că ne-am lovit de ceva. Am văzut scântei pe fereastră, iar avionul era plin de gaz și fum”.

Toți cei 367 de pasageri și personalul din avionul care a luat foc pe aeroportul din Tokyo au fost evacuați, au anunțat reprezentanții companiei Japan Airlines.

La bord se aflau 12 membri ai echipajului. Ca urmare, 379 de persoane au fost evacuate, au precizat reprezentanții companiei aviatice.

Flăcările au cuprins o mare parte a avionului chiar în timp ce aparatul ateriza.

Haneda este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, în special în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Traficul aerian a fost dat peste cap din cauza incidentului.

În imagini se poate vedea cum avionul cuprins de flăcări aterizează. Oamenii încearcă să fugă disperați pe toboganele de urgență deschise, în timp ce pompierii încearcă să stingă flăcările.

Avionul, care decolase din Sapporo, s-a ciocnit cu un avion al pazei de coastă, a precizat NHK, citând autoritățile.

La bordul avionul s-ar fi aflat 379 de persoane, dintre care 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului, care ar fi fost deja evacuați. În acest moment nu se cunoaște starea acestora.

Un ”specialist” a declarat la postul de televiziune NHK News că, probabil în urma coliziunii cu avionul de la Paza de Coastă a fost fisurat rezervorul, aceasta fiind principala cauză a incendiului.

”În Haneda există o bază a pazei de coastă, așa că este normal să existe un avion al pazei de coastă. Au existat accidente similare în străinătate, unde avioane Jumbo s-au ciocnit între ele din cauza ceții, dar în Japonia nu-mi amintesc o situație în care avionul să fi fost plin cu pasageri și oamenii să fi fost evacuați folosind doar o singură ușă. Instruirea are loc o dată pe an. Atât echipajul, cât și pasagerii au reușit să se comporte cu calm”, a declarat un specialist la NHK.

Paza de coastă a confirmat ca avionul Japan Airlines a lovit o aeronava a lor, un MA722 de la Haneda Air Base. Deocamdată nu există informații despre echipaj.

Avionul, zborul 516 al Japan Airlines, a decolat de pe aeroportul New Chitose la ora locală 16:00 (07:00 GMT) și urma să aterizeze la Haneda la ora 17:40.

Paza de coastă japoneză a identificat aeronava care s-a ciocnit cu avionul JAL pe aeroportul Haneda ca fiind un Bombardier DHC8-300.

Totodată, Garda de Coastă japoneză confirmă faptul că a supraviețuit căpitanul aeronavei care ar fi lovit avionul de pasageri pe aeroportul din Tokyo. În schimb, nu se știe dacă au supraviețuit ceilalți cinci membri ai echipajului.

Radiodifuzorul de stat NHK a raportat, de asemenea, cinci morți. Căpitanul a scăpat, dar este grav rănit, adaugă. Se crede că aeronava pazei de coastă, care transporta alimente în zonele afectate de puternicul cutremur de luni, s-a ciocnit cu avionul Japan Airlines în timp ce a aterizat pe pistă.

Presa japoneză relatează că o persoană de la bordul avionului pazei de coastă a scăpat, în timp ce celelalte cinci rămân dispărute.

Un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă din Japonia a declarat pentru CNN că aeronava JCG se îndrepta de pe aeroportul Haneda către o bază aeriană JCG din prefectura Niigata pentru a ajuta la eforturile de ajutorare în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade de luni.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Kremlinul, ofticat de rezultatul alegerilor în Republica Moldova, reacționează: ”Maia Sandu trebuie să demonstreze că, „grupuri criminale„ i-au luat voturile”

Facebook 2 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Kremlinul, ofticat de rezultatul ale…