Nicuşor Dan, alergat în Parcul IOR, de Robert Negoiţă. Contre dure între edilul de la Sectorul 3 şi primarul general al Capitalei: ”Sunt problemele Bucureştiului”.
Sătui să mai aştepte pe la uşile Primăriei Generale sau să aştepte un răspuns din partea primarului general, primarii de sector au ajuns să îl vâneze pe Nicuşor Dan pe oriunde se duce.
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, alergat în parcul IOR de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, în scandalul distrugerii Parcului IOR. Poliţia Locală l-a amendat pe proprietarul Parcului IOR cu suma de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.
Nicuşor Dan a anunţat, marţi, că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului Parcului IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, după ce hectare întregi au ars!
După Ciprian Ciucu, a venit rândul lui Robert Negoiţă să ceară explicaţii pentru proiectele de infrastructură blocate în sectorul trei de primarul general.
Primarul sectorului 3 nu este primul care se plânge că nu poate purta o discuţie cu edilul capitalei. De-a lungul mandatului, alţi primari precum Ciprian Ciucu sau Radu Mihaiu s-au plâns că Nicuşor Dan nu le răspunde la telefon sau la mesaje.
Reacţia lui Nicuşor Dan a fost una cel puţin neaşteptată. I-a urat lui Robert Negoiţă o zi bună şi a fugit cât mai departe de întrebările primarului de sector!
Primarul sectorului trei a încercat să afle când se vor debloca proiectele ce vizează construcţia de pasaje şi noi bulevarde care să fluidizeze traficul, însă fără prea mult succes.
„Domn’ primar general când vă găsesc şi eu? Nu-mi răspundeţi la telefon domn primar, nici la mesaje! Avem documente, avem studii, se blochează traficul, murim sufocaţi în oraşul ăsta. Peste o tonă şi jumătate amprentă de carbon în fiecare oră din cauză că blocaţi proiectele de fluidizare a traficului„, i-a spus Robert Negoiţă.
Însă edilul capitalei nu a fost dispus să discute despre infrastructura de la nivelul sectorului 3.
”Mi se pare că trăim într-o lume absurdă. Nu se poate aşa ceva! Acesta este primarul general? Care nu e stare să îşi ia o întâlnire, nu e în stare să discute. E pur şi simplu incredibil ce se întâmplă cu primarul general„, a spus Robert Negoiţă
Cum situaţia devenea din ce în ce mai agitată, Nicuşor Dan a ieşit rapid din mulţime. Totul spre disperarea primarului Robert Negoiţă.
Numai de la începutul anului până în luna august au avut loc 15 incendii pe cele 11 hecatre retrocedate din Parcul IOR, iar oamenii sunt revoltaţi. Despre acţiunea prefectului Capitalei, Rareş Hopincă, de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită şi a dat ca exemplu acţiunea prefectului Toni Greblă, din umă cu un an şi jumătate, când a atacat actele de retrocedare pentru Parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive.
”Aici am avut de a face cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public, care în sfârşit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetăţeni.
Este vorba de un articol din legea 24/2007 care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde şi este foarte important ca acest articol să rămână în legea 24”, a spus Nicuşor Dan, arătând că prin propuneri care s-au făcut în legea urbanismului sau de modificare a Legii 24, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară: ”Este un articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1000 şi 2.000 lei pe metrul pătrat, şi nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişat spaţiu verde”.
”Eu îmi doresc ca dispoziţia de retrocedare să fie anulată, dar pentru asta trebuie să fie cineva care trebuie să îşi asume şi eventuala plată a taxei de timbru şi eventuale cheltuieli de judecată”, a mai spus Nicuşor Dan.
”Nu reușesc să vă găsesc. Nu răspundeți la telefon, la mesaj. Vă înmânez asta: 1,6 tone pe oră amprentă de carbon din cauză că blocați proiectele de fluidizare a traficului. Vi-l înmânez. Dați-mi un termen, o oră. Vreau să ne vedem să discutăm” a precizat Robert Negoiță.
Nicușor Dan nu a vrut să stea de vorbă cu primarul sectorului 3 și a plecat.
”Vă doresc o zi bună”, a spus Nicușor Dan.
”Domnule primar general și eu vă doresc o zi foarte bună, haideți să avem o zi bună. Când vă găsesc?”, a întrebat Robert Negoiță.
”Domnule primar, unde fugiți? Ați plecat așa, nu se poate, sunt problemele Bucureștiului”, a mai spus edilul sectorului 3.
Robert Negoiță a spus că, are proiecte de fluidizare a traficului pentru care așteaptă aprobarea PMB.
”Nu reușesc să vă găsesc, nu răspundeți la telefon, la mesaj, nu răspundeți la nimic. Vă înmânez ăsta. 1,6 tone/oră amprentă de carbon, din cauză că blocați proiectele de fluidizare a traficului. Vi-l înmânez”, a spus Negoiță.
Proprietarii celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR au fost amendați de Primăria Capitalei cu 35 de milioane de euro pentru reducerea spațiului verde.
”Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri (n.red. – luni, 30 octombrie) proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru (n.red. – Maria Cocoru, proprietara din acte a terenului retrocedat), în sumă de 35 de milioane de euro. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor”, a declarat Nicușor Dan.
De doi ani, cele 12 hectare de spațiu verde retrocedate din Parcul IOR au fost distruse în mod repetat de incendii, copacii au fost tăiați, uneori chiar în mijlocul zilei, ori s-au uscat brusc după ce le-au apărut găuri la rădăcină. Terenul respectiv aparține, în acte, unei femei de aproape 90 de ani, căreia i-a fost retrocedat în 2005, cu o decizie definitivă a Curții Supreme de anul trecut.