Acasă Social Ciolacu, măsuri de ”patriotism economic”, proiectele depuse de premier, prevăd interzicerea făinii de greier din compoziția produselor tradiționale românești

Ciolacu, măsuri de ”patriotism economic”, proiectele depuse de premier, prevăd interzicerea făinii de greier din compoziția produselor tradiționale românești

0
0
263

Marcel Ciolacu, ia primele măsuri de ”patriotism economic” de la investirea în funcția de premier. O nouă lege ar putea prevede prezența tricolorului românesc la rafturi pentru identificarea produselor autohtone.

Unul dintre cele două proiecte depuse de premier prevede interzicerea făinii de greier din compoziția produselor tradiționale românești. Produsele care vor conține acest tip de făină vor fi marcate pentru a putea fi identificate mai ușor la raft.

Noul premier a mai inițiat și un alt proiect de lege care prevede ca toate produsele tradiționale românești să fie poziționate pe un raion separat în magazin, care va fi marcat cu tricolorul României.

Cele două proiecte au primit deja raport favorabil la Comisia Economică din Senat, iar până la finalul acestei sesiuni parlamentare este de așteptat ca acestea să treacă și de Plenul Senatului.

Premierul a declarat că primul proiect pe care l-a depus prevede interzicerea făinii de greiere din compoziția produselor tradiționale românești. De asemenea, produsele care vor conține acest tip de făină vor fi marcate pentru a putea fi identificate mai ușor la raft.

Mai mult, Ciolacu a propus și un al doilea proiect prin care toate produsele tradiționale românești să fie așezate într-un raion separat în magazin și etichetate cu tricolorul României. Cele două proiecte au primit deja raport favorabil la Comisia Economică din Senat, iar până la finalul acestei sesiuni parlamentare este de așteptat ca acestea să treacă și de Plenul Senatului.

Românii mai simt astfel greutatea prețurilor la alimentele de bază, care nu pot lipsi din casă. De exemplu, un kilogram de făină de calitate superioară se vinde la un preț triplu, acum, comparativ cu prețurile anterioare.

Prețul alimentului diferă în funcție de locul din care se face achiziția. Pentru acest lucru, supermarketurile mari se confruntă cu această problemă, deoarece tot mai mulți clienți se luptă pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț, pentru coșul de cumpărături.

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

A fost decis criteriul creșterii pensiilor pentru persoanele cu deficiențe de vedere, Bucura Oprescu: ”Vor avea în continuare indexate veniturile”

Facebook 5 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email A fost decis criteriul creșterii pen…