Acasă Actualitate DejaVu, profesorii au respins oferta privind majorarea salarială de 45% şi bonusul anual de 1.500 de lei: ”Greva continuă!”, Guvernul a trimis o nouă ofertă

DejaVu, profesorii au respins oferta privind majorarea salarială de 45% şi bonusul anual de 1.500 de lei: ”Greva continuă!”, Guvernul a trimis o nouă ofertă

0
0
513

UPDATE: După ce le spuneau, că ”aici nu suntem la piață”, profesorii au primit o nouă ofertă pentru a încheia greva. Termenul limită şi condiţia pusă de Guvern. După ce au refuzat oferta primită după negocierile de vineri, profesorii au primit, în această seară, o nouă ofertă de la Guvern, însă cu un termen limită şi o condiţie.

Guvernul a transmis o nouă ofertă sindicatelor din Educație, reiese dintr-un mesaj intern trimis de liderul FSE, Marius Nistor, pe grupurile de profesori. Condiția, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică – n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului”.

Greva din Educație continuă, transmit liderii de sindicat, după negocierile de vineri, purtate cu reprezentanții Executivului. Sindicaliștilor li s-au oferit carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri de salarii de la începutul anului 2024.

Sindicaliştii din educaţie au respins oferta Guvernului privind majorarea salarială de 45% şi bonusul anual de 1.500 de lei. Marius Nistor: Greva continuă!

„Greva continuă”, transmit liderii sindicatelor din Educație.

Reprezentanților principatelor sindicate din învățământ li s-au oferit, la negocierile de vineri, carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri de salarii de la începutul anului 2024.

Prefer să negociem mai mult și să găsim înțelegere și rezonabilitate din partea celor cu care discutăm în interesul angajaților din învăvământ. Lăsăm colegii să hotărască. Ei vor stabili foarte clar, după ce îi vom informa, dacă ce a rezultat în urma discuțiilor se ridică la înălțimea așteptărilor lor„, a declarat, după negocieri, Marius Nistor, președintele FSE Alma Mater.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că oferta Executivului mai cuprinde o majorare, începând cu 1 ianuarie 2024, de 45% din diferența din maximum din grilă și salariile de la 1 iunie.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă. Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027. Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns.

În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027”, declara vineri, Marius Nistor.

Duminică, Guvernul urmează să se reunească într-o şedinţă de Guvern, la ora 10.00, potrivit anunţului Biroului de presă al Executivului.

Guvernul a mai anunţat că briefingul de presă va fi susţinut de ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministerrul Educaţiei a propus, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu. De asemenea, evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai ţină.

Buna seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creșterea salarială, 1500 anual pentru personalul didaactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 anual pentru personalul nedidactic până în 2027 și 50% prima tranșă din noua grila de la 1 ianuarie 2024”, le-ar fi transmis liderul FSE, Marius Nistor, membrilor de sindicat.

Condiția, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică – n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului„.

Rog consultați colegii rapid și ne comunicați in aceasta seara„, încheie Nistor.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă de terei săptămâni.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook 166 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru …