Acasă Politic ”Liberalul” Mircea Abrudean, a fost numit de Ciolacu, secretar general al Guvernului, ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

”Liberalul” Mircea Abrudean, a fost numit de Ciolacu, secretar general al Guvernului, ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

0
0
348

Premierul Marcel Ciolacu, a decis, luni, numirea lui Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PNL. Decizia aa fost luată după mai multe runde de discuţii cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a semnat decizia de numire a ”liberalului” Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului. Informația a fost dezvăluită de Anca Alexandrescu și de Cozmin Gușă, la emisiunea Culisele Statului Paralel, iar câteva ore mai târziu ordinul privind numirea lui Abrudean a fost publicat în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial apare, luni seară, pe de-o parte, decizia de eliberare a lui Mircea Abrudean din funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului şi pe de altă parte decizia de numire a sa în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Ambele decizii au fost semnate de premierul Marcel Ciolacu.

PNL a decis, la rotativă, cu 68 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă” ca pe lista de miniştri să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi cel al PSD, premierul Marcel Ciolacu, au avut mai multe runde de discuţii pe tema numirii acestuia, iar luni decizia a fost luată.

În 22 iunie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens.

Am convenit ca, după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării, să avem această discuţie cât de curând posibil, nu este obligatoriu o prioritate”, a spus liderul PNL.

Pe 20 iunie, Prim-ministrul Marcel Ciolacu spunea că împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul actualei coaliţii de guvernare nu există ”o tensiune” pe acest subiect.

În urmă cu o săptămână, ”liberalul” Mircea Abrudean spunea, cu privire la funcţia de secretar general al Guvernului pentru care a fost propus de PNL, că există discuţii în coaliţie care vor fi lămurite la nivel strict politic.

Este o chestiune strict politică, o gestionează conducerea partidului, cred că au comentat colegii mei. (…) Sunt discuţii în coaliţie pe care le vor lămuri la nivel strict politic„, a spus Abrudean, la sediul central al PNL, unde a avut loc o şedinţă a conducerii partidului cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Despre un aviz negativ din partea serviciilor, el a răspuns că nu comentează informaţii pe surse.

Întrebat dacă există probleme cu un dosar din trecutul său, Abrudean a precizat: ”Aceste probleme au fost publice la momentul respectiv. Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere. Au comunicat colegii din conducere pe subiect„.

Despre o posibilă incompatibilitate între el şi premierul Marcel Ciolacu, el a răspuns: „Eu nu l-am auzit pe domnul prim-ministru Ciolacu având un punct de genul acesta„.

Mircea Abrudean a fost şeful Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă.

A reprezentat o onoare pentru mine să fiu Șeful Cancelariei Prim-Ministrului Nicolae Ciucă. Îi mulțumesc, pe această cale, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Un adevărat lider de echipă, echilibrat și preocupat cu adevărat de oameni. De asemenea, felicitări întregii echipe a Cancelariei, care a avut o misiune plină de provocări și crize într-un context deloc ușor pentru țara noastră„, a scris Mircea Abrudean la momentul în care Nicolae Ciucă a demisionat.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook 199 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru …