Acasă Declarații Iohannis, despre mesajul PESEDE privind demisia Ralucăi Turcan, părtinitor și ”liberal”: ”Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment”

Iohannis, despre mesajul PESEDE privind demisia Ralucăi Turcan, părtinitor și ”liberal”: ”Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment”

0
0
562

Klaus Iohannis, despre mesajul PSD privind demisia Ralucăi Turcan: ”Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate. Miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie depun jurământul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”Demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”. Şeful statului a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul.

Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment este improtant să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat cum comentează afirmaţia purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, potrivit căreia şi ministrul Raluca Turcan ar trebui să facă un pas în spate.

Şeful statului s-a referit şi la nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei. ”Cele două portofolii aşteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenţia de a pune două perasoane şi probabil miercuri deja vor depune jurământul”, a afirmat Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan nu”, a mai spus Romaşcanu, arătând că în şedinţa a fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ”ar trebui să facă un pas în spate”.

Declarația a venit în contextul în care ”șeful statului” a fost întrebat dacă este de părere că și Raluca Turcan, fost ministru al Muncii și actualmente ministru al Culturii, ar trebui să demisoneze în urma dezvăluirile legate de căminele de bătrâni din Ilfov.

Până în prezent, miniștrii Muncii Daniel Budăi și Famiei, Gabriela Firea, au demisionat în urma dezvăluirilor. În prezent, criticile sunt direcționate către oficiali de la nivel local: președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma și primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, care este și soțul Gabrielei Firea.

Luni și marți, președintele Klaus Iohannis va fi prezent la al treilea Summit al Uniunii Europene și Comunității Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE – CELAC), care se va desfășura la Bruxelles.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România va continua să rămână de partea Ucrainei și va sprijini exporturile de grâne, așa cum a făcut-o și până acum, în pofida ieșirii Rusiei din acordurile pentru transportul de cereale pe Marea Neagră. Șeful statului a precizat că jumătate din cerealele ucrainene au fost exportate prin rutele logistice românești, care au fost adaptate și îmbunătățite, iar acest lucru va continua, pentru a preveni apariția unor sincope.

În primul rând este regretabil că acea inițiativă, pentru care trebuie să vedem că s-au implicat foarte mulți politicieni din toată lumea, pare a nu avea un viitor strălucit. Oricum ar fi, și până acum jumătate din cerealele ucrainene s-au exportat prin România, prin rutele logistice românești, le-am adaptat, le-am îmbunătățit și vom continua în acest fel. Noi credem că este important și bine să fim noi de partea Ucrainei și să sprijim aceste exporturi, vom face aceste lucruri și în continuare pentru a preveni apariția unor sincope„, a transmis Klaus Iohannis înainte de reuniunea UE-CELAC.

Dmitri Peskov, a declarat luni reporterilor acreditaţi la Kremlin că Rusia iese din acordurile pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, precizând că acest lucru nu are legătură cu atacul asupra podului Kerci. Cotaţia grâului a crescut semnificativ după anunțul Rusiei. Acordul va înceta la miezul nopții.

Rusia a notificat oficial Ucraina, prin intermediul Ambasadei ruse la Minsk, în legătură cu suspendarea participării sale la acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, a afirmat luni ambasadorul rus în Belarus, Boris Grîzlov, citat de Reuters.

Ambasadorul rus a precizat că Ucrainei i-a fost transmisă o notă în acest sens prin intermediul canalelor diplomatice şi că acordul va înceta din 18 iulie. Acordul permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale și să navigheze în siguranță prin Marea Neagră, spre strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce a dat mâna cu Ciucă ostașul și a fost ignorat de Iohannis, Ciolacu, la ceremonia de Ziua Armatei: ”România nu va fi atrasă în niciun război”

Facebook 2 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce a dat mâna cu Ciucă ostașul …