Acasă Economie Bizarul ”liberal” Boloș, a convocat ședință de urgență la Ministerul Finanțelor pe bugetul pentru 2024, se caută bani prin sertarele ministerului

Bizarul ”liberal” Boloș, a convocat ședință de urgență la Ministerul Finanțelor pe bugetul pentru 2024, se caută bani prin sertarele ministerului

0
0
278

Bizarul ”liberal” Boloș, a convocat ședință de urgență la Ministerul Finanțelor pe bugetul pe 2024, se caută bani prin sertarele ministerului. Angajații au fost chemați de acasă și se caută bani pentru majorările de anul viitor.

Ministrul de resort Marcel Boloș i-a chemat de acasă pe angajați. Vorbim de mai multe persoane chemate de acasă pentru a lucra la Legea bugetului de stat pe anul 2024. Aceasta ar urmă să fie gata înaintea Crăciunului. Cel puțin așa și-au propus guvernanții.

Ședință de urgență la sediul Ministerul Finanțelor. Marcel Boloș și-a chemat angajații de acasă pentru a purta discuții despre bugetul pe 2024, dar și despre ordonanța de urgenţă cu măsuri fiscale pentru 2024 – aşa-zisa ”ordonanţă trenuleţ”.

Amintim că premierul Marcel Ciolacu l-a certat public pe Marcel Boloș, după ce un draft al „Ordonanței Trenuleț”, care nu a fost discutat în Coaliție, a ajuns în spațiul public.

”Am observat că, în absenţa mea, domnul ministru al Finanţelor iarăşi nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024. Ceea ce există, însă, în realitate sunt datele privind creşterea PIB-ului pe primele nouă luni din acest an. Avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul trei în Europa.

Creşterea pe trimestrul trei a fost solidă şi susţinută în continuare de investiţiile publice majore, de aceea şi astăzi vom suplimenta fondurile Ministerului Dezvoltării pentru a permite finalizarea tuturor investiţiilor prevăzute pe acest an”, a spus Marcel Ciolacu, vineri, în ședința de Guvern.

Duminică urmează să aibă loc o întâlnire de lucru la nivelul liderilor coaliţiei de guvernare pe tema bugetului de stat pe anul viitor. Conform calendarului discutat de liderii PSD și PNL, legea bugetului de stat pentru anul 2024 ar putea fi votată în Parlament pe data de 22 decembrie.

O delegație FMI vine de urgență în România săptămâna viitoare, ”experții” sunt îngrijorați cu privire la majorările prevăzute în Legea pensiilor. Reprezentanții FMI susțin în continuare că nu sunt bani.

În cel mai recent raport cu privire la România, FMI atrage atenția: ”Anunţarea în avans a noilor reforme fiscale va ajuta campaniile şi gospodăriile să se adapteze la aceste modificări. Cheltuielile cu pensiile şi salariile din sectorul public ar trebui să fie puse pe o traiectorie sustenabilă bazată pe o formulă de calcul. Noua lege a pensiilor ar ajuta la reducerea cheltuielilor pe termen lung dar costurile fiscale iniţiale ar putea pune în pericol eforturile de reducere a deficitului în următorii ani. Este nevoie de o implementare prudentă pentru a evita acest risc”.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook 60 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru p…