Acasă Actualitate Garda de Coastă a SUA, anunță moartea celor 5 pasageri din Ocean Gate Titan: ”Coada batiscafului a fost găsită la 500 de metri distanță de Titanic”

Garda de Coastă a SUA, anunță moartea celor 5 pasageri din Ocean Gate Titan: ”Coada batiscafului a fost găsită la 500 de metri distanță de Titanic”

0
0
565

Submersibilul Titan a fost găsit! Familiile au fost anunţate deja de moartea pasagerilor. „O pierdere catastrofală a camerei de presiune„. Submersibilul Titan al companiei OceanGate Expeditions, dispărut, duminică, cu cinci oameni la bord în timp ce cobora spre epava transatlanticului Titanic, a fost găsit. Toţi pasagerii sunt morţi.

Garda de Coastă a SUA a găsit resturi în zona de căutare a submersibilului Titan, dispărut de cinci zile lângă epava Titanicului. Garda de Coastă americană anunță o descoperire în zona de căutare a submersibilului Titan, dispărut duminică, cu cinci oameni la bord, în timpul unei scufundări turistice spre epava transatlanticului Titanic.

Compania care deţinea submarinul anunţă moartea pasagerilor.

Operatorul Titan, OceanGate, spune că este de părere că echipajul de la bordul submarinului dispărut „a fost din păcate pierdut„.

Acesta a declarat: „Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice„.

Cele cinci persoane aflate la bordul navei erau miliardarul britanic Hamish Harding, pilotul francez al submarinului Paul-Henri Nargeolet, Stockton Rush, directorul executiv și fondatorul OceanGate și omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său Suleman.

Familiile au fost anuntate deja de moartea pasagerilor, OceanGate a oferit condoleante.

Garda de Coastă a confirmat, într-o conferință, atât faptul că rămășițele găsite sunt ale submersibilului, cât și moartea pasagerilor.

Fragmentele găsite în timpul căutărilor au fost evaluate ca fiind din corpul extern al submersibilului, potrivit unui raport citat de CNN. Rămășițele au fost localizate pe fundul oceanului, la aproximativ 500 de metri de epava Titanicului.

Contraamiralul John Mauger, comandantul Primului District al Gărzii de Coastă, a declarat că un vehicul operat de la distanță de la Horizon Arctic a descoperit conul de coadă al submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri de prova Titanicului, pe fundul mării.

Resturile sunt „în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune„, spune el.

Oficialul de la Garda de Coastă a SUA a mai spus că cel mai probabil nu vor reuși să recupereze trupurile celor cinci pasageri.

Cât despre sunetele care au fost înregistrate ieri, contraamiralul spune că nu aveau nicio legătură cu submersibilul.

Un expert în adâncurile mărilor și oceanelor a anunțat că au fost găsite cinci piese diferite de resturi lângă Titanic, fiind vorba despre rămășițele submersibilului. Prima bucată care a fost găsită a fost conul din partea din spate a submersibilului. Ulterior a fost găsită o zonă mai mare cu resturi, între care partea din față a carcasei. Acesta a fost primul indiciu că un ”eveniment catastrofal” a avut loc. Apoi a fost găsită încă o zonă cu rămășițe mai mică, unde se afla celălalt capăt al carcasei.

Găsirea micului submersibil vine la capătul unei ample și intense căutări internaționale, la care a fost mobilizat inclusiv robotul subacvatic Victor 6000, capabil să atingă o adâncime de 6.000 de metri.

Pe parcursul ultimelor zile, presa internațională a relatat despre zgomote subacvatice captate de balizele acustice și care au impulsionat operațiunile, în virtutea posibilității ca sunetele să fi fost produse, prin lovire, de cei de la bordul submersibilului.

De asemenea, joi după-amiază, după fusul orar al României, Garda de Coastă a SUA a anunțat găsirea unui „câmp de resturi” în zona de căutare a navei Titan.

Un factor critic l-a constituit aerul de la bordul navei: conform datelor disponibile, Titan a avut rezerve de oxigen până joi după-amiază, în jurul orei 15, după fusul orar al României.

Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.

David Mearns este un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului.

El a declarat pentru BBC că preşedintele Explorers Club (Lubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află ”un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.

Dacă a fost o implozie, au murit pe loc, în milisecunde”, spune prietenul pasagerilor și expert în salvare.

David Mearns a declarat pentru Sky News: ”Un câmp de moloz implică o ruptură a submersibilului și la acea adâncime, pentru că știm că au pierdut comunicațiile la aproximativ 3.300 de metri… așa că asta indică cu adevărat că s-a întâmplat cel mai rău scenariu, care este o implozie”, a spus el.

Singura consolare este că moartea a fost pe loc, literalmente în milisecunde, iar bărbații nu ar fi știut ce se întâmplă”, a mai spus Mearns.

Pe de altă parte, cofondatorul OceanGate – împreună cu pilotul submersibilului Titan dat dispărut Stockton Rush – Guillermo Söhnlein declară BBC News că ar fi putut avea loc o ”implozie instantanee” a aparatului.

El a fost intervievat după ce s-a anunţat că s-au găsit fragmente pe fundul Oceanului Atlantic, în apropiere de epava Titanicului.

El a spus că nu ar fi surprins să se găsească fragmente şi la suprafaţă.

Ştiu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicaţiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafaţă. Încă de la început m-am gândit mereu că asta ar fi făcut, probabil, Stockton”.

În acest caz devine foarte dificil să găseşti submarinul, pentru că nava de la suprafaţă nu ar fi ştiut unde iese şi nu ar fi fi ştuit unde să caute”, a declarat el.

Cea mai mare temere a mea în toate astea, privind desfăşurarea operaţiunilor, este ca ei să plutească undeva la suprafaţă şi că sunt, pur şi simplu, foarte greu de găsit”, a continuat el.

Guillermo Söhnlein a declarat că se poate să fi avut loc o catastrofă.

Ceea ce ştiu, indiferent de submarin, este că, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât, dacă există o defecţiune, ar avea loc o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a declarat el.

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu zece ani, spune că nu ar fi acţionat altfel având în vedere circusmtanţele.

Indiferent ce-ar fi, cred că trebuie să ne întoarcem să învăţăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să tragem concluziiile şi să mergem înainte”, a declarat el.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prim…