Acasă Politic Ciolacu, vizită electorală în Egipt, premierul revine miercuri seara în țară, cu un grup de români și membri ai familiilor acestora evacuați din Gaza

Ciolacu, vizită electorală în Egipt, premierul revine miercuri seara în țară, cu un grup de români și membri ai familiilor acestora evacuați din Gaza

0
0
328

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, se va deplasa astăzi, 8 noiembrie 2023, în Egipt în scop electoral pentru a-i întâmpina pe cetățenii români evacuați din Fâșia Gaza.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetăţenilor romani, respectiv asistenta consulară specifică. Ulterior, cetăţenii romani şi familiile acestora vor fi preluaţi de reprezentanţii Ambasadei României în Republica Arabă Egipt şi cele două echipe mobile, care îi vor însoţi până la Cairo, de unde vor ajunge în România cu o cursă aeriană specială”, anunţa MAE marţi.

Deplasarea premierului Ciolacu NU are loc în contextul în care nordul Fâşiei Gaza este bombardat de armata israeliană, de mai multe zile, ci doar se folosește de români pentru a-și face imagine.

Marcel Ciolacu, premierul hulit și înjurat de toți românii, acum face o vizită electorală în Egipt. Prim-ministrul se va întâlni cu cetățenii care vor să ajungă în România pentru că dorește să-și facă imagine pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024.

Așadar, întreaga activitate a lui Ciolacu are la bază doar propriul interes. Campania electorală a început, iar Partidul Social Democrat (PSD) plătește sume imense televiziunilor pentru a-și crea o imagine.

Un premier bun ar face tot ce-i stă în putință pentru a salva cetățenii și țara, însă Marcel Ciolacu nu poate fi inclus în lista acestora. El are nicio legătură cu transferul românilor din Fâșia Gaza. Discuţiile au fost purtate de SUA, Israel și autoritatetea palestiniană.

Din nefericire, România nu mai are oameni de valoare la conducerea MAE, ca altă dată. Ministerul Afacerilor Externe pe timpul lui Nicolae Ceauşescu era foarte puternic, având relaţii extrem de bune în lumea arabă. Ceauşescu a fost printre singurii lideri care au avut curajul să recunoască statul palestinian. A fost un mediator foarte bun între Occident şi ţările arabe.

Când vorbim despre Ciolacu, putem spune că este doar o frunză pe apă care trece prin România. El nu reprezintă o valoare pentru acest stat. Nu-l putem numi un conducător, pentru că el nu are abilități de lider, nici nu știm dacă este vorbitor de limbă engleză. Premierul nu a avut niciodată un discurs în această limbă de circulație internațională.

O parte din presă spune că Marcel Ciolacu a terminat o facultate înainte să ia examenul de Bacalaureat. Acest lucru se vede în declarațiile sale politice și în mentalitatea pe care o are. Marcel Ciolacu oferă 50 milioane euro Ucrainei pentru a-şi plăti ratele la împrumuturi, iar românilor li se pune limită în tranzacțiile cu bani cash. Cum poate da atât de mulți bani unui alt stat fără acordul nimănui? Cetățenii acestei țări nu au fost consultați pentru a avea o opinie. Se pare că premierul României o va lua pe urma lui Liviu Dragnea, însă posibil ca el să fi scăpat prea ușor spre deosebire de ce-l așteaptă pe Ciolacu.

Se vede clar cum PSD a făcut mai mult rău decât PNL. Din păcate pentru cetățenii acestui stat, se dovedește încă odată că cele 3 partide PNL, PSD și USR sunt înțesate cu securitisti şi trădători. Toată clasa politică din ultimii 8 ani va trebui trasă la răspundere pentru nenorocirile aduse României.

Astfel, MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.

MAE subliniază că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol.

În urmă cu 3 săptămâni, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Tel Aviv cu omologul său, Benjamin Netanyahu.

Transmit compasiunea noastră pentru toate aceste pierderi de vieţi omeneşti şi pentru numeroşii răniţi, printre care, în mod tragic, s-au regăsit şi cetăţeni de origine română. Domnul premier, România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala crescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile, atât israeliene, cât şi palestiniene.

Vreau să îi asigur pe românii din ţara noastră că ne menţinem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prietenii noştri, apărând valorile democratice. România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a-şi satisface interesele sale extremiste„, a declarat atunci premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, România a trimis produse alimentare și articole de cazarmament pentru populația civilă din Fâșia Gaza. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că „având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate„.

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, anunţă Executivul. Aceştia vor ajunge în ţară la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian. La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza.

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, în această seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian”, se arată în anunţul Guvernului.

La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza, şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova, precizează Executivul.

Premierul Marcel Ciolacu va susţine declaraţii de presa la revenirea din deplasarea din Egipt.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean.

De asemenea, alţi 51 de cetăţeni vor putea ieşit miercuri din Fâşia Gaza.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Simion nu dezminte ce a spus Becali, ”coincidență”, Tudose întâlnire în august cu Hrebenciuc, la un restaurant

Facebook 78 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Ge…