Acasă Opinie Tusea și Junghiul la Arad Open Air, ”liberalul” Glad Varga, predă ștafeta dezastrului, spre un alt dubios potențat al Aradului, Ovidiu Palcu

Tusea și Junghiul la Arad Open Air, ”liberalul” Glad Varga, predă ștafeta dezastrului, spre un alt dubios potențat al Aradului, Ovidiu Palcu

0
4
939

Că Aradul ”liberalilor” abundă de potențați cu pretenții de ”oameni de afaceri”, protejați ai sistemului mai mult sau mai puțin local, nu mai e de mult un secret pentru nimeni și din nou venim și constatăm că, omul sfințește locul, sau după caz, atunci când e vorba de politică sau de afaceri cu iz dubios spre penal, că tot e la modă acest cuvânt, îl spurcă.

După ce un alt dubios cu pretenții de ”liberal”, ”mare” om de afaceri prin urbea Aradului, pe nume Glad Varga, făcea zdrențe, Festivalul ”Arad Open Air”, într-un mare stil și cu aroganța ”specifică” Urmașilor Brătienilor, un alt dubios potențat al Aradului, cu puternică alură de ”penal”, Ovidiu Palcu, om de afaceri, patron de ziar și aspirant la politica locală, preia ștafeta dezastrului și își propune să ducă AOA, pe noi culmi de progres și civilizație.

Anunțul vine pe pagina ”Glasul Aradului”, al cărui patron, Ovidiu Palcu, este și care spune cu surle, trâmbițe și marketing cu limbă de lemn, următoarele, nu foarte multe fraze:

Arad Open Air Festival își schimbă acționariatul și concurează acerb în a deveni principala capitală a muzicii electronice și de petrecere.

Noul acționariat este grupul Inteco Holding, care dă asigurări că festivalul de la Arad se va dezvolta. ”Se va investi și mai mult în acest festival, iar Aradul are posibilitatea să devină principala atracție a iubitorilor muzicii de acest gen, devenind astfel o alternativă viabilă a evenimentelor similare din țară. Vor veni la Arad artiști din toată lumea, cei mai cotați DJ ai momentului, iar locul de desfășurare al festivalului va fi extins“, a dat asigurări omul de afaceri Ovidiu Palcu.”

Oare chiar așa să fie? Vor avea Aradul și arădenii un festival așa cum merită, cu un asemenea investitor?

Cine este de fapt ”Ineco Holding” și proaspătul proprietar de festival, multipotentul, Ovidiu Palcu și ce hram poartă?!

6 Aprilie 2023. Perchezitii la patronul ziarului Glasul Aradului! Omul de afaceri Ovidiu Palcu este acuzat a extras ilegal peste 1 milion de tone de pietris dintr-o balastieră.

Ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economice din IPJ Arad au descins, in aceasta dimineata, la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu si la sediul firmei acestuia, Inteco Holding, pentru documentarea unui dosar de evaziune fiscala. Ovidiu Palcu este banuit ca ar fi savarsit acte, prin intermediul unui interpus, prin care statul ar fi fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei.

In acelasi timp, politistii perchezitioneaza si domiciliului unui barbat din Sebis, cel care este administrator al societatii care detine o balastiera pe drumul Horia – Siria, scria specialarad.ro

”In aceasta dimineata, 6 aprilie 2023, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, efectueaza 6 perchezitii.

Activitatile sunt desfasurate la sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si desfasurarea de activitati miniere fara permis sau licenta.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

Activitatile se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Criminalistic si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale”, a transmis IPJ Arad.

”La nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad se desfasoara cercetari penale fata de reprezentantii legali ai unei societati comerciale, cu privire la comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, executare de activitati miniere fara permis sau licenta de concesiune, executare de lucrari pe ape sau care au legatura cu apele fara avizul de gospodarire, incalcarea obligatiilor de desfiintare a lucrarilor si aducerea terenului la starea initiala”, precizeaza Parchetul Tribunalului Arad.

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat faptul ca in perioada 2020 – 2021, suspectii au exploatat 1.094.394 tone agregate minerale fara a detine permis, autorizatie de mediu, respectiv aviz sau autorizatie de gospodarire a apelor, de pe un teren aflat in extravilanul loc. Horia, com. Vladimirescu, jud. Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omitandu-se evidentierea in actele contabile ori in alte documente a operatiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creandu-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638lei, la care se adauga un prejudiciu rezultat din neplata redeventelor, in suma de 167.995,958 euro. Ovidiu PALCU este patronul ”Inteco Holding” si al ziarului ”Glasul Aradului” si, la ultimele alegeri parlamentare, a deschis lista Aliantei ”Renasterea Nationala”. (I.P.)

Pe data de 6 aprilie 2023, omul de afaceri, Ovidiu Palcu, era reținut pentru 24 de ore, în cazul balastierei de la Horia.

Pe 6 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat 6 percheziții.

Activitățile s-au desfășurat la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență. Prejudiciul cauzat este estimat de oamenii legii la aproximativ 4.000.000 de lei.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Balastiera de la Horia este operată de firma SC Balastiera Horia SRL. Neoficial, aceasta face parte din grupul de firme ”Inteco Holding”, condus de omul de afaceri Ovidiu Palcu. Inclusiv în actele oficiale ale firmei, adresa de e-mail de contact a balastierei apare ca fiind office@intecoholding.ro, semn că legătura dintre Inteco Holding și Balastiera Horia este una strânsă. Pe site-ul Inteco Holding se menționează că în 2019 a achiziționat o balastieră în perimetrul localității Horia, devenind ”furnizori de agregate de balastieră destinate construcției de drumuri, platforme, edificii rezidențiale și industriale”. Cu un an înainte, Inteco Holding a achiziționat și o carieră de piatră la Lipova.” scria aradon.ro

”Palcu, abonat la lucrările administrației locale.

Putem spune că și-au văzut de treabă, în ciuda faptului că se știa, în tot municipiul și județul Arad, că patronul Inteco Holding, Ovidiu Palcu, este unul dintre protejații sistemului, abonat la lucrări, în valoare de milioane de euro, ale administrației publice, de ani de zile, încă de pe vremea lui Nicolae Ioțcu, prieten cu mulți mai-mari ai zilei, cu care mergea în concedii de odihnă exotice sau… chiar de afaceri, unde să „pună la cale țara”. De fapt, nu chiar toată țara, doar două județe vecine, Arad și ceva prin Timiș.

Așadar, pentru mulți nu e o surpriză ridicarea de acasă, din pijama, a omului de afaceri, având în vedere că este foarte cunoscut traseul acestuia. E o surpriză mai mare că ”și-au permis” să îl deranjeze și să îi descopere prejudiciul, evaluat acum la 4 milioane. De lei.” scria specialarad.ro

Luna iunie 2023…

Directorul Poliției Locale, fostul șef al SRI Arad, Adrian Toma și Ovidiu Palcu, patronul Inteco Holding, vor merge împreună (și) la DNA, după ce un angajat al instituției publice care se ocupă cu ordinea pe străzile publice în Arad le-a întocmit o plângere penală pentru luare/dare de mită și abuz în serviciu.

Fapta despre care se face vorbire s-a petrecut pe data de 12.05.2023, iar poliţistul local din cadrul SOPCP 1 Arad, în calitate de persoană vătămată, în temeiul prevederilor art. 289 Cod procedură penală, a cerut Direcției Naționale Anticorupție începerea urmăririi penale împotriva făptuitorilor: Toma Adrian, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, pentru infracțiunea de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod pen., respectiv infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod pen. și Palcu Ovidiu, patron al SC Inteco Holding SRL, cu sediul în loc. Bocsig nr. 856/A jud. Arad, pentru infracțiunea de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal.” sria criticarad.ro

Cu astfel de contribuție și administrație, cu ”siguranță”, Festivalul Arad Open Air, va deveni un succes internațional! (Ironia, N.r.)

Dar ce scriam în luna Iunie al acestui an, chiar înainte de începerea Arad Open Air 2023, despre de acum ex proprietarul AOA…

Că Aradul nu mai e de mai bine de 20 de ani, ”Perla vestului”, cea pe care o știam cu toții, e deja evident și pentru cei mai puțin dintre mofturoșii arădeni. Dar cu toate astea, repetăm și perpetuăm aceleași grșeli, într-un lanț parcă infinit al masochismului, din 4 în 4 ani.

Ce treabă au alegerile, cu urbea în care trăim? Totul!

Din păcate, nici multe din evenimentele care încă mai au loc prin Municipiul Arad, private sau de la bugetul Primăriei, nu fac rabat de la declinul local.

Se zice că, omul sfințește locul și se mai zice, la fel de neaoș, că, cum e turcu’ și pistolu și bine se zice, căci toate aceste ziceri, au o legătură reală în realitate, realitate cu care din păcate ne obișnuim și de care ne lovim fiecare dintre noi, zi de zi.

Acolo unde Craiova, cu primar PSD, că tot ne plăcea mult asta cu ”Ciuma Roșie”, a reușit să plămădească un renume de festival, în doar doi ani, ca să nu mai pomenim de alte inițiative mult mai inspirate, Aradul cu al său ”Arad Open Air Festival”, AOA, după 6 ediții, se zbate încă în derizoriu și mediocritate.

Unele guri răutăcioase, ar putea comenta cu malițiozitate…”Așa oraș, așa festival” și probabil că ar avea dreptate.

Mulți dintre ei, nemulțumiți de mediocritatea și insuccesul brand-ului, chiar o și fac pe pagina de facebook a fesivalului, mulți dintre ei festivalieri vechi și o fac fără să știe, sub spectrul cenzurii și al interdicției, că îi așteaptă exodul.

De ce înțelege ”Arad Open Air” să își trateze festivalierii astfel? De ce alege cenzura, în locul criticii constructive, de ce alege să îi alunge, să îi desconsidere, să îi persifleze și să îi umilească? Răspunsul ar putea veni, destul de facil. Poate pentru că, e mai facil așa?! Poate pentru că, așa au fost învățați?! Poate pentru că, lucrurile sunt într-atât de deteriorate, încât, din punct de vedere al marketingului, niciun fel de critică, chiar și constructivă, nu mai poate fi tolerată, acceptată pe pagina de facebook, acolo unde tinerii arădeni dezamăgiți, încearcă să își exprime frustrarea, că în urbea lor, nu pot beneficia de un produs de calitate, așa cum multe alte Municipii, au demonstrat că se poate.

Dar până la urmă, de ce ar face altfel, acolo unde propriul lor primar, urmașul lui Falcă, ”liberalul” Călin Bibarț, blochează arădenii critici cu politica de administrare a Aradului, după bunul plac. Până la urmă, e mai ușor să ascunzi gunoiul sub preș, decât să îți asumi critca! Și din câte se pare, asta se numește ”liberalism”, chiar dacă e exact pe contrasens cu principiile liberale.

De la ”Arad Open Air Festival”, fiind de aici, de-al nostru, aveam pretenții mari și ca mine, probabil, mulți alți arădeni care își exprimă dezaprobul pe pagina de facebook a festivalului. Unii, mai puțin virulenți și profunzi, sunt pur și simplu tolerați, alții, articulați, specifici și constructivi în critica lor, sunt interziși, bann-ați de la accesul pe pagina festivalului, cea care ar trebui să le pună la dispoziție informațiile ”incluse” în prețul abonamentului.

E asta o politică demnă de marile festivaluri? Evident nu! Tocmai de aceea, acele festivaluri au și crescut, au evoluat, s-au multiplicat în popularitate, pe când noi/ei, regresează, sezon după sezon, căci pentru administratorii paginii Arad Open Festival, un festival deloc deschis, închistat în vremuri de mult apuse, că tot ne dorim ipocrit ”O țară ca afară”, un festival ca afară, să critici managementul festivalului, e egal, sinonim, cu a critica artiștii, care ”evident”, sunt dincolo de orice fel de critică!

Să îți dorești pe scenă artiști mai buni, de top, populari, căutați și doriți de tineri, a devenit echivalent cu indezitabilul. Să îți dorești un festival la care să mergi cu plăcere, la care să fi dispus să plătești mai mult pentru o calitate mai mare și de care să fi mândru, a devenit sinonim cu cenzura, ecluderea. ”Nu jigniți artiștii?”, a devenit o justificare la îndemână.

Dragă AOA, doar pentru că arădenii își doresc artiști mai buni, de top, nu înseamnă automat, că îi jignim pe cei pe care tu, prin bugetul, interesul, sau dezinteresul tău, îi urci pe scenă.

În accepțiunea agramată și evident deformată a administratorului paginii ”Arad Open Air”, opiniile personale vizavi de ce primești pentru banii pe care îi plătești pe abonament, le păstrezi pentru tine, pe pagina festivalului, postezi doar uralele și bezelele aplaudate.

Un Festival care se respectă, ar trebui să angajeze firme de PR cu angajați și administratori de rețele competenți, prezenți, implicați, care să reprezinte în concordanță cu ultimele cerințe imaginea Festivalului și nu să o afecteze, deeterioreze, prin orgolii mărunte și apucături dictatoriale. Că ”Arad Open Air”, înțelege să își deterioreze chiar și mai mult imaginea, contractând astfel de dirme, spune chiar și mai multe despre interesul precar arătat acestui eveniment plecat spre derizoriu.

Că partidele aleg să pună pe liste astfel de caricaturi puhave, umplute doar cu dorința de a parveni, că non valorile au prioritate în detrimentul elitelor care ar avea ceva de oferit, care ar aduce un plus de valoare atât partidelor, cât și comunităților locale, stă strict în responsabilitatea și asumarea acelor partide, dar vina comună, părtași asumați, suntem și noi, ăștia care ne uităm pe acele liste, vedem gunoiul, nimicul, putreziciunea, evidentul, iminenta catastrofă și cu toate astea, în loc să o eliminăm, să o extirpăm încă din stare incipientă, să nu o lăsăm să crească, să metastazeze, alegem să o promovăm, să o cultivăm, să o hrănim, să o lăsăm să ne domine, să ne sufoce, să ne dicteze viitorul, sau mai degrabă, lipsa lui.

Că Aradul alege mediocritatea, ternul, cenușiul, non valoarea, subcultura, arogantul, libidinosul, parvenitul, lipsa speranței și al viitorului, lipsa perspectivei, neantul, voidul, abisul, absența dezvoltării și tupeul nemărginit, că alege să se lase prizonierul subdezvoltării și să dea concurs complice intereselor personale, ce devin în timp, interese de grup, clanuri cu simbrie din bani publici, e strict problema arădenilor, dar mai devreme sau mai târziu, atunci când la un moment dat vine decontul și de obicei cam vine, stai și te gândești, cam ce alegeri ai făcut și unde te-au adus ele, stai și te uiți cu frustrare și cu jind, la alte Județe, la alte Municipii, care mai acum câțiva ani, păreau în Evul Mediu timpuriu din punct de vedere al dezvoltării și care parcă dintr-o dată, fără să știi cum și de ce, te-au ajuns și te-au depășit din toate punctele de vedere. Și parcă la fel de brusc, tu ești cel ce se zbate acum într-un loc fără viitor, oportunități și perspectivă. Și stai și te întrebi…au meritat dogma și prințipiile, îndoctrinarea de care am ținut precum orbul de bâtă, când ele în loc să ne ducă, acolo unde ar fi trebuit să ducă pe cale normală, firească, la bunăstarea comună, ne-a condus doar la frustrare, sărăcie și cenușiu și asta, în timp ce, te uiți cu jind în loja VIP, a celor pe care cu încredere i-ai votat și care acum, cu aroganță și nesimțire, îți aruncă coji de semințe și dopuri de șampanie, în cap. A meritat?

De la această perspectivă, în care noi arădenii încă ne găsim, nu face notă separată, nici administratorul festivalului ”Arad Open Air”, care de când a dat cu botul de fagurele puterii, și-a lepădat pielea ”sărântocului”, anonimului și s-a transformat aproape peste noapte, în politicianul cu ștaif care se pozează azi în fața urbei, care îl privește cu ”admirație” și adânc ”respect”. La bază, cu pedigree PEDELIST, ca mulți din ”liberalii” Aradului de azi, deputatul Glad Varga, actual demn ”urmaș” al Brătienilor, din partea PNL, căci culoarea politică subțire, cu galben albastru se ține, își administrează interesele private, cam cum face politică, sau viceversa. Arogant, agramat, mitocan, superior, miserupincurist, face și desface cam cum crede el de cuviință. Nu e nevoie de prea multe fraze scrise, exprimate, ca să îți dai seama, cu frustrare și îngrijorare, cam ce ”valori” te reprezintă în forul suprem al ”Statului Eșuat”, Parlamentul României.

Că domnul deputat/întreprinzător, Varga, înțelege să practrice tupeul, aroganța, indolența, superficialitatea, agramarea și prostul gust, e strict problema domniei sale și a partidului ce păgubos încă îl promovează, dar dincolo de asta, dincolo de politic și de bălăcărearala specifică, e și problema noastră, sau mai degrabă, în mare parte problema noastră.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Festivalul ”Arad Open Air”, sau ”AOA” și strămutarea cenzurii, mârlănelii, derizoriului, mediocrității și a incompetenței crase, de la un proprietar la altul

Facebook 54 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Festivalul ”Arad Open Air”, sau ”AO…