Acasă Actualitate Cuplul prezidențial al Statului Eșuat, profa de engleză și profu de fizică, a dus ”România Educată”, la liceul de fete din Nairobi: ”Aduceți-vă aminte de noi”

Cuplul prezidențial al Statului Eșuat, profa de engleză și profu de fizică, a dus ”România Educată”, la liceul de fete din Nairobi: ”Aduceți-vă aminte de noi”

0
0
436

Cuplul prezidențial al Statului Eșuat, profa de engleză și profu de fizică, a dus ”România Educată”, la liceul de fete din Nairobi: ”Aduceți-vă aminte de noi”.

Instituţia de învăţământ a primit o donaţie din partea României, 30 de laptopuri din programul de asistenţă pentru dezvoltare şi ghiozdane cu rechizite. O elevă l-a întrebat pe preşedintele României despre plusurile şi minusurile funcţiei de preşedinte de stat.

Klaus Iohannis, turistul de lux al Statului Eșuat: ”Este un mare privilegiu să fii preşedinte şi să fii un fel de supraveghetor al insituţii democratice, aceasta este partea frumoasă. Cealaltă parte este că toată viaţa noastră s-a schimbat complet pentru că timpul nostru liber împreuna s-a diminuat. Noi suntem amândoi profesori, profesorii nu au atât de mult timp liber. Câteodată este ciudat pentru noi că peste tot unde mergem suntem însoţiţi de atât de mulţi oameni din motive de securitate şi asta este complicat pentru cineva care era obişnuit să aibă o viaţă normală.”

Utiru este o şcoală internat unde învaţă doar fete, este o situaţie obişnuită în Kenya unde aceasta tradiţie durează încă de pe vremea misionarilor.

Potrivit directoarei liceului rezultatele acestor fete sunt foarte bune. După ce termiană liceul ajung la universitate.

Şcoala din capitala Kenyiei vizitată de preşedintele Iohannis şi de soţia sa este finanţată din fonduri publice şi din donaţii.

Următoarea destinaţie a turneului preşedintelui în Africa este Tanzania, ţară vizată de o alertă de călătorie emisă de Ministerul de Externe, care îi avertizează pe români asupra riscurilor de atentate şi proteste.

Preşedintele va petrece în Tanzania şi Zanzibar trei zile. Şi îşi va continua deplasarea pe teritoriul Republicii Capului Verde şi Senegal. Vizita pe continentul african urmăreşte relansarea relaţiilor economice şi diplomatice dintre România şi ţările din Africa.

Președintele României a vizitat joi un liceu de fete din Kangemi, Kenia. Vizita face parte din turneul său oficial în mai multe țări africane.

Vizita familiei prezidențiale a fost bine pregătită. Secretarul de cabinet al ministrului Educației Ezekiel Machogu le-a instruit pe fete înainte de sosirea președintelui și a primei doamne. ”Vă veți prezenta foarte bine. Ne veți face mândri”, le-a spus oficialul fetelor.

Soții Iohannis au fost întâmpinați cu un dans tradițional kenyan. Una dintre dansatoare a invitat-o pe Carmen Iohannis să se alăture. Prima doamnă a dat curs invitației.

Iohannis a anunțat inaugurarea unei donații pentru Uthiru Girls High School, prin Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare.

Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor de bază, pentru educație incluzivă și calitativă, a scris Iohannis pe fostul Twitter.

Cuplul prezidențial a donat școlii 30 de laptopuri, prin Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare.

Programul de Asistență oficială pentru dezvoltare include și asistența bilaterală acordată în mod direct țărilor în curs de dezvoltare și asistența multilaterală care constă în contribuții acordate organizațiilor internaționale.

România poate acorda fonduri pentru Programe sociale și culturale pentru finanțarea construcției/reabilitării de biblioteci, școli de artă și de muzică.

După dans soții Iohannis, ambii profesori, au dat sfaturi de viața elevelor de la liceul kenyan.

După cum mi-au spus alții, dacă sunteți studenți buni, veți avea o viață bună, o carieră bună și asta vă dorim tuturor, le-a spus președintele Iohannis fetelor.

Iohannis le-a vorbit fetelor și despre funcția de președinte, care nu-i mai lasă ”atât de mult timp liber”

Este un mare privilegiu să fii președinte și să fii un fel de supraveghetor al instituțiilor democratice. Aceasta este partea frumoasă. Cealaltă parte este că toată viața noastră s-a schimbat complet pentru că timpul nostru liber împreună s-a diminuat. Câteodată este ciudat pentru noi că peste tot unde mergem suntem însoțiți de atât de mulți oameni din motive de securitate și asta este complicat pentru cineva care era obișnuit să aibă o viață normală.

Parlamentarul kenyan Githua Wamacukuru a consemnat pe pagina sa de Facebook că, alături de alţi oficiali, inclusiv ministrul Educaţiei, l-a întâmpinat pe preşedintele Klaus Iohannis la Şcoala de fete Uthiru, unde preşedintele român a donat computere.

Ministrul Turismului din Kenya, Alfred Mutua, a postat pe rețelele sociale mai multe poze alături de Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. Alfred Mutua spune că l-a îndemnat pe președinte să încurajeze românii să viziteze Kenya.

Următoarea etapă a turneului african este Tanzania, unde președintele rămâne 4 zile.

Șeful statului va merge inclusiv în zonele turistice din Zanzibar, Stone Town, partea antică a orașului Zanzibar și casa lui Freddie Mercury.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Procurorii, un nou eșec lamentabil, judecătorii i-au pus în libertate pe cei 3 acuzați pentru asasinarea milionarului Ioan Crișan, Laura Crișan, eliberată

Facebook 33 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După mai bine de 3 ani, procurorii,…