Acasă Declarații Inadecvare, primul turist al Statului Eșuat, la trei zile de la tragedie, în vizită de imagine, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, ocolind întrebările deranjante

Inadecvare, primul turist al Statului Eșuat, la trei zile de la tragedie, în vizită de imagine, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, ocolind întrebările deranjante

0
0
764

Inadecvare, primul turist al Statului Eșuat, Klaus Iohannis, la trei zile de la tragedie, proaspăt reîntors din vacanță, în vizită de imagine, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, ocolind întrebările deranjante puse de jurnaliști.

Klaus Iohannis a făcut marți declarații, la trei zile după explozia de la Crevedia, și a vorbit despre marile tragedii din ultima lună. El a evitat orice critică pentru autorități, lăudând chiar guvernul pentru intervențiile de la Crevedia. Întrebat dacă România e un Stat Eșuat, expresie pe care el însuși o folosise în 2021, a spus că ”sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să credem că nimic nu funcționează”.

Am fost în vizită. Am vizitat pompierii răniți, care sunt aici, în spital. Am întâlnit două categorii de persoane, pe care, trebuie să recunosc, le admir: pompierii care au fost la intervenție, profesioniști hotărâți, dăruiți și care, din păcate, au fost răniți în cadrul aceste intervenții, pe de altă parte, medicii, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil. Au salvat vieți și destine. Și unii și alții au toată aprecierea și admirația mea. Pe pacienți i-am întrebat și despre intervenție, am avut un dialog cu ei și le-am dorit însănătoșire grabnică, iar pe cei din corpul medical i-am felicitat pentru munca pe care o fac, nu doar acum, în fiecare zi. Acum este foarte important ca persoanele care au suferit să primească tot ce se poate face, ca cei care sunt răniți să poată să revină cât mai repede la munca lor. Este momentul să ne gândim și la familiile victimelor, să le arătăm că suntem real alături de ei, că înțelegem suferința și fiecare în zona lui încearcă să vină cu un ajutor pentru ei”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei.

Am avut în utimele săptămâni tragedie după tragedie. Am avut tragedia de la 2 Mai, de la Botoșani, de la Crevedia, de la Alba. Toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile, instituțiile abilitate trebuie să meargă mult, mult mai mult în profunzime. Întrebarea pe care cred că ne-o punem toți este de ce s-a ajuns până aici, de ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit și atunci, cu siguranță, autoritățile trebuie să caute explicații și să caute soluții pentru a preveni cât de mult se poate preveni în viitor. Trebuie să vedem dacă a fost neglijență sau ignoranță sau n-au fost bune procedurile sau nu s-au corelat instituțiile sau cineva a încălcat clar legea. Toate aceste lucruri trebuie să fie căutate, clarificate, explicate și sistemele îmbunătățite”, a mai spus Iohannis.

Pe pacienți i-am întrebat și despre intervenție, am avut un dialog cu ei și le-am dorit însănătoșire grabnică, iar pe cei din corpul medical i-am felicitat pentru munca pe care o fac, nu doar acum, în fiecare zi. Acum este foarte important ca persoanele care au suferit să primească tot ce se poate face, ca cei care sunt răniți să poată să revină cât mai repede la munca lor. Este momentul să ne gândim și la familiile victinmelor, să le arătăm că suntem real alături de ei, că înțelegem suferința și fiecare în zona lui încearcă să vină cu un ajutor pentru ei. Aceste lucruri sunt cele care sunt urgente, care trebuie să se întâmple acum, dar deja trebuie să vedem și un pic mai departe. Am avut în utimele săptămâni tragedie după tragedie. Am avut tragedia de la 2 Mai, de la Botoșani, de la Crevedia, de la Alba.”

Inadecvatul Iohannis, a mai adăugat că, în cazul tragediei de la Crevedia, ”nu poate să accepte explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni”.

Autoritatile trebuie sa mearga mult mai mult in profunzime. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem cu toți este de ce s-a ajuns pana aici, de ce nu s-a prevenit ce ar fi putut fi prevenit si atunci cu siguranta autoritatile trebuie sa caute explicatii si solutii pentru a preveni cat de mult se poate in viitor. Trebuie sa vedem dacă a fost conivență sau neglijenta sau ignoranta sau nu au fost bune procedurile sau nu s-au corelat institutiile sau cineva a incalcat legea penala. Toate aceste lucruri trebuie sa fie clarificate si sistemele imbunatatite.

Angajatii spun ca pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar astept ca institutiile abilitate sa vina cu explicatii, cei implicati sa primeasca pedepse exemplare si acolo unde procedurile nu sunt bune unde se calca in picioare autoritati unde au toti aceeasi competenta acestea sa fie clarificate pentru a preveni in viitor astfel de evenimente. Este inacceptabil sa dam din umeri sa mergem mai departe. O astfel de tragedie nu poate ramane fara urmari clare care scot in evidenta ce se poate face mai bine.

În toată această situaţie, să nu uităm de eroii pozitivi, pompierii şi personalul medical care cu toţii şii-au făcut cu vârf şi îndesat datorie punându-şi efectiv în pericol viaţa”.

Nu pot să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Este un pic greu de acceptat în cazul Crevedia că cei de acolo n-au știut. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituțiile abilitate să-și facă datoria, să vină cu explicații, cei vinovați să primească pedepse exemplare și acolo unde sistemul nu funcționează, unde procedurile nu sunt bune, acestea să fie lămurite, clarificate, pentru a preveni astfel de evenimente. Este inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. O astfel de serie de tragedii nu poate să rămână fără urmări clare, care scot în evidență ce s-a întâmplat”, a mai menționat președintele.

Primul turist a mai adăugat că, ”în toată această situație să nu uităm de eroii pozitivi, pompierii și personalul medical, care și-au făcut cu vârf și îndesat datoria, punându-și viața în pericol.

Pe ei să-i felicităm”, a spus ”pompierul atomic”.

Pompierul piroman, Iohannis, zero critici după tragediile din ultima lună, la trei zile după explozia de la Crevedia, nu a mai cerut demisia lui Ponta: ”Guvernul a intervenit rapid, au fost luate măsurile care au putut fi luate. Sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale.

Klaus Iohannis, a declarat la ieşirea de la Spitalul Clinic de Urgenţă că am avut în ultima perioadă tragedie după tragedie. ”Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie. Am avut tragedia de la 2 Mai, am avut tragedia de la Botoşani, am avut tragedia de la Crevedia, am avut pe urmă tragedia de la Alba. Sigur, toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autorităţile, instituţiile abilitate trebuie să meargă mult, mult mai mult în profunzime. Întrebarea pe care cred că ne-o punem toţi este de ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit? Şi atunci, cu siguranţă, autorităţile, instituţiile competente trebuie să caute explicaţii şi trebuie să caute soluţii pentru a preveni cât de mult se poate preveni în viitor. Trebuie să vedem. A fost neglijenţă, sau conivenţă, sau mai mult, sau pur şi simplu ignoranţă, sau n-au fost bune procedurile, sau nu s-au corelat instituţiile, sau cineva a încălcat clar legea? Cineva a încălcat legea penală? Toate aceste lucruri trebuie să fie căutate, clarificate, explicate, şi sistemele îmbunătăţite”, a spus piromanul.

Klaus Iohannis a continuat: ”Nu pot să accept explicaţii de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Este un pic greu de acceptat în cazul, de exemplu, Crevedia că cei de acolo n-au ştiut. Nu vreau în acest moment să acuz pe nimeni, dar aştept ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria, să vină cu explicaţii, cei vinovaţi să primească pedepse exemplare şi acolo unde sistemul nu funcţionează, unde corelările din lege nu sunt bune, unde procedurile nu sunt suficient de bune, unde se calcă în picioare autorităţi care au toţi aceeaşi competenţă şi niciunul nu se duce până la rădăcina fenomenului, acestea să fie lămurite, clarificate, pentru a preveni în viitor astfel de evenimente”.

Este, după părerea mea, inacceptabil să dăm din umeri şi să mergem mai departe. O astfel de serie de accidente, de tragedii, nu poate să rămână fără urmări clare, care scot în evidenţă ce s-a întâmplat şi ce se poate face mai bine. Dar, în toată această situaţie, să nu uităm de eroii pozitivi, pompierii şi personalul medical, care cu toţii şi-au făcut cu vârf şi îndesat datoria, punându-şi efectiv viaţa în pericol. Pe ei să-i felicităm”, a subliniat şeful statului.

Am vizitat pompierii răniţi care sunt aici în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc le admir şi le stimez, pompierii care au fost la intervenţie, profesionişti, hotărâţi, dăruiţi şi care din păcate au fost răniţi în cadrul acestei intervenţii. Pe de altă parte, evident, medicii, întregul corp medical care s-a mobilizat incredibil, rapid de tot s-a mobilizat întregul spital, a preluat pacienţuii, i-a tratat şi aceste intervenţii foarte rapide cred că putem să spunem că au salvat vieţi şi destine”, a spus preşedintele, el afirmând că toţi aceştia au admiraţia lui.

”Şeful statului”, în traducere, primul turist, a precizat că pe pacienţi i-a întrebat şi despre intervenţia de la incendiu şi le-a transmis însănătoşire grabnică şi i-a felicitat pe medici pentru munca de zi cu zi.

Acum este foarte important ca cei care sunt răniţi să poată se revină cât mai repede la munca lor. Este însă momentul să ne gândim şi la familiile victimelor, să le arătăm că suntem real alături de ei, că înţelegem suferinţa şi fiecare în zona lui încearcă să vină cu un ajutor pentru ei. aceste lucruri sunt urgente, trebuie să se întâmple acum dar deja trebuie să vedem şi un pic mai departe”.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Primarul neomarxist al Timișoararei, Dominic Fritz, se simte vizat și răspunde la atacul lui Rareș Bogdan: ”Îl freacă grija că ar putea să rămână însărcinat”

Facebook 63 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Primarul neomarxist al Timișoararei…