În plină grevă generală a profesorilor, deputatul PSD Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, împreună cu deputatul Ștefan Moșoiu (PSD), președintele Comisiei pentru afaceri europene și vicepremierul Kelemen Hunor, vor pleca în perioada 9-16 iunie în Indonezia.
Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia. În Bali vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans.
Deputatul PSD Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, alături de deputatul Ștefan Moșoiu (PSD), președintele Comisiei pentru afaceri europene și viceprim-ministrul Kelemen Hunor, se vor deplasa în perioada 9-16 iunie în Indonezia, la invitație a grupului de prietenie româno-indonezian din această țară.
Printr-un memorandum intern, secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia – Claudia Mihalcea, cere Biroului Permanent al Camerei Deputaților bani pentru asigurarea transportului celor trei parlamentari, indemnizația de deplasare, precum și cadouri simbolice și asigurări de sănătate.
”În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară”, se precizează în document.
Astfel, se cere indemnizație de deplasare în valută, pentru cazare pentru 6 nopți și indemnizație diurnă, ”categoria a II-a, 100% pentru 8 zile, diurnă majorată cu 20%, conf. Art. 27, alin.2 lit. A din HBPR nr. 3/2019”, pentru cei trei deputați. În plus, se solicită un avans de 30% din acești bani, ”cu decontare ulterioară”.
Cheltuielile excursioniştilor, decontate integral din bugetul Camerei Deputaţilor
Cer diurnă mai mare cu 20%
Se cere indemnizație de deplasare în valută, pentru cazare pentru 6 nopți și indemnizație diurnă, ”categoria a II-a, 100% pentru 8 zile, diurnă majorată cu 20%, conf. Art. 27, alin.2 lit. A din HBPR nr. 3/2019”, pentru cei trei deputați. În plus, se solicită un avans de 30% din acești bani, ”cu decontare ulterioară”.
Programul este încărcat
Conform programului, deputații se vor întâlni cu membrii comunității românești din Indonezia, cu oficiali ai Camerei Reprezentanților a Parlamentului Indoneziei și vor participa la ceremonia oficială de deschidere a Consulatului României din Bali. Tot acolo vor avea întâlniri cu rectorul Universității Udayana și cu Guvernatorul provinciei. În ultima zi a vizitei vor vizita ”obiective economice și culturale”. – notează ziariştii de la G4Media.ro.
Angajaţii din învăţământ sunt în GREVĂ GENERALĂ din data de 22 mai şi cer SALARII MAI MARI. Până la ora redactării acestui material, revendicările sindicaliştilor nu au fost acceptate de Guvern, la valoarea solicitată de angajaţii din învăţământ. Motivul: nu sunt bani.
Cum explică Natalia Intotero urgența deplasării unor parlamentari români în Bali, pe cheltuiala statului, în plină grevă a profesorilor: “S-a decis încă din februarie. Discutăm la nivel legislativ”.
Natalia Intotero, despre deplasarea parlamentarilor români în Bali
Natalia Intotero nu a putut preciza care sunt cheltuielile pe care le va plăti Camera Deputaților pentru această deplasare, într-o intervenție pentru emisiunea Bună, România, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir. Ea a precizat că vizita a fost decisă în luna februarie. Printre evenimentele la care vor asista parlamentarii români se numără deschiderea Consulatului onorific al României în insula Bali:
”Este vorba despre o deplasare discutată din luna februarie. La vremea respectivă în dialogul purtat cu domnul ambasador al României în Indonezia am rugat dacă se poate realiza această întrevedere undeva pe finalul sesiunii parlamentare, având în vedere că urma să dezbatem și să adoptăm legile educației și nu numai.
Inițial, componența delegației era de șase persoane. Fiind vorba de reducerea cheltuielilor, Cristi Berea din partea USR, Cristin Telman, PNL, și Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților, au fost scoși de pe această listă rămânând președintele grupului de prietenie, Ștefan Moșoiu, care este și președintele Comisiei de Afaceri Europene, subsemnata în calitate de președinte al Comisiei de Învățământ și vicepreședinte al Grupului de prietenie, și domnul Kelemen Hunor, membru al Grupului.
Va fi deschis oficial Consulatul onorific al României în insula Bali. În Jakarta avem întrevederi la nivelul grupului de prietenie, comisia de colaborare interparlamentară, comisia de educație. Pentru educație: deschiderea lectoratului de limba română din partea statului român sunt finalizate toate procedurile, statul indonezian și-a manifestat intenția de a realiza acorduri de înfrățire cu universități din România. Discutăm la nivel legislativ”, a precizat Natalia Intotero.
Bali a fost declarată, în urmă cu 6 ani, cea mai populară destinație de vacanță din lume
Bali a fost aleasă cea mai populară destinație de vacanță la TripAdvisor Traveler’s Choice Awards 2017, detronând astfel locuri precum Londra, Paris, Roma sau New York, pentru prima dată.
Există mai multe motive pentru care turiștii au început să se reorienteze spre acest paradis tropical indonezian, care le pune la dispoziție cazări ieftine, o bucătărie delicioasă și numeroase aventuri și experiențe unice.
Plajele din Bali
În Bali, orice turist poate găsi o plajă pe placul său, indiferent că preferă plajele clasice, perfecte pentru sporturi pe apă, cele cu peisaje stâncoase și valuri mari, plajele ascunse, pe care doar localnicii le cunosc bine, faimoasele plaje cu nisip negru sau plajele pustii, pe care rareori te mai întâlnești cu alți călători.
Templele hinduse
În Bali există cel puțin 20.000 de temple hinduse sau „pura”, așa cum se numesc ele în dialectul balinez. Nu toate sunt la fel de spectaculoase, este drept, însă printre ele vei găsi unele dintre cele mai celebre clădiri de patrimoniu ale țării, cu peisaje care îți taie respirația. Intrarea în templele hinduse este gratuită, însă există câteva reguli de bun simț pe care orice turist trebuie să le respecte.
Peisajele spectaculoase
Dincolo de plajele care atrag anual mii de turiși, Bali are mult mai multe de oferit. Peisajele muntoase din Bali sunt visul oricărui fotograf, la fel și lacurile și cascadele impresionante, iar apusurile de soare ori răsăriturile văzute de pe stânci sunt o experiență pe care orice turist ar trebui să o bifeze. Peisajele spectaculoase sunt și motivul pentru care în Bali au loc atât de multe nunți ale cuplurilor care vor să își unească destinele într-un cadru exotic.
Vremea plăcută
Climatul blând și însorit face ca insula tropicală să se bucure de 12-13 ore de soare pe zi, în orice perioadă a anului, astfel că turiștii nu sunt condiționați de vreme pentru a se bucura de vacanță. Cea mai plăcută perioadă este mai-iunie, cele mai aglomerate luni sunt iulie și august, dar și sezonul octombrie-aprilie este popular printre turiști, întrucât ploile care cad în această perioadă a anului sunt scurte, iar de obicei iese soarele după trecerea norilor răzleți.
Locuitorii din Bali
Ospitalitatea balinezilor este unul dintre motivele pentru care turiștii rămân cuceriți de această insulă. Oamenii duc un trai simplu, conectat cu natura, dar știu să se ocupe de turiștii lor ca și când ar face parte din propria lor familie. De multe ori, călătorii se întorc cu povești inspiraționale de la balinezi, care sunt prietenoși, vorbăreți și dornici să ajute.
Bucătăria balineză
Există numeroase preparate pe care trebuie să le încerci măcar o dată, dacă ajungi în Bali. Bucătăria balineză a fost declarată una dintre cele mai complexe din lume și îmbină arome unice, în preparate cărora îți va fi imposibil să reziști tentației.
Cazarea ieftină
În Bali vei găsi cazare pentru orice buzunar și o gamă largă de opțiuni: de la resorturi de lux, la hoteluri, cabane ori chiar bule de plastic pe plajă, la hosteluri sau camere de oaspeți. Cei care călătoresc cu un buget mic nu vor avea probleme în a-și găsi cazare și la 10 dolari pe noapte, în timp ce turiștii care vor să se răsfețe se pot caza într-unul dintre hotelurile cu renumitele „piscine infinite”.