Premierul Nicolae Ciucă, mesaj steril și ipocrit de Ziua Naţională a României: ”Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre”.
Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului, transmite prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.
”La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României. Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie”, a scris premierul Nicolae Ciucă, joi, pe pagina sa de Facebook.
El spune că ”avem astăzi datoria de a depăşi orice diferenţe de suprafaţă şi a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes naţional, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine”.
”Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor ţării şi cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democraţii europene. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, mai scrie şeful Executivului.
Nicolae Ciucă a ținut să transmită un mesaj cheie cu prilejul Zilei Naționale a României. Prezent la manifestările organizate la Alba Iulia, premierul a menționat că avem nevoie de unitate, solidaritate și empatie.
Premierul Nicolae Ciucă a apreciat, într-un discurs rostit la Alba Iulia că avem în continuare nevoie de unitate, de solidaritate și de empatie. Primul-ministru a participat la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României la Alba Iulia, împreună cu ministrul Apărării, Angel Tâlvăr.
”Vreau să urez un sincer La mulți ani tuturor românilor. La mulți ani, România! Este o zi foarte importantă pentru noi și, așa cum de fiecare dată am arătat respect și cinstire pentru memoria celor care s-au jertfit în momentele cele mai dificile pentru ca România să fie așa cum este astăzi, consider că și de acum înainte, în momente poate nu la fel de dificile ca atunci, avem în continuare nevoie de unitate, de solidaritate, de empatie și sunt convins că așa cum am făcut de fiecare dată, o vom face și de aici înainte, punând să demonstrăm că România este o țară cu adevărat europeană”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.
Premierul, prezent la Alba Iulia alături de ministrul Apărării. Nicolae Ciucă a participat joi la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României la Alba Iulia, împreună cu ministrul Apărării, Angel Tâlvăr.
Peste 850 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, personal din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filialei Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare, participă la parada de la Alba Iulia.
De altfel, premierul Nicolae Ciucă a ținut ca cu ocazia zilei de 1 Decembrie să aducă un omagiu și iei românești. Într-un mesaj distribuit pe Facebook, premierul a explicat că Ziua Națională a României este cea mai potrivită pentru recunoașterea internațională a măiestriei și tradiției românești.
”Înscrierea „Artei cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității de către Comitetul Interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial UNESCO ne aduce mare bucurie, dar și prilejul să facem mai bine cunoscut întregii lumi portul nostru național”, a scris Nicolae Ciucă.
În context, el a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la acest succes. El a menționat că patrimoniul culturii și valorilor ne definesc ca națiune.
”Patrimoniul culturii și valorilor, creativitatea și autenticitatea ne definesc ca națiune și fac România prețuită, în prezent și în viitor, într-o Europă a unității și diversității”, a punctat premierul.